2 ovis korú gyerekem van, de szeretnénk harmadik gyereket is. Szerintetek bevállaljuk?
Családi házban lakunk Balcsinál, átlagos anyagiakkal rendelkezünk.
Várom az érveket és az ellenérveket, hogy te mit tennél a helyemben.
Nem ellenvélemény,csak megjegyzés.
Ha már iskolásak vagy kamaszok lesznek,akkor sokkal többet kell költeni rájuk. Tudjátok ezt vállalni?
Nyilván nem mások fogják eldönteni ez a kérdést, hanem én és a férjem. Csupán egyenlőre bizonytalan vagyok. A férjem nagyon szeretné a 3. gyereket is.
Rajtam áll a döntés. Ezért írtam ki ezt a kérdést.
Spórolás szempontjából eddig is mindent olcsón, használtat a teszveszen és vaterán vettem meg nekik (ruhákat, játékokat, mindent.), ezután is így fogok tenni.
3 gyerek mellett már nem kerül az ovi fejenként 7 ezerbe, mint most.
Ha a férjed is támogat és segít majd mindenben, akkor szerintem azon kellene elgondolkodnod, hogy miért vagy még mindig bizonytalan... ? ;-)
Persze, nagycsaládosként sok kedvezményt kaphattok - bár kérdéses, hogy állambácsi vezetői érától függően hogyan változtat ezen, hisz elég egy ktsg-vetés megszorítást célzó intézkedés, és pl máris elvehetik az adókedvezményt stb- , de én úgy gondolom, hogy ettől függetlenül is,ahol kettőnek jut, ott harmadiknak is.
Nálunk is egyébként pont aktuális dilemma, hogy mikor jöjjön a 3. baba. Pedig mi sajna a bedőlt hitelünk miatt elég nehézkesen élünk, mégis benne van az 5 éves tervünkben a tesóka. A ruhák, stb egyéb kellékek megvannak, jutna ágy, étel.. és szeretet-törődés bőven. CSak még most elég kicsi(2.5 és 1 évesek) a két gyerekünk és szeretnénk pár év szünetet, mikor valamelyest többet alhatunk éjszaka :-), és kicsit megint egymásra is több figyelmünk jutna. Mi úgy tervezzük, hogy kb 3-4 év múlva kezdünk próbálkozni... aztán meglátjuk.
Igen, vállaljátok be! Isten ments, hogy félreértsen valaki!!!, de 3 gyerekre már tényleg ingyen van az étkezés, tankönyv, stb. Persze nem az anyagiak miatt dönt az ember a gyerkőc mellett, de jelen esetben inkább előnnyel jár, mint hátránnyal.
A párod nagyon szeretné, akkor hajrá!!! Sok sikert!
Reagálnék az előzőre!
Igen, csak itt a kérdező is gondolkodik a 3. babán. Egyáltalán nem az anyagiak miatt szülne - ha szülne.
És ha már a romákat enlegetted: elég ritka, hogy a romák megállnak 3 gyereknél. Minimum a kétszerese van majd' minden családban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!