Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A légzési elégtelenség császár...

A légzési elégtelenség császárnál ugyanaz mint az oxigénhiány? Vagy egyik következik a másikból?

Figyelt kérdés
Kisfiam a 35. héten császárral született. Légzési nehézség miatt 3 napra inkubátorba került, először közvetlenül, majd az inkubátorba vezetve kapott oxigént összesen két napig. Izomtónus-gyengeségét Dévény-tornával kellett kezelni. A gyógytornász azt mondta, hogy ez az oxigénhiány miatt lehetett. A zárójelentésén légzési elégtelenség szerepelt. Az oxigénhiány és a légzési elégtelenség ugyanaz a fogalom. Vagy nem feltétlenül? És ez mi miatt lehetett császárnál? A gyógytornász szerint ez az orvoson múlik.
2011. aug. 21. 00:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

35 hetesen még sajnos előfordulhat, hogy a tüdeje nincs felkészülve a picidnek a kinti életre és ezért nem tud alkalmazkodni.

Az oxigénhiánya a légzési elégtelenség következménye.

Az orvosok gondolom mindent megtettek, nem is értem hogy múlhatott volna bármi is az orvoson.

Császárnál gyakrabban fordul elő légzési probléma, de ez sem az orvosok hibája.

Sajnálom, ami történt, de a Dévény torna nagyon jó, de nem szabad abbahagyni.

(A hypotonia, ami nektek van, nem egy átmeneti állapot, sajnos hosszú távú kezelést igényel, mert a mozgásfejlődében hátrányokat okozhat. Nem tud megtámaszkodni, fejét nem emeli időben, nem forog, nem kúszik, nem mászik időben, mert egyszerűen gyenge hozzá az izomzata... ezt komolyan kell venni.)

Mi is járunk a kisfiammal, aki időre, megfelelő súllyal, természetes úton született, nem volt légzési gondja, a szülésnél jó volt a szívhangja, de mégis valamikor méhen belül oxigénhiányt szenvedhetett, mert neki feszesek az izmai, de mi még mindig hetente járunk tornára, hogy ne maradjon vissza semmi probléma a későbbiekben.

Most 10 hónapos, most hozta be a korához képest elvárható mozgásokat, nemsoká valószínű befejezhetjük a tornát, de csak akkor, amikor elengednek minket az alapítványtól és úgy látják rendben lesz!

Amúgy, ha a koponya ultrahang nem mutat semmi kórosat, akkor maradványtünetek nélkül fog gyógyulni a babád, nem érinti az idegrendszert, de a torna még egyszer mondom nagyon fontos...

A koraszülöttség pedig nem mérvadó, én 1600 grammal, 31. hétre születtem, 2 diplomám van. (Pedig én sokáig kaptam oxigént is stb.)

Nem ez számít, ugyanolyan teljes értékű ember lesz a te babád is, mint a többiek...

Mennyi idős most? Akkor ezek szerint már otthon vagytok?

2011. aug. 21. 07:53
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
Meglehet hogy azért volt mert 35 hétre született.Én is császárral szültem de a kislányomnak nem volt semmi baja.
2011. aug. 21. 10:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Most már lassan 10 hónapos. Most már lényegében csinál mindent, amit kell, az elején a keze volt nagyon gyenge, nagyon későn tudott csak megtartani, pláne megragadni tárgyakat, így átfordulni is későn fordult át.

Sajnos csak 6 hónapos korában kerültünk el a Dévény tornára.

Egyébként én nem gondoltam, hogy az orvos lenne a hibás, épp azért kérdeztem, mert a gyógytornász mondta.

Nagyon köszönöm a segítséget, nagyon hasznos volt!

2011. aug. 21. 11:24
 4/5 anonim ***** válasza:

már több kérdést feltettél itt ezzel kapcsolatban, holnap miért nem mész el egy neurológushoz? ő mindent pontosan elmagyaráz. gondolom a babádnak van neurológusa, menj el hozzá, tegyél fel minden kérdést, fontos, hogy pontosan tisztába legyél mi hogy történt! írd le egy papírra ma a kérdéseidet, akkor nem felejted el :)

a légzési elégtelenség az az, hogy nem tud rendesen lélegezni folyamatosan ahogy kéne, kimarad a légzése pl.

ebből nem feltétlenül következik oxigénhiány de következhet. az oxigénhiány az mikor az agyba nem jut oxigén, tehát ha a babád nem vesz sokáig levegőt vagy leáll a szíve.

nem biztos, hogy azért van a babádnak izomtónus gyengesége mert oxigénhiánya volt, gyógytornászok szeretnek mindent erre fogni.

tényleg menjetek el neurológushoz. egyrészt fontos lenne hogy alaposan kivizsgálják, eeg-t, mr-t csináljanak neki, hogy lássák az agy sérült-e, másrészt ez egy névtelen oldal, a babád egészségével kapcsolatban nem ez a legjobb fórum, itt "csak" anyukák írják le a véleményüket.

persze nem elküldelek innen, ne érts félre!

2011. aug. 21. 11:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem persze, semmi gond, köszönöm a segítséged, érződik, hogy segíteni akarsz, nem szidni.

Egyébként azért kérdezem itt, mert sajnos most az volt a tapasztalatom az orvosokkal kapcsolatban, hogy homályosan fogalmaznak, mindenki mást mond, és mintha tartanának bármit is kimondani. És én azért kérdeztem meg itt, mert nekem végül is csak annyit mondta, hogy légzési nehézsége volt, de oxigénhiányról szó sem volt, ezt a gyógytornász mondta, és én éppen ezért ijedtem meg, hogy ez hogy sikkadhatott el, de a zárójelentésében csak légzési elégtelenség szerepel. Koponyaultrahang ott rögtön volt a kórházban, ott mindent rendben találtak. Tényleg lehet, hogy csak a gyógytornász mond butaságot.

2011. aug. 22. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!