Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a babám nyakára 2x rá van...

Ha a babám nyakára 2x rá van csavarodva a köldökzsinór meg tud születni természetesen, vagy császárok fognak?

Figyelt kérdés
Holnap dől el, hogy be kell e feküdnöm. Kevesebb a magzatvíz, és a zsinór... szerintetek mire számíthatok? Nagyon félek.

2023. ápr. 2. 20:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%
Amìg jò a köldökzsinórban az àramlàs, addig nem tud ùgy megszorulni, hogy gond legyen. Ez olyan, mint mikor egy slagon van hurok, ha nagy a vìznyomàs, nem szorul. A nyaki ereket nem tudja elszorìtani, a lègcsövèt meg nem hasznàlja kitolàs közben a gyerek.
2023. ápr. 2. 23:44
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

11!

Aha....te se szültél még fuldokló gyereket akkor...

2023. ápr. 3. 04:19
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Ez teljesen attól függ milyen az nst és a flowometria.

2 tekeredéssel, ha minden ok, akkor megszülheted, de ha esik a szvhang, akkor kikapják azonnal.

Én simán problémamantesen szültem a simán 1-szer tekeredett zsinórra

2023. ápr. 3. 07:22
 14/21 anonim ***** válasza:
82%

Pedig a másodiknak igaza van, hiába szóljàtok le.

Szülészeten dolgozom, minden 3. gyereknek a nyakán a zsinór, és semmi bajuk. Ha nem szorul meg, semmi baja nem lesz. Azt pedig CTG-n lehet látni, hogy van-e gond vagy sem. Láttam én olyat is, akinek 4x volt rajta a nyakán, a CTG mégis tökéletes volt végig és tökéletes állapotban született.

2023. ápr. 3. 07:25
 15/21 anonim ***** válasza:
91%

Én császáros lettem, 2x nyaon volt a zsinór, nem tágultam, esett a szívhang.

Még az örzőben voltam mikor egy nőt hoztak szülni. Természetes úton szült, de az ő babájának is a nyakán volt a zsinór 2x.

Szerintem ez attól is függ, hogy hol tapad a lepény, ha közel a méhszájhoz, akkor elég hosszú lehet a természetes szüléshez.

2023. ápr. 3. 07:28
 16/21 anonim ***** válasza:
93%
Nekünk is egyszer volt a gyerkőc nyakán a zsínór. Természetes szülés volt. Azóta 4 éves, teljesen egészséges nagyfiú.
2023. ápr. 3. 09:17
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 1x tekeredett zsínór miatt elakadt, ami folyton visszarántotta, leesett a szívhang. Ez miatt lett sürgősségi császár. Megjárta a pic-et,ugyan nincs a leletén, de kapott egy enyhe oxigén hiányt. Rengeteget tornáztattuk, olyan volt mint egy rongybaba. Sni-s.
2023. ápr. 3. 09:56
 18/21 anonim ***** válasza:
92%

A kislányomnak egyszer tekeredett a nyakára a zsinór (az utolsó uh-n még nem volt rajta). Nem indult el magától, de végig jó volt a szívhangja és simán megszületett természetes úton. Amikor rákérdeztem az apgarra, akkor mondta a szülésznő, hogy 1 pontot levonnak, mert rajta volt a köldökzsinór a nyakán és picit még lila, de egyébként minden tökéletes. Utána azt is elmondták, hogy kitolásnál azonnal látják, ha a baba nyakán van a köldökzsinór, sosem szokták megmondani anyukának, csak ha baj van, nagyon gyakori, természetes jelenség, alapvetően nem jelent semmit, de anyukák teljesen bepánikolnak tőle.

Egyébként valószínű hagyni fognak vajúdni, figyelik a szívhangot és csak akkor avatkoznak be/tolnak a műtőbe, ha fájások alatt nem érzi jól magát a baba.

2023. ápr. 3. 13:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. Magzatvíz még mindig kevesebb mint kellene, 29 mm nem tudom mit jelent, nem is mondják. A doki azt mondta nem tudni hogy csak a kis nyaka előtt van e a zsinór, vagy rá is van tekeredve. Holnap kell befeküdnöm. Napi 2 nst-vel megfigyelnek...
2023. ápr. 3. 15:50
 20/21 anonim ***** válasza:
75%
Nekem nem a nyakára, hanem a kezére, lábára volt tekeredve. Sajnos elszorult a zsinór, 36 hetesen meghalt a baba. Legyél szem előtt mindenképp.
2023. ápr. 3. 17:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!