Miért "rossz" látvány az apukának ha szülés közben látja hogy jön ki a baba?
A ti férjetek milyen élményként élte meg ha bent volt? Sokat segített már a jelenléte is? Nem lett rosszul attól hogy szenvedtek?
L
Ooo
Valaki azt sem bírja, ha tűvel szúrnak meg valakit..
A férjem azt mondja, hogy senki ne hagyja ki, mert addig nem hiszed el, hogy egy gyerek megszületése mennyi munkával jàr :-)
Az én férjem benn volt, de szerencsére csak a fejemnél és nem látott semmit. Amikor készültem a szülésre, akkor nagyon szerettem volna hogy ne maradjak egyedül, és jó is hogy ott volt, azonban ott szegény hiába próbált valahogy segíteni, minden fájásnál kapkodtak ki a kezem az ő kezéből, mert nem bírtam elviselni hogy bármi hozzám ér. Perverz mód most is be akar jönni és most is örülök ennek, de szerintem a forgatókönyv ugyanez lesz :-)
Amúgy egy szülés nem szép látvány, én nem egyszer végignéztem élőben. Óriásira tágult, csőszerűen előremeredő hüvely és gát, kilógó véres-mocskos baba, gyakran táguló végbéllel, potyogó széklet darabokkal, vizelettel, repedésekkel, reccsenő gáttal (annak a hangja iszonyat) és a lilafejű, néha üvöltő/vinnyogó anyuka.. hát, az érzelmi töltete pozitív, de külső szemlélőként minden, csak nem szép.
A férjem bent volt. Én egyáltalán nem emlékszem mit csinált kitolásnál, a fejemnél volt és az rémlik, hogy a szülésznő mondta neki hol/hogyan támasszon meg, mivel tud segíteni.
Elmesélte utána az ő szemszögéből. Azt mondta az volt a legrosszabb, hogy órákig egy kalap fosnak érezte magát, mert én szenvedtem és nem tudott segíteni. Persze adogatta a vizet, nyomkodta ahol éppen kértem, stb., de ezt ő nem érezte érdemi segítségnek. Nekem viszont már csak a jelenléte is hatalmas segítség volt. A kitolást élvezte, mert akkor már pörgette az adrenalin és hasznosnak érezte, amit csinál. Nem nézte ahogy kibújik a kislányunk, én sem tudnám végignézni, így ezt nem bánom. Akkor nézett oda, amikor már a szülésznő kezében volt, illetve amikor odalépett elvágni a köldökzsinórt, megnézett alulról. :D Azt mondta elképedt. Nem elrettentette, hanem azt mondta annyira durván nézett ki ott minden, hogy azt hitte sosem épülök fel és kicsit megijedt. Nagyon gyorsan gyógyult a gátsebem, ő meg hetekig el volt képedve, hogy hogy tudok egyáltalán ülni. :D
Mindig mindenhol elmondja ha szóbakerül, hogy élete legszebb élménye, hülye aki kihagyja és nagyon büszke rám, hogy ezt végigcsináltam. Erősebb lett a kapcsolatunk, mint volt. Jó kis közös élmény volt. :)
15
Szintén ezt mondja a férjem..
Semmit nem változott emiatt a szex.. persze nyilván a gyerekek érkezése kicsit àtírta a dolgokat, de nem menete, vagy mert benn volt.
Nem tudom mennyit látott,
De azt tuti, hogy zsinórral a nyakàn született a baba.
Tehát gyanîtom, hogy mindent.
3-2x volt bent, elsőnél izgibb volt, a következőnél vele volt a lányunk akinél ő vágta el a köldökzsinort, a lányom többet ért mint apa, itt a lányom vágta el a köldökzsinort.
Semmi trauma nem ért senkit, mindenkinek élmény volt
Én nőként sem bírok végignézni szülést, pedig egy videón számomra idegen emberek vannak, nem olyan, akit szeretek. Szóval a páromtól sem fogom elvárni.
Meg amúgy is - és le lehet pontozni nyugodtan - kívülről nézni felkavaróbb tud lenni a szenvedés, mint annak, aki épp benne van. Bőven elég szakképzett személyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!