Aki nyaki hypotóniával (laza izomtónus) született, oxigénhiány miatt, mi lett a következménye?
Az én babám is hypotóniával született. Jártunk vele sima Katona-módszeres gyógytornára,de 10 hónaposan sajnos még nem tudott kúszni,sem mászni,igazából csak forogni tudott. Nem láttam javulást és úgy éreztem nagyon elmaradt a mozgásfejlődése. Ekkor találtam rá a Dévény-módszeres gyógytornászunkra. A Dévény-módszer hatására a kisfiam 1 hónapon belül elkezdett felülni,mászni és felállni. Most 1 éves és végre utolérte a társait mozgásban. Értelmileg viszont mindig is szépen fejlődött, a hypotónia csak a mozgást gátolta.
Nem tudom,mekkora a babád,jártok-e gyógytornára,és ismered-e a Dévény-módszert? Ne aggódj,komoly probléma nem lesz belőle,hogy hypotón,csak a mozgásfejlődése lassabb,de Dévény-tornával abszolút kezelhető a dolog.
Konduktor vagyok
Sajnos a következmény születés után,illetve látatlanban nem megjósolható.
Lehet komolyabb idegrendszeri károsodás egyik első jele, ami maradandó sérülés; de lehet az is,hogy néhány hónap torna után maradéktalanul megszűnik a probléma.
Mindenképp javaslom konduktor,vagy gyógytornász megkeresését,és a fejlesztés megkezdését.
De gondolom ez már megtörtént!Ha nem,szívesen adok tanácsot, ha gondolod.
3. vagyok
Először is, nem kell egyelőre túlzottan megijedni. Elég sokszor mondják az orvosok,hogy nyaki hypotóniája van a gyereknek. Többnyire csak picit gyengébb. Karjai,lábai nem feszesebbek egy picit? Vagy ott rendben az izomtónus?
Nem írod, hány hónapos a babád. De ha már kicsit emelgeti a fejét, az biztató.
Fontos, hogy amikor csak lehet, tedd hasra. Ez csak akkor nem javasolt, ha abszolút nem tudja mozdítania fejét, illetve nem fordítja még át a másik oldalra. (Persze kezdetben mindig legyél ilyenkor mellette.)
Én elsősorban a Katona-módszert, a Dévény Anna-féle tornát javaslom, na meg persze hogy hazabeszéljek a konduktív fejlesztést (Pető-módszer).
Ha van kérdésed,írj bátran!
Köszi nektek ismét!
Kedves 3. ! Írtam, 6 hetes :)
A lábait mondták feszesebbnek. Miért kérdezted? Ez is utal valamire?
Ne haragudj! Csak félszemmel tudtam olvasni. :-)
Írtam privit.
3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!