Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki örökbeadta a kisbabáját,...

Aki örökbeadta a kisbabáját, mi vitte rá végül, hogy végigvigye a terhességet és bevállalja a szülést?

Figyelt kérdés

Nem akarom örökbeadni a babámat, viszont én örökbeadott gyerek vagyok és most vagyok éppen a terhességem végén. Ahogy végig gondoltam a végéhez vezető utat, hiába volt problémamentes terhességem, azért embert próbáló volt még így is. Elgondolkodtam rajta, hogy aki végül lemond a babájáról, mi viszi rá mégis, mi motiválja, hogy végig csinálja az egészet?

Ezúton is minden tiszteletem azoké a nőké, akik nem dobják el a gyermek életét, hanem esélyt adnak az életre. Ettől függetlenül tényleg kíváncsi vagyok, hogy aki így döntött, mi volt mégis a motivációjának a kulcsa, milyen lelki folyamatokkal élte meg ezt az időszakot.

2024. jan. 6. 17:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
94%
A szomszédunkban lakó nőt pl. az, hogy azt hitte, ha a szeretőjének szül egy gyereket, akkor az majd otthagyja a feleségét. Hát, nem hagyta, a nő meg egyébként nem akart gyereket, meg az anyagi feltételei sem voltak meg hozzá.
2024. jan. 6. 18:51
 12/31 anonim ***** válasza:
97%
Mert vna, aki nem akar gyereket, csak pl kicsúszik az időből. Vagy otthagyja terhesen a paslija.
2024. jan. 6. 18:56
 13/31 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem legtöbben kicsúsznak az időből, és már nem lehetséges az abortusz. Ki kellene tolni legalább 20 hétre.
2024. jan. 6. 19:16
 14/31 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem az esetek többségében egyszerűen kicsúsznak az időből. Lehetséges az is, hogy nagyon abortuszellenesek, de gyerekről valamilyen okból szó sem lehet, csak épp mégis becsúszik.
2024. jan. 6. 19:16
 15/31 anonim ***** válasza:
80%
Az egyik ismerős mindig beadta a pasinak, hogy nem tudta hogy terhes, eza hatodik gyereknél már nem jött be, nem engedte, hogy haza hozza a gyereket a korházból.
2024. jan. 6. 19:26
 16/31 anonim ***** válasza:
51%

#13 persze, az már félidős terhesség...

Mi az, hogy nem veszik észre időben? 4 hetes terhes, mikor először késik a menstruációja, onnantól számítva 8 hete van az abortuszra. Nehogy már ne vegye észre ennyi idő alatt és ne tudjon intézkedni.

2024. jan. 6. 19:27
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

@16, szerintem (szerintem!) főleg tinédzsereknél fordul elő az örökbe adás, és hát náluk el tudom képzelni, hogy nem mernek sehová se fordulni a dologgal.

Ettől függetlenül szerintem is bőven elég a 12 hét (ami amúgy 10 hét, de ez mindegy is, mert cselekedni úgyis 8 hetük van).

2024. jan. 6. 19:31
 18/31 anonim ***** válasza:
76%

Ritkán azért meg esik, hogy nem tünik fel. 3.gyerek vagyok, nem mai csirke, de anyu 4 hónapig vérzett velem időbe, semmi tünete nem volt, azt hitte a változókor miatt kevesebb a mensije.

4 hónapban volt mikor gyanus lett a hasa, de akkor is valami betegségre gondolt nem terhességre. 2x volt már terhes így tudta az milyen, mivel itt minden m@s vól fel sem merült benne, ha időbe megy akkor abortuszra ment volna, így én megszülettem és örültek is az első sokk után.

2024. jan. 6. 19:32
 19/31 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem viszonylag nagyon-nagyon ritka, hogy még a 12. hét előtt meghozza valaki a döntést, hogy kihordja és örökbeadja a babát. A döntés többnyire később születik meg, amikor a terhesség már előrehaladottabb.
2024. jan. 6. 19:46
 20/31 anonim ***** válasza:
87%

Anyámék falujában van egy nő, 4 gyereket szült, abból az utolsó kettőt örökbeadta. Ő amolyan falu k*rvája volt mindig, a legalja férfiaknak. A legutolsónál el is titkolta a terhességet, anyám jelezte az önkormányzatnál, hogy szerinte megint terhes lehet, akkor a védőnő elvitte vizsgálatokra. Olyan szinten tojt rá, hogy ha a TEGYESZ nem megy be hozzá a papírok végett, csak otthagyta volna a gyerekeket lemondó nyilatkozat nélkül, aztán kallódtak volna a rendszerben.

De így rábeszélték, hogy akkor mondjon már le rendesen, ne kelljen húzni az időt.

2024. jan. 6. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!