Aki örökbeadta a kisbabáját, mi vitte rá végül, hogy végigvigye a terhességet és bevállalja a szülést?
Nem akarom örökbeadni a babámat, viszont én örökbeadott gyerek vagyok és most vagyok éppen a terhességem végén. Ahogy végig gondoltam a végéhez vezető utat, hiába volt problémamentes terhességem, azért embert próbáló volt még így is. Elgondolkodtam rajta, hogy aki végül lemond a babájáról, mi viszi rá mégis, mi motiválja, hogy végig csinálja az egészet?
Ezúton is minden tiszteletem azoké a nőké, akik nem dobják el a gyermek életét, hanem esélyt adnak az életre. Ettől függetlenül tényleg kíváncsi vagyok, hogy aki így döntött, mi volt mégis a motivációjának a kulcsa, milyen lelki folyamatokkal élte meg ezt az időszakot.
A legtöbb örökbeadó tinilány, gyakran maga is intézetis. Esetleg függők, hajléktalanok, lecsúszott nők.
Nem pedig szőke, fehér bőrű, egyetemistalányok, jólszituált, értelmiségi családból, akik az orvostanhallgató pasijuktól estek teherbe, de túl vallásosak, hogy elvetessék.
Azok, akik újszülöttként örökbe adhatóak, azok eléggé jól járnak. Gyakorlatilag napokon belül örökbe fogadják őket, olyanok, akiknek megvan az anyagi háttér a gyerekneveléshez, konkrét tanfolyamokat kell elvégezniük, és teljesen biztos, hogy akarják azt a gyereket.
A magyar szociális ellátórendszerről sok rosszat el lehet mondani, de az biztos, hogy a gyerekeknek a lehető legjobb szülőket választják ki. (Nem, nem az örökbe fogadni akaróknak keresnek gyereket, hanem a gyereknek keresnek szülőket.)
27
Ez nettó hülyeség, engem is nyílt örökbeadással adtak oda, csecsemőkoromban, konkrétan a szüleim (örökbefogadók), ott voltak a vérszerinti anyámmal minden orvosi vizsgálaton, valamint a szülésnél is. Igaz a 90-es években még nem votl divat plusz egy embernek kísérni a vajúdást, de ha lehetett volna, akkor anyukám lett volna végig a nővel. És eléggé megnézik kinek adják örökbe a babákat, komoly pszichológiai szűrésen kell átmenni és van egy anyagi minimum, így én is elég jó körülmények között nőttem fel, nagy, hitelmentes családi házban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!