Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek mit éreznek az...

Szerintetek mit éreznek az ilyen emberek?

Figyelt kérdés

40 hetes terhes vagyok, első babánkat várjuk, aki sok év után, lombikkal fogant, ráadásul a terhességem sem volt problémamentes.

A férjem kollégája kérdezte, hogy tervezek szülni, mire a férjem megmondta, hogy jelen állás szerint természetes úton, aztán majd ahogy az orvosok jónak látják.

Erre elmeséli, hogy az ő tesójánál mennyire erőltették a hüvelyi szülést, nem császározták meg, és meghalt benne a baba.

Próbálom megérteni, mit érez az, aki mindenórás kismama férjének ilyet mesél? Milyen segítséggel, tanulsággal szolgál az eset? Hogy ha vajúdni kezdek, követeljem a császárt? Gyanakodjak az orvosokban? Bíráljam majd felül a kompetenciájukat? Vagy csak idegeskedjek azon, mi is így járunk-e?

Engem nem tudott ez beparáztatni, mert nyitott szemmel járok, racionális vagyok, és tudom, hogy sajnos sok minden megtörténhet szülés alatt. De a férjemet annál inkább felzaklatta az infó, mert amúgy is szorongó típus.

Persze szerinte a kollégája ezt "nem rosszból" mondta, de basszus, ahogy a repülővel elutazónak sem kezd egy jóérzésű ember repülőgépkatasztrófákról mesélni, úgy ennek sincs itt a helye, legalábbis szerintem.

2023. febr. 22. 15:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
Jaj dehogynem, az emberek ilyen hülyék. Sógornőm valahányszor repülőre ülünk, előtte felhív, és közli, hogy imádkozik értünk, hogy épségben hazaérjünk. Most már kb eljutottam oda, hogy röhögök rajta, de amúgy kösz, EDDIG eszembe se jutott pánikolni rajta, hogy akár le is zuhanhatnánk.....
2023. febr. 22. 15:56
 12/31 A kérdező kommentje:

Igen, épp az ilyenről beszélek. 😃 Nekem van egy jóbarátom, akit kezelnek is szorongással, biztos nekem is ezzel kellett volna felhívnom a repülése előtt, hogy te, most láttam a Légikatasztrófákban, hogy egy épp ilyen repülőgép hogy zuhant le 2003-ban.

Az ilyen emberek érzelmi intelligenciája a béka s***e alatt van.

2023. febr. 22. 16:05
 13/31 anonim ***** válasza:
92%

Idézlek: "Próbálom megérteni, mit érez az, aki mindenórás kismama férjének ilyet mesél?"

Az egy dolog, hogy ilyet mesélt, de én inkább azon vagyok kiakadva, higy a férjed mi a facért mondta ezt el neked?!

2023. febr. 22. 16:18
 14/31 anonim ***** válasza:
87%
Akkor ezek alapján a férjed érzelmi itelligenciája meg a bányászbéka valaga alatt leledzik?!
2023. febr. 22. 16:20
 15/31 anonim ***** válasza:
74%
Sokmindent elarul a kerdezorol, hogy ilyen miatt kerdest tesz fel, de valtig allitja, hogy aztan o nem erzekeny tipus. 😂
2023. febr. 22. 16:37
 16/31 anonim ***** válasza:
79%
Az ilyen emberekben nem teng túl az érzelmi intelligencia. Én sem mesélnék ilyen egy szülés előtt álló nőnek, sem a férjének, még akkor sem, ha ezt az egy történetet tudnám mesélni a szülésről. Lehet, hogy tényleg "nem rosszból" mondta a kolléga, de bölcsebb lett volna, ha csendben marad.
2023. febr. 22. 16:39
 17/31 A kérdező kommentje:

"Az egy dolog, hogy ilyet mesélt, de én inkább azon vagyok kiakadva, higy a férjed mi a facért mondta ezt el neked?!"

Mert kettőnk közül a férjem a parázósabb típus. Ismer engem, ahogy én is őt. Ha tudjuk, mi bántja a másikat, meg tudjuk beszélni. Szerintem normális kapcsolatban ez így működik.

Jobb ez így, mintha a szülőszobán jönne ki rajta (már úgy értve, hogy emiatt lenne különösen feszült, és nem tudna érdemben támogatni).

"Sokmindent elarul a kerdezorol, hogy ilyen miatt kerdest tesz fel, de valtig allitja, hogy aztan o nem erzekeny tipus"

Leírtam az álláspontomat. Engem a jelenség általánosságban zavar, nem azért, mert speciel velem történt. Szerinted bizonygatás, ám legyen. Remélem, jól szórakoztál ezen. Az EQ szinted még ott sincs, ahol a kollégáé, mert a te hozzászólásodból egyértelműen a rosszindulat árad, nem csak az emberi butaság.

2023. febr. 22. 16:52
 18/31 anonim ***** válasza:
65%

A legtöbb ember nem tojáshéjakon lépked mikor beszélget. Azt mondja el, amilyen tapasztalatai neki vannak a témáról. Neki ez volt a tapasztalata.

Eléggé felfújod. Tudom, hogy szar ennyire terhesnek lenni már a végén, túl tud pörögni az ember dolgokat. Te épp ezt teszed.

2023. febr. 22. 16:54
 19/31 anonim ***** válasza:
71%
Én egyetértek kérdező. Az emberek többsége sajnos nem gondolkozik és egyszerű is,mint a kő. Tisztelet a kivétel. Nekem a rokonom mesélte,mikor 16 hetes kismama voltam,hogy az ismerősének 16 hetesen meghalt a babája és részletezte hogyan,mikor,mit érzett,mi történt. Kértem,hogy ha lehet ezt most ne,inkább. Majd persze még párszor felhozta,de hogy minek... igen,tisztába voltam,hogy lehet baj,de ne kelljen már erről beszélgetni komolyan. Jóérzésű normális ember ilyet nem csinál. Főleg hogy évekig vártunk,nehezen jött össze és a terhességem se volt egy problémamentes. Ezeket el kell engedni,sajnos.
2023. febr. 22. 20:01
 20/31 anonim ***** válasza:
50%
19#-es vagyok. Aki meg azt írja minek mondta el a férje,ugyanmár gondolom megbeszélték. Lehet furcsa másoknak, de mi is minden félelmünket,stb. megbeszéltük és megbeszéljük.
2023. febr. 22. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!