Mennyire gyakori, hogy downos gyerek születik?
Nektek van ilyen ismerettségi körben? Nálam nincs. A bölcsiben,oviban sem volt senkinek a testvére downos,pedig jócskán vannak 40es anyukák. Jó,tudom,ha már valakinek így születik a gyerek,azon már a statisztika nem segít...de azért kíváncsi vagyok. Illetve itt szoktam olvasni,hogy írnak ápolónők,szülésznők..ők hogy látják?
Én gondolkodom 2. terhességben, de nagyon félek ettől. Nem lesz pénzem arra a drága tesztre,ami kimutatja.
3vagyok én a teszt eredménnyel mentem az ihra, 1.6 nyakiredő, orrcsont volt, az áramlásnál volt eltérés. Nagyon sokáig méregette a doki, nem akarta elhinni, hogy ennyi a nyaki redő.
Egy ismerősnek, áramlás is rossz volt, a nyakiredő 3.6 és egészséges volt a baba.
Itt is van most fent egy kérdés a teszt kihozta a downt, uhn minden teljesen tökéletes.
Nekem az uh nem meggyőző.
Igazából erre nem lehet igazán válaszolni, mert születni kevés downos születik, pont azért, mert ma már a teszteknek köszönhetően észreveszik a betegséget legtöbb esetben, és a szülők az abortuszt választják. Így persze hogy nem sok ilyen embert ismersz.
Olyan statisztikát nem találtam, hogy mennyi baba lenne downos ha nem lennének a tesztek, márpedig ha nem lesz rá pénzed, akkor ez lenne a releváns infó neked. A sima uh sokszor kiszűri, de nem mindig. Pláne ha államiban csinálják, ahol 5 perc alatt lezavarják a vizsgálatot. De amúgy sem mindig látszik.
Pedig az ha beteg a baba kihagyhatatlan, mert 12.hét után csak biopsziával vetethető el, ha az igazolja.
Amúgy kellemetlen, de nem fáj.
Hát akkor nem maradna más, mint kifizetsz egy genetikai tesztet, aztán ha az oké, akkor megnyugszol.
Ha pedig igazolná a bajt, és az elvetetés mellett vagy, akkor megcsináltatod a magzatvizes vizsgálatot, mert úgymond nincs veszteni valód.
Vagy nem csináltatod meg, mert betegen is meg akarod tartani a babát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!