Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magánban vagy sztkban szültök/...

Magánban vagy sztkban szültök/szülnétek?

Figyelt kérdés
2023. jún. 14. 07:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Magánba jártam terhesgondozásra és magánban is szültem. Nem vagyunk gazdag emberek, tettünk rá félre, de egy ft-ot se sajnálok, ami erre ment. Teljesen probléma - és stresszmentes terhesség után egy nagyon szép szülésélményem volt, és a férjem végig velem/velünk lehetett.

Nekünk bőven megérte a pénzt, mi is szintén inkább másról mondtunk le, természetesen nem a kisfiunk kárára, mert ő megkap/megkapott mindent amire szüksége van.

2023. jún. 14. 10:53
 12/27 anonim ***** válasza:
41%

#2, szerintem azért lettél lepontozva, mert számomra sem érthető az indokod a magánban szülésre. 🤷🏻‍♀️

Ha beindul a szülés, akár egy héttel előtte vagy utána, ugyanúgy be kell sétálni az államiba és kész.

2023. jún. 14. 10:57
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
#2 Van amúgy ilyen, hogy terminus átírás. Ha azt megcsináltatod, akkor beleszámolják államiban is, hogy később fogant és nem indítanak előbb. Én nem pontoztalak le, csak mondom, ha még esetleg tud segíteni.
2023. jún. 14. 11:01
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Magán terhesgondozásra jártam, de államiban szültem, és ha vállalnék még gyereket, ugyanígy csinálnám. Alapvetően nagyon jó kórházhoz tartozunk. De ha másik, nekem nem tetsző kórházhoz tartoznánk, magánban is szülnék valószínűleg.
2023. jún. 14. 11:20
 15/27 anonim ***** válasza:
96%

Kétszer szültem államiban, két kórházban. Mindkét szülésélmény teljesen rendben volt, igaz mázlista vagyok, mert minket alkalommal, mindkét kórházban kifogtam a leginkább dicsért két orvost A szintén tüneményes szülésznőkkel.

A gyerekágy az gáz volt, de nem a személyzet miatt, hanem mert lepukkant volt a kórház, sz.r a kaja, de a férjem úgyis hozott ehetőt.

Nekem a magán azért nem volt opció, mert bármi van, ugyanúgy államiban kötünk ki, és cserébe egy rakat pénzt otthagyunk, akkor is ha másképp alakul. A másik, hogy ne sz.rakodjunk már, havi 150-200e felett fizetek csak a tébére átlagosan, nem fogok azontúl a zsebbe nyúlni, amit már eddig is befizettem, engem ne tereljen állam bácsi a magán felé. Van az a helyzet, amikor igen, de szakmailag egy magánkórház sem nyújt többet. Az hogy szép e a tapéta vagy van e szobatársam, az nem mozgat.

2023. jún. 14. 11:26
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok egy szentimentális típus, nem izgat, hogy van-e desszert vagy kávé, meg a képek a falon, a dolgozók sem. (Azért írom ezeket, mert ezeket olvastam főleg, mint pozitívumok a személyzeten kívül).

Igen, nem szépítem, valószínűleg meg sem tudtam volna engedni magunknak, ki tudtuk volna gazdálkodni, de ha belegondolok mennyi minden másra is jó lett volna, inkább nem. Meg szerintem a magyar emberek elsöprő többsége így van ezzel.

Aki megteheti, és úgy van vele, hogy ez jobban megéri, akkor azzal nincs bajom, nem irigylem. Egyedül a lenézést nem szeretem, ha valaki rongyrázó módon tálalja, hogy ő magánban szült.

2023. jún. 14. 11:43
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

#12-13 Köszi! Próbáltam megcsináltatni a terminus átírást, de kb. körbe-körbe jártunk pedig 2-3 hetente orvosi vizsgálaton voltam a 14. és a 34. hét között. A 34. (új 33.) héten még mindig nem írták át, mert “nem az ő dolguk”. (Menjek vissza a kórházhoz, xy orvoshoz, az első orvoshoz stb.).

Elmentünk az új kórházhoz tartozó több nőgyógyászhoz magánban, voltunk bent a kórházban stb. A végén egy IUGR diagnózist is kaptunk, akkor lett elegem.

De azt hozzá kell tennem, hogy amúgy mindenki nagyon kedves volt, értettek is hozzá, és mint említettem, szerintem, ha nem ilyen “egyedi eset vagy”, akkor rendben van az sztk is, főleg alacsony kockázatú terhességeknél. Ha ez nem lett volna, akkor én is ott szülök szerintem.

2023. jún. 14. 11:44
 18/27 anonim ***** válasza:
82%
Magánba. Elég borzalom történt államiba közeli ismerőseimmel, hogy oda be ne tegyem a lábam.
2023. jún. 14. 11:44
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem maradandó károsodás lett q születésemkor, pedig anyám a legjobb dokihoz ment. Emiatt csak császárral szülhettem. A betegségem miatt 1 kezemen meg tudom számolni hány jó orvossal találkoztam vicc nélkül. Minden szakterületen azzal találkoztam hogy nemcsak tojnak rám de hibáznak és utána lecsesznek. Mikor államiban látták hogy mi miatt kell császár,leszóltak miért akarom megúszni a szülést.... minden jó foki szabin volt q legrosszabb doki műtött volna,ekkor döntöttem el hogy magánba megyek. Nem bántam meg és nem a kiszolgálás miatt vagy mert jó volt az ágy,hanem mert q műtét zökkenőmentes volt és egyből műtöttek, nem kellett mindenáron vajúdnom.
2023. jún. 14. 13:04
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha rengeteg felesleges pénzem lenne, másodjára mennék magánba, de csak azért, hogy pihenhessek. Ahova én tartozok, szakmailag jó orvosok tartoznak, a szülésélményem teljesen jó volt, pedig már az új rendszerben volt, ügyeletben. De az utána lévő napoktól mai napig kiver a víz. Viszont csak emiatt nem költenék rá 1+ milliót, hogy két napig alhassak valahol egyedül a babával. Inkább viszek füldugót, meg ilyenek. Viszont ha a szülésélménytől félnék, akkor mennék magánba, azt súlyosabbnak gondolom.
2023. jún. 14. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!