Mesélnétek faros (lány) hüvelyi szüléséről? Bevállalnátok?
Saját tapasztalatom nincs, sógornőm szülte az elsőt (aki szintén kislány) farosan, mert az orvosnak nem volt kedve császározni. Reggel elfolyt a magzatvíz, 10 körül került be a kórházba, este 7 felé lett meg a baba.
Szerencsére alapban kis méretűek nálunk a gyerekek.
Az orvoson is múlik. Nem mindenkinek van rutinja faros baba szüléslevezetésében. Én, ha az orvosom a császárt nyomatná, akkor valószínuleg azt választanám. Ha bíztatna a hüvelyire, akkor lehet hajlanék rá.
Nekem van egy jó hüvelyi szülés élményem, de ha a helyzet úgy hozná, bármikor belemennék a császárba is ha az a biztonságosabb út a kisbabám számára.
4#
3* császáros anyukaként írom. Lehet neked nem fájt és másnap simán mászkáltál, de ez nem az átlag.
7#
Én is ismerek olyant nem is egyet, aki természetes szülésben sérült. Senki nem vitatja, hogy a természetes szülés csupa móka és kacagás, vagy nem történik komplikáció.
A csm viszont minden esetben egy életmentő műtét.
Csak ez a "másnap nem fájt és simán mentem" duma azt sejteti, hogy a csm egy kis karcolás, holott akárhonnan nézzük egy nagy hasi műtét, ami nem kis komplikációt tud maga után vonni.
Az első úgy lerúgott, hogy 2 évig alig volt immunrendszerem, folyamatosan mindenem gyulladásban volt (bél, méh, húgyhólyag). 3 hétig menni alig bírtam, az ágyból is csak segítséggel tudtam kimászni(4.naptól ingáztunk a PIC-re másik városba)
A másodiknál fenyegető hegszétválás miatt azonnali császár, itt derült ki, hogy mindenem mindennel összenőtt letapadt,a vastagbelem megtekeredett. 2 órás műtétem volt. Másnap bélgyulladást kaptam.
A harmadiknál is 1 órás műtétem volt, összenövések enyhébb formában. Itt a belső varratom gyulladt be, dupla adag antibiotikumot toltam le mire helyre jöttem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!