Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magánban vagy sztkban szültök/...

Magánban vagy sztkban szültök/szülnétek?

Figyelt kérdés
2023. jún. 14. 07:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Állami kórházban szültem, eszembe se jutott a magánklinika (terhesgondozásra természetesen magándokihoz is jártam, bár a kötelezőkre elmentem az államiba is), pedig ki tudtam volna fizetni.

Hozzá kell tennem, hogy a kórház, ahol szültem, országszerte híres pl. a koraszülött-ellátásáról, tehát úgy voltam vele, hogy a baba jó kezekben lesz, én meg nem nyaralni megyek, mindenképp kemény lesz, túl kell esni rajta és kész. Igaz, nyaraláson is mindig a szálláson spóroltunk, az élményt sosem az adta :)

Ha megint szülnék, ugyanígy tennék, semmi maradandó rossz érzés nem maradt bennem a szüléssel kapcsolatban, sőt, már jó visszagondolni rá.

2023. jún. 14. 23:08
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne az optimális ha az állami nem egy letudandó rossz valami lenne, hanem kellemes szülésélmény. Inkább magán minthogy azt mondjam magamnak utólag, hogy nem is volt olyan rossz....nem várok el luxust,sem jó szobatársat,csak jó orvosi ellátást és a csecsemősöktől emberi hozzáállást.
2023. jún. 15. 00:04
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Mindkétszer államiban szültem, jók voltak a tapasztalataim, de lehet, hogy csak szerencsém volt. Körzetileg elég jó hírű kórházhoz tartozunk, az ismerőseimnek is többnyire jó tapasztalata volt vele, így nálunk fel sem merült a magán. Ha a körzetes kórházról rossz tapasztalatai lennének a környezetemben, akkor valószínűleg bennem is felmerült volna. Volt annyi pénzünk félretéve, de inkább költjük pl. a gyerekek oktatására.

A családban volt, aki magánban szült, de ott császárt szeretett volna, apával együtt tölteni az első napokat stb. ez teljesült is. Egy barátnőm a lehető legtermészetesebb szülést szerette volna, ezért ment magánba, de az orvos megijedt a baba méreteitől, így vágott.

2023. jún. 15. 17:10
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Államiban szültem, minden rendben volt. Volt külön vajúdó szoba, így a férjem végig bent lehetett velem, és sikerült 2 ágyas szobában elhelyezkednem. Ez fizetős volt. Akinek viszont nem jutott 1 vagy 2 ágyas szoba, az 6 ágyas szobában kapott helyet, és 6 ágyra jutott egy wc, zuhanyzó a folyosó végén...

Szülés után jó, hogy nekünk volt bent a szobában wc, zuhany. Olvastam, hogy több kórházban nincs külön vajúdó, és együtt vajúdnak a nők, ezért ott nem lehet bent a férj. Ha még egyszer szülnék, lehet, hogy emiatt mennék magánkórházba, mert ahova most területileg tartozom, ott is együtt vajúdnak a kismamák. Első szülésemnél a vajúdáskor pl. fel sem tudtam állni a wc-ről, nem tudom, hogy mi lett volna, ha mások is lettek volna velem egy szobában, és csak 1 wc jut ránk + a vajúdás nekem elég intim, nem szeretném, ha a férjemen és a személyzeten kívül látna más, akkor sem, ha éppen az egy vajúdó nő.

2023. jún. 16. 10:52
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írják is, függ attól, milyen a kórház ahová tartoztok!

Van, ahol olyan a felszereltség meg miegymás, hogy abszolút nem éri meg kifizetni a milliókat a finomabb ebédért.

2023. jún. 16. 10:55
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Magánban, mivel császármetszést szeretnék. Tudom, hogy ezért sokan elítélnek, de nem érdekel. Az én testem.
2023. jún. 17. 09:47
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó (26) én is pont így voltam. Életem legjobb döntése volt a császár.
2023. jún. 17. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!