Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ilyen sok a császáros...

Miért ilyen sok a császáros szülés? Itt ahol énlakom szinte minden ismerősömtől azt hallom nem tágult stb császár lett.. Igazából így szültem majd 2 eve énis

Figyelt kérdés
Aki mostanába szült császárral mivolt az indok"?

2023. márc. 11. 11:06
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
42%
Sok orvos rábeszéli a császárra a lombikosokat, mert az biztonságosabb. Bár szerintem teljesen etikátlan jobban vigyázni egy nehezen, évek alatt összehozott babára.
2023. márc. 11. 12:20
 12/33 anonim ***** válasza:
94%
Leesett a szívhang, ezért lett sürgősségi császár.
2023. márc. 11. 12:38
 13/33 anonim ***** válasza:
43%

"császárért több pénzt kapnak a kórházak."

Ez tény, de többe is kerül. Hüvelyin nyernek, section viszont kb buknak.

Szerintem ma alig van olyan terhesség, ami elejétől a végéig természetes, mint 40 éve. Akkor teherbe esett, dolgozott, ha elment, elment.

Ma már előre szedik a vitamint, hormont. Aztán utro, magnézium, további vitaminhegyek.

Akkor van kismama, aki végig aktív, otthon maradnak ok nélkül is. Rengetegen szülnek 7-8 hónap henyélés után.

Nem várható, hogy a szülés úgy alakul, ahogy annak a maga természetes folyamatában alakulnia ellene.

2023. márc. 11. 12:41
 14/33 anonim ***** válasza:
86%

Oxit adtak hogy gyorsabban táguljak, de rosszul reagált rá a baba, rossz lett a szívhang így megcsászároztak.

Ha békén hagytak volna szerintem ment volna a hüvelyi szülés, de hát ez már sose derül ki :D

2023. márc. 11. 12:41
 15/33 anonim ***** válasza:
76%

40+6 napig vártak, 40+2-től bent feküdtem, mondták, hogy 40+6-on indítják, mert nálunk a megyei kórházban ez protokoll.

Kb semennyire sem volt nyitva a méhszáj, amikor reggel még a viziten megvizsgáltak. Kaptam oxit, hogy majd azzal biztos megindul a tágulás, de semmi. Kb egy millimétert sem tágultam, akkor döntöttek úgy, hogy akkor császár.

2023. márc. 11. 12:57
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

40+6-on NST-n elment teljesen a szívhang. A doktor mondta, hogy a nyakán van a köldökzsinór,még aznap befekvés, másnap reggel indítás. Indítottak reggel 7-kor, 9 körül burokrepesztés, hogy kicsit begyorsuljunk (addig egy icipici fájást sem éreztem), jöttek a fájások, de tágulni nem tágultam. Délben mondta a doki, hogy császár lesz. 4 óra körül levették az oxit, mert fájással gyengült a szívhang. 3/4 5-kor ért be a férjem, utána vittek a műtőbe.

A köldökzsinór 3x volt a nyakán, magasan tapadt a lepény, nem engedte le. (mert ugye általában lehet látni, hogy leszállt a has, a baba beékelődik a születési pozicióba). Szóval én örülök, hogy nem vártak türelmesen 2-3 napot.

2023. márc. 11. 13:14
 17/33 anonim ***** válasza:
67%
Sajnos a sok beavatkozás miatt. Idő előtt megindítják, ha kész a baba, ha nem. Burkotrepesztenek,hogy siettessék a folyamatot, tolják az oxitocint orrba szájba, szintén hogy gyorsabb legyen. Aztán van akinek a külső oxira nem reagál a szervezete (lásd én magam), van ahol a baba reagál rá rosszul. Szerintem ha nem lenne ennyi beavatkozás, nem lenne ennyi császár sem, és több türelem lenne ,több idő hagyva a kismamának.
2023. márc. 11. 13:34
 18/33 anonim ***** válasza:
34%
Amiket hallok, olvasok mindig az a vége hogy oxit kapott, mert a Doki úgy ítélte márpedig most kell szülnie(gondolom azt akarta hogy az ő ügyeletében szüljön vagy csak úgy gondolta márpedig akkor kell születnie amire ki van írva passz) emiatt lement a baba szívhangja és jaaaj császározni kell. Szerintem a legtöbb esetben ha nincs oxi császár sem lett volna és itt nem a túlságosan túllépett kései szülésről beszélek, olyanról ahol simán lehetett volna várni az oxival.
2023. márc. 11. 15:52
 19/33 anonim ***** válasza:
76%
Ne legyünk már okosabbak az orvosoknál. Bezzeg ha baj van egyből ők a hibásak, hogy miért nem léptek időben. Na meg nem mindenki szeretne 2-3 napon át kínok között vergődni.
2023. márc. 11. 15:58
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

"Nem várható, hogy a szülés úgy alakul, ahogy annak a maga természetes folyamatában alakulnia ellene."

Ez hülyeség. Egy szülés régen is eltartott 2-3 napig, pláne első gyereknél, csak akkor ezt kivárták, aztán komplikációk esetén max. meghalt az anya és baba, nem véletlen, hogy brutál sokan haltak meg szülés közben. Semmivel nem volt másabb akkor maga a szülés folyamata, mint most, ezt a henyélést meg hagyjuk már, a nemesek-tehetősek esetén a nők soha nem is dolgoztak, csak henyéltek mai szemmel nézve, mert az volt a szokás.

Vagy nem értem, szerinted miben alakul máshogy most egy szülés? 😄

A különbség annyi, mint írtam az első kommentben, hogy ma nincs kapacitás rá kórházi körülmények között, hogy 2-3 napig várjanak, mire anyuka kitágul. Illetve, mint írták, ma már nem merik vállalni a dokik a kockázatot, mert ha valami történik elhúzódó vajúdás miatt, őket veszik elö. 200 éve senki nem hibáztatta az orvost, ha meghalt a gyerek vagy anyuka, annyira "természetes" volt.

2023. márc. 11. 15:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!