39 évesen merjek még szülni egy harmadik gyereket?
Szerintem próbáld meg. Ha megtehetitek a mai világba,miért ne??
És mind a kétszer volt magzatvízvizsgálatod is?
Szia,
Ha mindent meg tudsz adni nekik, akkor miért ne?
Még a korkülönbség sem jelentős.
Véleményt kértél, ezért leírom a sajátomat, bár lehet, hogy nem az amit hallani szeretnél, de hidd el, nem megbántani akarlak. Én 39 évesen már nem szülnék, főleg ha már van két gyerekem. Tudom, hogy manapság, főleg a sztároknál elég gyakori, hogy 40 körül szülnek, de azért lássuk be, nem erre lett kitalálva az emberi szervezet. Én úgy tudom, hogy 20 és 30 között a legideálisabb megszülni az első gyereket, akkor a legnagyobb a valószínűsége, hogy a gyerek is egészséges lesz és az anya szervezete is jól reagál. Ez nem jelenti azt, hogy aki 30 felett szül, annak beteg lesz a babája vagy ő maga, csak azt, hogy már nagyobb a rizikófaktor. Azt például már sokszor olvastam, hogy minél idősebb korban szül egy nő, annál nagyobb az esély a down szindrómára. Én nem merném megkockáztatni, főleg, hogy már van kettő egészséges. Ha még nem lenne gyereked egyáltalán, akkor azt mondanám, hogy ne hagyd ki ezt az élményt, de így hogy már van kettő...
A másik szerintem a generációs különbség, bár ez személyiség-függő első sorban. Mondjuk nekem lehet hogy ez azért furcsa, mert én 20 évesen szültem, anyukám 45 éves és már nagymama. Igaz, egy nagyon fiatalos nagymama, ha vele van az unokája, akkor sokan azt hiszik, hogy az ő gyereke :) De vele pont múltkor beszélgettünk arról, hogy ő már biztosan nem vállalna gyereket, mert hiába hogy nagyon fiatalos és annak is néz ki, de érzi, hogy már nem lenne napi szinten energiája egy gyerek felneveléséhez. Öcsém 19 éves, de anyukám a mai napig pakol utána sokszor. Ha belegondolsz, a gyereked 10 éves korára te majdnem 50 leszel, 20 éves korára majdnem 60, ha mondjuk a (tegyük fel) lányod sem fiatalon szül, hanem ő is 30 körül, akkor te az unokádat kb. 70 évesen láthatod. Nekem a nagyszüleim most 73 évesek, és én úgy örülök neki, hogy még a dédunokájukat is megérték, sőt, rendszeresen ajánlkoznak, hogy én menjek csak vásárolni délelőtt egyedül, ők majd vigyáznak a picire, mert imádják, meg fitnessz bérletet vesznek nekem, hogy járjak edzeni és az alatt ott legyen a dédunokájuk :) De azt is tudom, hogy ők se élnek örökké, azért már elég idősek.
De igazából azt tudom mondani, hogy neked kell eldönteni, mire van energiád.
Még egy példát szeretnék mondani. Volt egy nagyon jó barátnőm, őt 40 évesen szülte az anyukája, és őszintén szólva annyira nem találták a közös hangot. Barátnőmnek volt egy 28 éves nővére (mármint akkor volt 28 éves, amikor mi 16 évesek voltunk), ő érdekes módon nagyon is jó viszonyban volt az anyjával. Talán mert korban közelebb álltak egymáshoz. Sajnos barátnőm anyukája egy éve meghalt, 60 évesen.
De ha te úgy döntesz, hogy vállalod a babát, akkor csak a legjobbakat kívánom hozzá! Tényleg.
Majd írd meg hogyan döntöttél.
Ma napság nők bőven szülnek még 40 felett is.
Nem mindeki találja meg huszonévesen azt az emebrt,akinek gyerekeket szeretne szülni.
Nézd meg Jakupcsek Gabit! 45 évesen 22 éves kihagyással egészséges kislányt szült.
Szerintem hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!