Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy downos...

Mennyire gyakori, hogy downos gyerek születik?

Figyelt kérdés

Nektek van ilyen ismerettségi körben? Nálam nincs. A bölcsiben,oviban sem volt senkinek a testvére downos,pedig jócskán vannak 40es anyukák. Jó,tudom,ha már valakinek így születik a gyerek,azon már a statisztika nem segít...de azért kíváncsi vagyok. Illetve itt szoktam olvasni,hogy írnak ápolónők,szülésznők..ők hogy látják?

Én gondolkodom 2. terhességben, de nagyon félek ettől. Nem lesz pénzem arra a drága tesztre,ami kimutatja.

2022. dec. 9. 14:39
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

A mozaik down-szindrómát a drága teszt sem mutatja ki sajnos. Barátnőm a legdrágább prena tesztet kérte, negatív lett, mégis down-os babája született. A genetikai uh. is rendben volt.

Nekem is negatív lett a prenám, mégis extra vastag tarkóredőt mértek, és a szíve sem volt jó a kisfiamnak, de mivel a biopszia is negatív lett, bíztam benne, hogy nem lesz semmi baj... Azt mondták, hogy szülés után kiderül, hogy lesz-e valami baja, végül egészséges lett.

Mi is szeretnénk másodikat, az biztos, hogy annak ellenére, hogy a vizsgálatok sem 100%-osak, a lehető legtöbb, legjobb vizsgálatokat fogjuk kérni.

2022. dec. 11. 12:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!