Miért ilyen sok a császáros szülés? Itt ahol énlakom szinte minden ismerősömtől azt hallom nem tágult stb császár lett.. Igazából így szültem majd 2 eve énis
Inditas volt, 4+kgos gyerek, nem reagaltam sem a mehszajerlelesre, sem az oxira, csaszar lett.
#6: azert azt ne allitsuk mar hogy teljesen rendben van ha magzatviz tavozasa utan meg kozel 4 napig bent lapul a ded, mert azt hogy semmi gond nem volt, inkabb szerencsenek neveznem, nem “normalisnak”.
Igen énis a kapacitásra is gondoltam.Meg talán a sok betegség?
Cukor trombózis magas vérnyomás toxi stb
Mikor én szültem 16an szültük az egyébként 4 vagy 6 babás szoba terhére.
Kb 6 ból 1 kismama szült természetes úton
Én mindenkitől azt hallom, hogy természetes úton szült, 1-2 kivételével. Itt pont, hogy azt nyomatják orrba-szájba, fájdalomcsillapítás nélkül + kötelező gátmetszéssel.
Nekem farfekvéses volt a kisbabám, azért császároztak.
Hát ennek több oka is van.
1. Sokkal több a komplikált terhesség. Gyakorlatilag a kismamák 60%-a elhízott, rentegeg a magasvérnyomásos, cukorbeteg, krónikus betegségekkel élő. Lassan alig van alacsony rizikújű várandós.
2. Az orvoslás egyre defeznívebb. Amiatt még nem nagyon ítéltek el senkit, mert császármetszést csinált, ellenben azért, hogy nem csinálta meg, már elég sokat. Lassan mindent arra vezetnek vissza, hogy a szülésnél volt valami, kb. azt is, ha a gyerek 2-es matekból.
3. A nők nagy része nem igazán felkészülve a szülésre, sokaknak fogalma sincs, hogy pl. a tágulási szak ún. látens fázisa akár napokig is tarthat.
Bejönnek az első fájásnál, aztán fél nap után megunják (holott még a tágulás aktív szakaszába se kerültek, amiatt nem tágulnak semmit), és könyörögnek a császármetszésért.
4. Rengeteg nő eleve nem akar hüvelyi úton szülni. És hiába elvileg itthon nincs választás, pontosan tudjuk, hogy ez nem igaz, ha valaki akar, simán talál indokot.
5. A többi szakma is magát védi, gyakorlatilag lassan bármilyen betegség miatt leírja a másik szakorvos, hogy sectio javasolt...Persze nem neki kell megcsinálni, és a szövődményeket sem neki kell ellátni.
24,nekem nem ez a tapasztalatom, nagyon erős q császár ellenesség. Papír nélkül nincs császár, csak a semmire már nem.adnak papírt. Első fájásnál simán hazaküldenek,hamég sehol sem tartasz. Út közben nincs olyan hogy kérsz császárt.
Az orvosok lassan koszorút kap ak a fejére ha nem császározik, én dokim lehordott amiért császárom lesz(holott nem egy piti ügy miatt kellett) és erőltetni akarták a természetes szülést, holott az rám lett volna veszélyes... és ezt nem.csak én tapasztalom.
Sajnos nekem is mindkét gyerekem császáros lett. Egyiknél sem akartam, de így lett. Mindkettőnél terhességi cukorbeteg voltam. Elsőnél inzulinoztam, protokoll szerint befektettek 37 hetesen. A 39. hétig próbáltak indítgatni, oxitól kezdve prostinig minden volt, de semmi. Fájások voltak, de hatástalanul. Végül a méhlepény állapota miatt vették ki. 39+2
Második babám most 4 hónapos. Ő picit több, mint 3 héttel korábban akart elindulni kifelé, szivárgó magzatvízzel és rendszertelen fájásokkal mentem kórházba. Akkor adtak időt, fél napot hogy megszülhessem - többet nem adtak, mert az előző heti tenyésztésen pozitív lett a kenetem és nagy volt a fertőzésveszély. Majd leálltak a fájásaim. A burok meg ugye nyitva. Szóval őt is inkább kivették. Most tovább tartott a lábadozásom és jobban meg is viselt mint az első császár. Nem is vállalunk több gyereket, egyébként is kettőt terveztünk- de a műtétek fényében elég is...
Nálam nem egyszerűbb a felépülés egy nagy hasi műtétből, nem is értem akik inkább választják. Ha én választhattam volna, megszülöm őket. Vajúdtam is mindkettővel, jó lett volna eljutni a végéig.
Szóval szerintem a sok kockázatos szülés miatt van több császármetszés (magasabb anyai életkor, terhesség alatt jelentkező bajok- toxémia, GDM, HELLP stb), meg amiatt hogy manapság már direkt választják is ezt anyukák.
Nem féltél vplna hüvelyivep szülni,ugy hogy volt már egy császárod?
Én az előzmények miatt fogok megint igy szülni elvileg
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!