Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárnál altattak vagy...

Császárnál altattak vagy epidurális érzéstelenítést kaptatok? Előnye, hátránya?

Figyelt kérdés
2009. júl. 18. 15:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Altattak mert fél óra próbálkozás után se tudák beadni a gerinc érzéstelenítőt.

Hátránya: NEM LÁTTAM MEGSZÜLETNI A LÁNYOM.:((((Örökké hiányozni fog ez az élmény,5 órás volt már amikor először láttam.:((

Előnye: számomra nincs :(

2009. júl. 18. 17:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

spinális érzéstelenítést kaptam, aminek az az előnye, hogy nem kell mozdulatlanul feküdni a műtét után. Semmiképp nem kértem volna altatást, mert akkor nem élem át kislányom első pillanatait és az altatás után sem lettek volna tiszták az élményeim. Így kicsit kellemetlen volt, hogy nem tudtam mozgatni semmim, mintha nem is az enyémek lettek volna a lábaim, de mikor kislányomat felöltöztették, oda hozták puszira meg pár szóra.

Amúgy császárhoz nem edát adnak, hanem spinálist. Az eda csak érzéketlenné teszi a hasad, végtagjaid, a spinális pedig lebénítja. Eda után nem mozoghatsz 12 vagy 24 órát(nem tudom pontosan), ez után nincs ilyen.

2009. júl. 18. 17:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Spinális érzéstelenitőt kaptam.Rettegtem tőlle,de ha választani lehetett volna akkor is ezt választom.Mint ahogy az elöző hozzászolók irták,én is látni akartam egyből a picurit és hallanni a hangját.Nekem ez a hátránya az altatásnak.A spinálisnak pedig,hogy műtét után kb.3óra hosszáig nem érzed a lábad,kegyetlen hülye érzés és 12óra mulva kelhetsz fel.
2009. júl. 19. 12:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. júl. 20. 09:43
 5/12 anonim ***** válasza:
Epidurálist kaptam, nagyon jó volt, hogy lehetett szabályozni, mikor mennyi érzéstelenitőt adnak, én rendes szülésre készültem, igy kaptam vajúdás egy része alatt, majd tolásra nem, majd nem fordult be a baba, és akkor megint kaptam császárra, jó volt, hogy végig magamnál voltam, láthattam a babát!! Altatásnak nagyobb amúgy is a kockázata. Rosszabb, hogy kellemetlen volt kb 2 percig, amig beadták, de nem fájt. Amint kimegy az emberből, fel lehet kelni, császár után mondjuk egy nekem csak kb 8 órával később volt, de a heg miatt. Én az EDÁt javaslom.
2009. júl. 23. 10:58
 6/12 anonim ***** válasza:
A kedves kettes válaszoló összekeverte: a spinálisnál nem lehet szabályozni, hogy mennyi időre érzéstelenitenek el, és utána 12 órán keresztül nem szabad mozogni. Illetve a spinális után még szokott lenni fejfájás, ha nem iszik nagyon sok folyadékot előtte az ember. Az epidurális érzéstelenitő az, ahol lehet szabályozni, akár fél órára is el tudnak érzésteleniteni, majd nem (van egy kanül berakva), és csak annyit kell utána várni, amig ki nem megy a hatása, ez kb 1-2 óra.
2009. júl. 23. 11:00
 7/12 anonim ***** válasza:

a kedves kettes vagyok!

Én nem állítottam, hogy tudják szabályozni, meddig hat. Amúgy én spinálist kaptam és nem fájt a fejem, és mozoghattam. Felülhettem , szoptathattam, mindent csinálhattam amit a sebtől tudtam csinálni.

[link]

itt mindent leír

2009. júl. 23. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ugyan még nem szültem van még egykét hetem. De engem a családom lebeszélt az epidurálisról. Nagy kockázattal jár, megsérthetik a gerincvelőt, és lehet hogy csak minden 10.000.-et, de nem szeretnék a ritka kivétel lenni, aki a szülés miatt nem szaladgálhat a gyerekével. Egykét anyukát, ha normálisan kapja, akkor is úgy megviseli, hogy másnap hánynak az erős fejfájástól. Ha császárra kerül a sor, én az altatásra voksolok. Lehet, hogy kimarad az első pár perc, ami persze nem pótolható, de nálam a mérleg így billent. Természetes szülést kívánok mindenkinek! Ja. Fájdalomcsillapítás gyanánt a nevetőgázról csak jókat hallottam.

2009. júl. 23. 15:31
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Van egy 14 hós kisfiam, aki császárral lett (nem fordult be a szülőcsatornába, és a teljes tágulásom ellenére sem jött lejjebb). Ekkor altattak, mert összefüggő fájásaim voltak, és nem tudták volna beadni a gerincérzéstelenítőt. Az altatás mellékhatásaként 3-4 napig fuldokolva köhögtem, azt hittem szétszakad a sebem. Most a dokim megijesztett, hogy valószínű, hogy a köv. babónál is császár lesz. Ezért kérdeztem, hogy kinek milyen volt.
2009. júl. 23. 16:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem mindkettőben volt részem. Az első császár spinális érzéstelenítéssel volt, a második meg edával. Nálam az eda a nyerő. Többek közt azért, mert a kanült bent hagyják és éjszakára abba nyomatják a fájdalomcsillapítót még, így tudtam aludni. Mozogni simán lehet, nem kell háton feküdni 10-12 órán keresztül(nekem ez volt a legrosszabb).

Annak üzenem, aki inkább altatásban akarja, mert fél hogy megsértenek valamit, a spinális ebből a szempontból a veszélyesebb, de az edát nem szúrják be a gerincbe, pont azért nem lesz érzéketlen az egész altested. A gáztól meg sokan behánynak. Mindegyiknek van előnye is meg hátránya. De altatni nem fognak csak azért mert te félsz, az biztos!!!

2009. júl. 24. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!