Ha a babám nyakára 2x rá van csavarodva a köldökzsinór meg tud születni természetesen, vagy császárok fognak?
11!
Aha....te se szültél még fuldokló gyereket akkor...
Ez teljesen attól függ milyen az nst és a flowometria.
2 tekeredéssel, ha minden ok, akkor megszülheted, de ha esik a szvhang, akkor kikapják azonnal.
Én simán problémamantesen szültem a simán 1-szer tekeredett zsinórra
Pedig a másodiknak igaza van, hiába szóljàtok le.
Szülészeten dolgozom, minden 3. gyereknek a nyakán a zsinór, és semmi bajuk. Ha nem szorul meg, semmi baja nem lesz. Azt pedig CTG-n lehet látni, hogy van-e gond vagy sem. Láttam én olyat is, akinek 4x volt rajta a nyakán, a CTG mégis tökéletes volt végig és tökéletes állapotban született.
Én császáros lettem, 2x nyaon volt a zsinór, nem tágultam, esett a szívhang.
Még az örzőben voltam mikor egy nőt hoztak szülni. Természetes úton szült, de az ő babájának is a nyakán volt a zsinór 2x.
Szerintem ez attól is függ, hogy hol tapad a lepény, ha közel a méhszájhoz, akkor elég hosszú lehet a természetes szüléshez.
A kislányomnak egyszer tekeredett a nyakára a zsinór (az utolsó uh-n még nem volt rajta). Nem indult el magától, de végig jó volt a szívhangja és simán megszületett természetes úton. Amikor rákérdeztem az apgarra, akkor mondta a szülésznő, hogy 1 pontot levonnak, mert rajta volt a köldökzsinór a nyakán és picit még lila, de egyébként minden tökéletes. Utána azt is elmondták, hogy kitolásnál azonnal látják, ha a baba nyakán van a köldökzsinór, sosem szokták megmondani anyukának, csak ha baj van, nagyon gyakori, természetes jelenség, alapvetően nem jelent semmit, de anyukák teljesen bepánikolnak tőle.
Egyébként valószínű hagyni fognak vajúdni, figyelik a szívhangot és csak akkor avatkoznak be/tolnak a műtőbe, ha fájások alatt nem érzi jól magát a baba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!