Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magyarországon miért "kell"...

Magyarországon miért "kell" csendben szülni, miért ordítoznak a vajúdó nővel, hogy fogja be a száját? Nyugaton miért elfogadott, ha szülés közben kiadják a hangjukat az anyák?

Figyelt kérdés

Amikor az elsőt szültem, a kitolás előtt teljesen egyedül vajúdtam 4 órán át a szülőszobán, a méhösszehúzódások végig 30 másodpercen belül követték egymást. Amikor nem bírtam a fájdalommal és ordítottam, mindig odapattant az ügyeletes szülésznő és leüvöltött, hogy megijesztem a többi kismamát (utólag kiderült, aznap éjfél és 10 óra között én szültem egyedül, ők TV-t néztek a nővérekkel, ügyeletes doki aludt), meg hogy oxigénhiányos lesz a gyerekem, nem halad jól a tágulás, viseljem méltósággal, epidurálhoz már késő van 2 ujjnyi tágulásnál. A férjemet sokáig váratták kint, pedig akkor még h1n1 sem volt, nemhogy covid. Szóval féltem és pánikoltam, hogy nem kap levegőt a babám. Legutóbb 3 éve egy másik kórházban szültem, maszkban sajnos. Akkor inkább csak morogtam, nem igazán mertem üvölteni, de jött megint a letolás, hogy nem kap oxigént a baba, helyes légzéstechnika stb. Mondtam, hogy örülök, haa maszk miatt nem fulladok meg, nemhogy még JÓL is vegyem a levegőt ráadásul a szívbetegségem miatt alapból fulladok, de a kardiológusom ismét engedélyezte a hüvelyi szülést. Szerencsére kitolásra odaért az orvosom és leszaggatta rólam a maszkot, de akkor már nem is nagyon adtam ki hangot, csak nyomtam, ahogy bírtam.

Egy barátnőm valami kapcsán küldött egy videó linket, amiben egy amerikai nő szül. Megnéztem és nagyon ledöbbentem, hogy mennyire üvöltött, mégsem csitította SENKI, mintha ott teljesen normális lenne, hogy kiadják a hangjukat a nők meg káromkodnak. 18 és 24 perc között: https://www.youtube.com/watch?v=Tw6KT8oRMpk Az meg hab a tortán, hogy nem háton fekve, non-stop CTG-re kötve, maszkban kellett vajúdnia...

2023. nov. 6. 12:35
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
4%

Hidd el nekem is van szep hazám amit most ujitottunk,végzettségem,munkahelyem gyonyoru házasságom es családom

Meg mindig nem vagyok roma,a környékükön sem lakom

Magyar vagyok teljesen😊

Te védekezel és ítélkezel amikor nem is ismersz

Engem ugyan nem ver a férjem..nagyon jó a házasságuk szepen és szep körülmények között nevelem/neveljuk a lanyom

Nyilván megvédenem magam ha támadás ér ahogy te is csinálod

Nembaj..biztos magadat írtad le mert annyira el vagy keseredve😊🤷🏻‍♀️

Valóban régen vert a volt párom de azért mert alkoholista volt..kórházba kerültem miatta és alig birtam kilábalni ,egy pár csontom eltört

És nem..nem a viselkedésem miatt hanem pont azért mert csendben voltam és visszahúzódó voltam..miatta lettem ilyen

Aztán jott a férjem és mindent megváltoztatott

Először gondolkodj mielőtt irsz mert nem tudhatod a hatteret

Nem is ertem miért írtam le..jól esett

Mindegy egy szónak is száz a vége nem veszekszek..nem az én viselkedésem minősíti a legutolsó írásod..ettől az írásról remelem büszke lettél magadra..másra ne is legyél😊 szep napot és jó egészséget😊

2023. nov. 9. 09:15
 42/44 anonim ***** válasza:
92%
Na ki nyerte a boldogságversenyt? :DD
2023. nov. 9. 10:46
 43/44 anonim ***** válasza:
22%
Nem versenyzem😊
2023. nov. 9. 11:01
 44/44 anonim ***** válasza:
84%

Hagyjad már, hány ilyen stílusú magyar van :D

Rengeteg.

2023. nov. 9. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!