Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek mit éreznek az...

Szerintetek mit éreznek az ilyen emberek?

Figyelt kérdés

40 hetes terhes vagyok, első babánkat várjuk, aki sok év után, lombikkal fogant, ráadásul a terhességem sem volt problémamentes.

A férjem kollégája kérdezte, hogy tervezek szülni, mire a férjem megmondta, hogy jelen állás szerint természetes úton, aztán majd ahogy az orvosok jónak látják.

Erre elmeséli, hogy az ő tesójánál mennyire erőltették a hüvelyi szülést, nem császározták meg, és meghalt benne a baba.

Próbálom megérteni, mit érez az, aki mindenórás kismama férjének ilyet mesél? Milyen segítséggel, tanulsággal szolgál az eset? Hogy ha vajúdni kezdek, követeljem a császárt? Gyanakodjak az orvosokban? Bíráljam majd felül a kompetenciájukat? Vagy csak idegeskedjek azon, mi is így járunk-e?

Engem nem tudott ez beparáztatni, mert nyitott szemmel járok, racionális vagyok, és tudom, hogy sajnos sok minden megtörténhet szülés alatt. De a férjemet annál inkább felzaklatta az infó, mert amúgy is szorongó típus.

Persze szerinte a kollégája ezt "nem rosszból" mondta, de basszus, ahogy a repülővel elutazónak sem kezd egy jóérzésű ember repülőgépkatasztrófákról mesélni, úgy ennek sincs itt a helye, legalábbis szerintem.

2023. febr. 22. 15:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem egy felnőtt értelmes nő tisztában van a veszélyekkel, de a vonzás törvénye él. Pozitívan kell gondolkozni, nem a rosszat vonzani. Mikor barátnőm terhes volt, épp akkor a kolléganőm mesélte, hogy a wcben indult be a szülés 6 honaposan és meghalt a babája, bocsi kérdező, hogy leírtam de neked már nem lenne baj még ha siet is :)! Nagyon megrázott de eszembe nem jutott volna elmondani neki pedig napi szinten beszélünk. A másik barátnőm meg előttem szült 2 hónappal és elmentem baba látogatóba. Friss volt az élmény a szulésről mégsem mesélt semmi riaszt, csak biztatott, hogy ügyes leszek meg tudom csinálni, csak jó tanácsokkal látott el mint pl a levegő vétel. Kérdező nagyon fontos, ha esetleg még nem tudod. Mikor mindenen túl voltam és eljött hozzám akkor veséztük ki a témát igazán. Bár én párás is voltam nagyon.
2023. febr. 22. 21:04
 22/31 anonim ***** válasza:
26%
Az ilyenek emberek szerintem buták. Én gondolnak bele, hogy mit mondanak...Néha jobb, ha az ember hallgat...
2023. febr. 22. 21:31
 23/31 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem felfújjátok. Igen, hülye ötlet volt, lehet, már ő is rájött. Ott, akkor nem gondolta ezt át. Egyszerűen ez volt a téma, feltett egy ártatlan kérdést, megkapta a választ és ott meghalt a beszélgetés. Nyilván további intim részleteket nem akart firtatni, azt meg csak nem mondhatta, hogy aha, jó. Szerintem mindenkivel előfordult már ilyesmi. Azt mondta, ami először eszébe jutott a témával kapcsolatban. Hülyeség volt, de azért csak nem kell máglyán elégetni. A férjed meg felnőtt ember, ahogy te, úgy nyilvan ő is tisztában van vele, hogy bármelyik szülés módnál történhet bármi, attól, hogy hallott egy negatív szülés élményről, a te szülésedet ez semmiben nem befolyásolja. Se nagyobb, se kisebb esélyed nincs ettől bajra. Ok., hogy érzékeny, de azért megpróbálhat racionálisan gondolkodni.
2023. febr. 22. 22:16
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként nem.is értem ki gondol halálra ilyenkor..istenem
2023. febr. 22. 22:33
 25/31 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem is tapló dolog rémtörténetekkel bombázni valakit. Nem értem miért szetrtnek károgni az emberek. Ha jót vagy használható tanácsot nem tud mondani tartsa meg magának.
2023. febr. 22. 22:41
 26/31 anonim ***** válasza:
64%
Jó , nem azt mondta senki, hogy fel kell kötni az ilyet... De nem baj , ha beszélünk erről.. hát talán legközelebb elgondolkodik mindenki mielőtt kinyitja a száját... Miért lenne felfújva? Nem kell parasztnak lenni. Ha valaki szemműtètre készül , nekem meg az az egyetlen sztorim erről, hogy a szomszéd megvakult a műtét miatt , akkor befogom a pofám....ha valaki ejtőernyőzèst kapott ajándékba, nem mesélem el, hogy pont ma olvastam, hogy valaki lezuhant. Mert nem vagyok gyökér...ennyi
2023. febr. 23. 11:48
 27/31 anonim ***** válasza:
42%

