Mennyire gyakori, hogy downos gyerek születik?
Nektek van ilyen ismerettségi körben? Nálam nincs. A bölcsiben,oviban sem volt senkinek a testvére downos,pedig jócskán vannak 40es anyukák. Jó,tudom,ha már valakinek így születik a gyerek,azon már a statisztika nem segít...de azért kíváncsi vagyok. Illetve itt szoktam olvasni,hogy írnak ápolónők,szülésznők..ők hogy látják?
Én gondolkodom 2. terhességben, de nagyon félek ettől. Nem lesz pénzem arra a drága tesztre,ami kimutatja.
Igen, van.
De a többség inkabb kifizeti a drága tesztet, mert még az is olcsóbb, mint egy beteg gyerek.
3-as,sajnálom :( De gratulalok a tobbihez!
Plusz nagyon becsülöm,aki képes felnőtt döntést hozni és nem tartja meg amikor kiderül.
"Magyarországon évente 150-200 Down-szindrómás esetet jelentenek be. Gyakorisága az anya életkorával nő, de a Downos gyermekek 75%-át 35 év alatti nők szülik."
Az utolsó mondatrészben van a lényeg. Ennek oka, hogy a 35 év felettiek alaposabban megvizsgáltatják magukat, előbb kifizetnek egy Prena tesztet, mint egy 30 vagy az alatti, mert ők abban a hitben ringatják magukat (tisztelet a kivételnek), hogy ez úgyis csak az idősebb nőkkel történhet meg.
A védőnőm engem is le akart beszélni még a kombinált tesztről is, mondván, túl fiatal vagyok (33, szóval ez sem teljesen igaz), és mert lombikbabát várok. (Ami szintén bullshit volt a részéről, hisz az embriókat és spermiumokat legfeljebb alakra szemrevételezik, genetikai szűrés nincs egy sima IVF-nél, és a statisztika is azt mutatja, hogy lombiknál valamennyivel nagyobb az esély egy sérült/genetikailag hibás gyerekre.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!