Ki mekkora bőrönddel ment szülni?
Van 3 méretü bőröndöm, gondoltam a középső tökéletes lesz, se nem kicsi se nem az a nagy.Nem férek el benne:(.Komolyan a legnagyobb bőröndöt kell vinnem?
Eleve a közepes méretűbe kezdtem pakolni most, fele bőrönd már tele van a felnőtt pelussal, tisztasági betéttel a gyereknek is kérnek 1 csomag pelust, a másik felébe az én cuccaim raktam és akkor hol van még a gyerek cuccai..Ti hogy pakoltatok? 2 db 2 részes pizsamát raktam be, 2 szoptatós melltartót, 5 bugyit, 5eldobható bugyit,3 zoknit, 2 hálóinget, 2 pólót meg egy leggingset. A gyereknek kérnek takarót, hálózsákot, 6rugi,6body,textilpelus,zokni , tisztálkodó szerek stb.Nem Magyarországról van szó.
Én ugyan Magyarországon élek, de vittem 1 nagyobb fajta bőröndöt. Egy kézitáskát a szülőszobára és 1 papírtáskába még volt kajám.
Mondanám hogy túlpakoltam de nem. Mert elhasználtam az összes ruhámat( tej/bukás/egyéb), és peluson kívül mindent kellett vinnem a gyereknek ( takaró, textil pelusok, pelenkázó cuccok, ruhák stb).
Végül csak a felnőtt betétwt vittem feleslegesen, mert kényelmesebb volt a pelus. Illetve felnőtt betétet adtak volna bent is.
Pakolj amennyit akarsz, úgyis mindenkinek más jön be. Előre nem tudod majd nekrd és a babádnak pont miből hány kel majd.
Én egy wizz air "ingyenes" poggyász méretű táskával (szülőszobára) és egy repülőre felvihető méretű bőrönddel (gyerekágyas osztályra) mentem.
Én magamnak csak pelenkát vittem, ahhoz nem kell bugyi egyáltalán. Tisztasági betét mi a francnak? 1 perc alatt átázna akkor is ha gyenge a verzésed.
Zokni nem volt rajtam, rohadt meleg van a gyerekágyas osztályon. 2-3 napot töltesz bent arra már sok a 2 pizsama 2 póló 2 leggings, ez 4 napnyi ruha. Elég 2 hálóing vagy pizsama, amikor megy látogatni a férjed be tud vinni tisztát és eltudja vinni a koszosat ha szülseges.
Babának nálunk nem kellett vinni ruhát se tisztálkodó szert, adtak a kórházban. Rugi alá nem kell zokni és itt is érvényes hogy max 2 nap nyit érdemes pakolni, majd a férjed viszi és cseréli a többit. Takaró és hálózsák felesleges. Elég az egyik, de olyan meleg van hogy én be se takartam a babát...
Egy közepes méretű sporttáska/utazótáska volt nálam, meg egy kisméretű hátitáska. Amiből túl sokat pakoltam így is, az a textilpelus, pelus. Mindenből csak a legszükségesebbeket vittem, úgy voltam vele, ha kell még valami, majd hoz be a férjem. Tisztálkodószerek, betétek, 3 hálóing, bugyi, zokni, nasi, evőeszközök, meg a telefontöltő, iratok, ja meg egy cumisüveg, ami kellett is. Kb. Nasit, innivalót látogatáskor hoztak nekem pluszban, a szennyest meg haza is küldtem, hazavivős ruhát a babának aznap behozta a férjem.
De abba pakolj, ami neked jó, mert mindenki szükséglete más. Voltak mellettem is 2 bőrönddel is, meg 1 hátitáskával is, változó nagyon.
Nem tisztasági betétről, hanem szülés utáni betétről volt szó.
Ileetve ha az ottani kórház kér takarót és hálózsákot, akkor biztos okkal kéri. Nem biztos, hogy külföldön is szaunát csinálnak a gyermekágyon. Főleg hogy elvileg 21 fok ahol a legjobban alszanak a picik. És a túl meleg hozzájárul a bölcsőhalálhoz is. Sok más tényezővel persze.
Közepes bőrönddel és egy hátizsákkal mentem.
Igen, volt olyan érzésem, hogy nem lesz elég, de végül húztam a listán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!