Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy downos...

Mennyire gyakori, hogy downos gyerek születik?

Figyelt kérdés

Nektek van ilyen ismerettségi körben? Nálam nincs. A bölcsiben,oviban sem volt senkinek a testvére downos,pedig jócskán vannak 40es anyukák. Jó,tudom,ha már valakinek így születik a gyerek,azon már a statisztika nem segít...de azért kíváncsi vagyok. Illetve itt szoktam olvasni,hogy írnak ápolónők,szülésznők..ők hogy látják?

Én gondolkodom 2. terhességben, de nagyon félek ettől. Nem lesz pénzem arra a drága tesztre,ami kimutatja.

2022. dec. 9. 14:39
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
93%

Igen, van.

De a többség inkabb kifizeti a drága tesztet, mert még az is olcsóbb, mint egy beteg gyerek.

2022. dec. 9. 14:42
 2/31 anonim ***** válasza:
90%
Ha a tesztre sincs pénzed, akkor szerintem ne vállalj még egy gyereket.
2022. dec. 9. 14:44
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 4.gyerekem downos lett volna 42 évesen, 40 évesen egészségesen született a 3.
2022. dec. 9. 14:45
 4/31 A kérdező kommentje:
Nyilván arra van, amire nagyon kell, magánban szülnék, de ez így már tűréshatár anyagilag. Az első is lehetett volna downos, akkor se csináltam. De nem vitatkozni akarok, tapasztalatokra vagyok kíváncsi,szóval a kérdesre válaszoljatok.
2022. dec. 9. 14:47
 5/31 anonim ***** válasza:
97%
A 12. heti ultrahang, ami teljesen ingyen van 70%-ban kimutatja a down kórt, ha mellé csinaltatsz egy kombinált tesztet, kb. 40 ezer ft, akkor már 90%, hogy kimutatja. Szerintem ez nem drága, mert a baba dolgai sokkal többe fognak kerülni. Ennél drágább tesztre nem mennék, csak ha rossz eredményt ad az uh és a kombinált vértesztje és akkor már úgyis amnio kell, ami ingyen van.
2022. dec. 9. 14:51
 6/31 A kérdező kommentje:

3-as,sajnálom :( De gratulalok a tobbihez!

Plusz nagyon becsülöm,aki képes felnőtt döntést hozni és nem tartja meg amikor kiderül.

2022. dec. 9. 14:52
 7/31 A kérdező kommentje:
Azt a 40 ezreset az elsőnél csináltattam, bár arra azt mondta az orvos,hogy az messze nem 100%-os. De akkor még 30 alatt voltam és az uhk is jók voltak, nem akartam többet vizsgálódni.
2022. dec. 9. 14:54
 8/31 anonim ***** válasza:
95%
Nem gyakori, mert általában a 18. hétig kiderül, és nem szokták megtartani a downos babákat. Az ritka, hogy ne derüljön ki, pláne manapság, mikor a legtöbben már megcsináltatják a kombináltat.
2022. dec. 9. 14:55
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarországon évente 150-200 Down-szindrómás esetet jelentenek be. Gyakorisága az anya életkorával nő, de a Downos gyermekek 75%-át 35 év alatti nők szülik."

Az utolsó mondatrészben van a lényeg. Ennek oka, hogy a 35 év felettiek alaposabban megvizsgáltatják magukat, előbb kifizetnek egy Prena tesztet, mint egy 30 vagy az alatti, mert ők abban a hitben ringatják magukat (tisztelet a kivételnek), hogy ez úgyis csak az idősebb nőkkel történhet meg.

A védőnőm engem is le akart beszélni még a kombinált tesztről is, mondván, túl fiatal vagyok (33, szóval ez sem teljesen igaz), és mert lombikbabát várok. (Ami szintén bullshit volt a részéről, hisz az embriókat és spermiumokat legfeljebb alakra szemrevételezik, genetikai szűrés nincs egy sima IVF-nél, és a statisztika is azt mutatja, hogy lombiknál valamennyivel nagyobb az esély egy sérült/genetikailag hibás gyerekre.)

2022. dec. 9. 14:58
 10/31 A kérdező kommentje:
Instán/fbn olvastam sok olyan történetet,hogy az uh is rendben volt mégis down lett :(
2022. dec. 9. 14:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!