Császármetszés esetén mostanában mindenhol epidurális érzéstelenítést alkalmaznak, nem altatást? Mi az oka? Programozott császárnál és a sürgősséginél is?
Bár még én is csak előtte állok,de az bizti,hogy spinális van,vagyis ez a helyes megnevezés,de ugyanúgy zajlik minden mint az epinél(nekem erről van tapasztalatom),csak hamarabb fel kell kelned vele és gondolom van még más is :D
Az ok egyszerű,császárnál a babába is megy a cuccból ezért sietni kell.Nem vagyok sajna doki nem tudok mindent de valami ilyesmi:D
Amúgy ne félj az epitől,tök jó,olyan mintha elöntene a melegség csak én még a tűt sem éreztem anno:)
Alapesetben, ha van idő akkor spinális érzéstelenítést ajánlanak, ha sürgős akkor altatás. Azért írtam az ajánlanak szót, mert nálunk Győrben megkérdezték, hogy altatást vagy gerincérzéstelenítőt kérek-e, de ők ezt ajánlják.
Amúgy sokkal jobb az altatásnál, mert így átélheted a babád első perceit, hamar felkelhetsz hozzá, elkerülhető az altatás utáni hányás (fejfájás annál inkább lehet), azonnal a babáddal lehetsz, nem telik el úgy egy nap, hogy félig alszol, ébredezel. Szóval én semmi esetben sem kérnék altatást.
Szia!
Nekem sürgősségi császárom volt, és spinális érzéstelenítést kaptam. Hogy miért, azt nem tudom, de nekem ez akkor jó volt így. Emlékszem mindenre, láthattam a kisfiamat, és egyből tudtam mellre tenni.
Szia!
Nekem spinálist adtak. Nem programozott császárom volt. A két szobatársamat altatták a műtét előtt. Az egyiket azért, mert korán levált a lepénye és nagyon sok vért vesztett, nem volt idő szúrni. A másikat pedig többször is megszúrták, de nem zsibbadt el, rossz helyre adták neki. Mind a ketten nagyon rosszul voltak a műtét után, felkelni is alig tudtak. Az egyik még vért is kapott. :( A másiknak pedig nagyon fájt a feje. Nekem meg semmi bajom nem volt. Ahogy felkelhettem egyből szaladoztam, nem is éreztem a sebet, fel ajánlotta a nővér többször is, hogy ad fájdalom csillapítót, de azt mondtam inkább adja a másik kettőnek mert én teljesen jól vagyok.
Lehet ez csak az én tapasztalatom, de szerintem sokkal jobb érzéstelenítővel mint altatásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!