Magánban vagy sztkban szültök/szülnétek?
Állami kórházban szültem, eszembe se jutott a magánklinika (terhesgondozásra természetesen magándokihoz is jártam, bár a kötelezőkre elmentem az államiba is), pedig ki tudtam volna fizetni.
Hozzá kell tennem, hogy a kórház, ahol szültem, országszerte híres pl. a koraszülött-ellátásáról, tehát úgy voltam vele, hogy a baba jó kezekben lesz, én meg nem nyaralni megyek, mindenképp kemény lesz, túl kell esni rajta és kész. Igaz, nyaraláson is mindig a szálláson spóroltunk, az élményt sosem az adta :)
Ha megint szülnék, ugyanígy tennék, semmi maradandó rossz érzés nem maradt bennem a szüléssel kapcsolatban, sőt, már jó visszagondolni rá.
Mindkétszer államiban szültem, jók voltak a tapasztalataim, de lehet, hogy csak szerencsém volt. Körzetileg elég jó hírű kórházhoz tartozunk, az ismerőseimnek is többnyire jó tapasztalata volt vele, így nálunk fel sem merült a magán. Ha a körzetes kórházról rossz tapasztalatai lennének a környezetemben, akkor valószínűleg bennem is felmerült volna. Volt annyi pénzünk félretéve, de inkább költjük pl. a gyerekek oktatására.
A családban volt, aki magánban szült, de ott császárt szeretett volna, apával együtt tölteni az első napokat stb. ez teljesült is. Egy barátnőm a lehető legtermészetesebb szülést szerette volna, ezért ment magánba, de az orvos megijedt a baba méreteitől, így vágott.
Államiban szültem, minden rendben volt. Volt külön vajúdó szoba, így a férjem végig bent lehetett velem, és sikerült 2 ágyas szobában elhelyezkednem. Ez fizetős volt. Akinek viszont nem jutott 1 vagy 2 ágyas szoba, az 6 ágyas szobában kapott helyet, és 6 ágyra jutott egy wc, zuhanyzó a folyosó végén...
Szülés után jó, hogy nekünk volt bent a szobában wc, zuhany. Olvastam, hogy több kórházban nincs külön vajúdó, és együtt vajúdnak a nők, ezért ott nem lehet bent a férj. Ha még egyszer szülnék, lehet, hogy emiatt mennék magánkórházba, mert ahova most területileg tartozom, ott is együtt vajúdnak a kismamák. Első szülésemnél a vajúdáskor pl. fel sem tudtam állni a wc-ről, nem tudom, hogy mi lett volna, ha mások is lettek volna velem egy szobában, és csak 1 wc jut ránk + a vajúdás nekem elég intim, nem szeretném, ha a férjemen és a személyzeten kívül látna más, akkor sem, ha éppen az egy vajúdó nő.
Ahogy írják is, függ attól, milyen a kórház ahová tartoztok!
Van, ahol olyan a felszereltség meg miegymás, hogy abszolút nem éri meg kifizetni a milliókat a finomabb ebédért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!