Aki örökbeadta a kisbabáját, mi vitte rá végül, hogy végigvigye a terhességet és bevállalja a szülést?
Nem akarom örökbeadni a babámat, viszont én örökbeadott gyerek vagyok és most vagyok éppen a terhességem végén. Ahogy végig gondoltam a végéhez vezető utat, hiába volt problémamentes terhességem, azért embert próbáló volt még így is. Elgondolkodtam rajta, hogy aki végül lemond a babájáról, mi viszi rá mégis, mi motiválja, hogy végig csinálja az egészet?
Ezúton is minden tiszteletem azoké a nőké, akik nem dobják el a gyermek életét, hanem esélyt adnak az életre. Ettől függetlenül tényleg kíváncsi vagyok, hogy aki így döntött, mi volt mégis a motivációjának a kulcsa, milyen lelki folyamatokkal élte meg ezt az időszakot.
#13 persze, az már félidős terhesség...
Mi az, hogy nem veszik észre időben? 4 hetes terhes, mikor először késik a menstruációja, onnantól számítva 8 hete van az abortuszra. Nehogy már ne vegye észre ennyi idő alatt és ne tudjon intézkedni.
@16, szerintem (szerintem!) főleg tinédzsereknél fordul elő az örökbe adás, és hát náluk el tudom képzelni, hogy nem mernek sehová se fordulni a dologgal.
Ettől függetlenül szerintem is bőven elég a 12 hét (ami amúgy 10 hét, de ez mindegy is, mert cselekedni úgyis 8 hetük van).
Ritkán azért meg esik, hogy nem tünik fel. 3.gyerek vagyok, nem mai csirke, de anyu 4 hónapig vérzett velem időbe, semmi tünete nem volt, azt hitte a változókor miatt kevesebb a mensije.
4 hónapban volt mikor gyanus lett a hasa, de akkor is valami betegségre gondolt nem terhességre. 2x volt már terhes így tudta az milyen, mivel itt minden m@s vól fel sem merült benne, ha időbe megy akkor abortuszra ment volna, így én megszülettem és örültek is az első sokk után.
Anyámék falujában van egy nő, 4 gyereket szült, abból az utolsó kettőt örökbeadta. Ő amolyan falu k*rvája volt mindig, a legalja férfiaknak. A legutolsónál el is titkolta a terhességet, anyám jelezte az önkormányzatnál, hogy szerinte megint terhes lehet, akkor a védőnő elvitte vizsgálatokra. Olyan szinten tojt rá, hogy ha a TEGYESZ nem megy be hozzá a papírok végett, csak otthagyta volna a gyerekeket lemondó nyilatkozat nélkül, aztán kallódtak volna a rendszerben.
De így rábeszélték, hogy akkor mondjon már le rendesen, ne kelljen húzni az időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!