#26! Tehát paraszt vagyok, mert megállapítottam, hogy fel van fújva, ami fel van fújva. Még jo, hogy te "nem vagy gyökér." Azt elemezgetitek oldalakon keresztül, hogy xy mit érez, meg miért mond ilyet, amikor tök egyértelmű, hogy egyszerűen meggondolatlanságból, semmit nem érez, nincs benne rosszindulat.

Mielőtt még betennéd a lemezt, hogy nincs bennem empátia, meg fogalmam sincs milyen szörnyű a kérdezőnek, elárulom, hogy épp egy meddőségiben ülök az esélytelenek nyugalmával. Ha rémtörténetet hallok, hogy pl. xx-nak a sokadik lombik se jott össze, akkor együttérzek vele, sajnálom, nem azon gondolkodom, hogy mondhat nekem valaki ilyet, mert nem körülöttem forog a Föld.

2023. febr. 23. 12:28
 28/31 anonim ***** válasza:
32%

27# Nem rád írtam , hogy paraszt, hanem aki ilyet mond. Kicsit leállhatnàl. Írtam egy választ, nem elemezgetek semmit. A kérdezőről sem gondolom, hogy szörnyű lenne neki, de attól még megjegyezhetem, hogy paraszt dolog, mert szerintem az. Én nem veszek össze senkivel azért , mert ilyet mond, de meg van a véleményem. Mondjuk kicsit azért unom, hogy azzal jönnek, hogy ne vedd magadra nem rosszindulatból mondta... Az emberek tanulhatnànak egy kis EQ-t. Ennyi.

Amúgy úgy látom te sem érted a lényeget. Mindenki hall ilyen sztorikat és nem lehet úgy hozzáàllni, hogy erre gondolsz. De nem egy midnen órás kismamànak mondok ilyet. Nem azt mondom, hogy soha ne beszéljünk légi katasztrófàkról, de ne utazás előtt kezdjük már el valakinek. Tehát ha engem zavar akkor körülöttem forog a világ? Te is érdekes vagy.

Én pl elvetèltem nemrég. Baj, hogy zavarnak az idióta megjegyzések? " "Ez a baba nem titeket választott" ja...inkább öngyilkos lett... Meg" nem álltatok készen, v ő nem" ja mert akit felcsinàlnak a diszkó wc-ben az készen állt... Miért ne tehetném fel én is a kérdést , hogy ezt mégis hogy képzelik? Nekik jogukban áll bunkó dolgokat mondani de nekem nem áll jogomban kiakadni mert akkor önző vagyok?

2023. febr. 23. 12:53
 29/31 anonim ***** válasza:
53%
Férjed kollégája elég sötét lehet szegény, ha egy új élet születéséről csak ez jut eszébe.
2023. febr. 23. 15:35
 30/31 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem nem a kolléga volt bunkó. Valószínűleg nem rosszindulatból mondta. De akkor a férj miért adja tovább a rémtörténetet a mindenórás feleségének?
2023. márc. 1. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!