Ha hatgerincferdulesem van, kaphatok a szulesnel epiduralis erzestelenitest? Vagy inkabb a csaszarmetszes a jobb megoldas?
Figyelt kérdés
2009. jan. 31. 23:48
1/8 anonim válasza:
Pontos véleményt ez ügyben aneszteziológus tud mondani. Önmagában nem kizáró ok tudomásom szerint, csak bizonyos gerincproblémák esetén nehezebb jól megszúrni. Egy jó kezű, gyakorlott aneszteziológus nagy valószínűséggel gond nélkül megszúrja.
2/8 anonim válasza:
Császárnál is a gerincbe adják az érzéstelenítést, úgyhogy szerintem mindegy. Sőt, a hüvelyi szülésnél nem is muszáj epidurálni. Lehet mást is kérni.
3/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. A nogyogyaszom aggodalmaskodik. Elkuldott ortopedhoz, hogy o mondjon velemenyt. Meg nem tudtam hozza elmenni. Az a problema, hogy utoljara 10 eve voltam ortopednal, akkor csinaltak a gerincemrol rontgenfelvetelt, ami ma mar biztos nem aktualis. Kivancsi vagyok, mit fog majd az ortoped mondani, hiszen csak ranezesre saccolhat, mert a rontgenezes ki van zarva. Inkabb en is termeszetes szulest szeretnek.
2009. febr. 1. 11:04
4/8 anonim válasza:
A termeszetes szuleshez nem kotelezo az epidural. (Biztos bazira faj nelkule, de hidd el, a babadnak sem leanyalom. Az epidural csak neked segit, neki nem.) Amugy nem kizaro ok, fugg a gerincferdules merteketol.
5/8 A kérdező kommentje:
Koszonom. A termeszetes szules nagy megterheles a gerincre.
2009. febr. 1. 20:17
6/8 anonim válasza:
Szia!
Atttól függ, hogy mennyire súlyos a gerincferdülésed. Ezt ortopédus tudja csak megmondani. Valamint legrosszabb esetben altatásban császároznak, ha olyan helyen van ferdülésed, ahova az EDAt szúrnák.
Nekem fokozott lordózisom van,mégis természetes úton szültem, mindenféle fájás nélkül.
7/8 A kérdező kommentje:
Szia! Sajnos nem tudom, mi az a lordozis. Nekem szkoliozisom van. En is amondo vagyok, hogy megmutatom magam az ortopednak, es aztan elfogadom a javaslatat.
2009. febr. 2. 23:22
8/8 A kérdező kommentje:
Ma voltam az ortopednal, azt mondta, nyugodtan szulhetek termeszetes uton, nincs szukseg csaszarmetszesre.
2009. febr. 5. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!