Létezik, hogy valaki jól élte meg a császárt vagy jobban, mint amire gondolt?
Én is nagyon féltem. Sőt, rettegtem. Úgy mentem be mint a vágóhídra hajtott állat.
Epi után elég homályosak az emlékek, úgy igazán négy-öt órával később tértem eszemhez, persze akkor már kezdtem érezni a fájdalmat is. Az első felállás borzalmas volt, ki kellett menni nyolc óra után zuhanyozni, előtte pár óráig próbálkozni kellett a jobbra és balra fordulással.
Nem akarok neked hazudni, nagyon fájt. Aztán másnap már átsétáltam az őrzőből a szobámba, nehéz volt, de sokkal kevésbé mint előző nap.
Aztán szépen kb óráról órára egyre jobb lett, tyúklépésenként.
Ezt is mondták, erőltessem a mozgást és az segít. Tényleg így volt!
Kb két hét volt, amíg fájt, nem tudtam oldalt aludni, nehezen lépcsőztem, nehezen zuhanyoztam, vécéztem.
De két hét után már csak rossz emléknek tűnt az egész.
Összességében nekem sokkal kevésbé volt borzalmas, mint amire készültem. Varratszedést kb nem is éreztem, akkor még a járás volt nehéz, de lassan döcögtem mindenhová, működött.
Természetes hogy félsz, szerintem aki azt mondja, nem, az hazudik.
De sokkal hamarabb jól leszel, mint most gondolod.
Minden jót kívánok neked!
én kértem a császárt.
Mi kell annál jobb és biztonságosabb, hogy TUDOD mi fog történni? Hüvelyinél soha nem tudhatod, hogy mi történik a következő pillanatban.
a rémtörténetek 95%-a egy befuccsolt hüvelyi után jön, mikor anyuka retteg a császártól mert az mindneki szerint ördögtől való. Sokkal kisebb az esély a komplikációra, hisz ott egy orvoscsoport körülötted, tervezetten történik minden, nyugiban.
"Mégis 4* nagyobb az anyai halálozás esélye császár esetén mint hüvelyi szülésnél.."
De a baba biztonságban van. Kinek mi a fontosabb.
SOS császár megint más kategória. Ott sietnek és eleve baj van, mégis beleszámolják. Olyan, mint a covid statisztika. Ha elüt az autó covidosan akkor is covidban haltál meg.
Nekem a császáros ismerőseim túlnyomó többsége pozitívnak élte meg. Sőt, van köztük több, akinek volt hüvelyi is, és van összehasonlítási alapja.
Azt sem szokták hangsúlyozni, hogy ma már - felkészült orvosi csapat és normális kórház esetén - nem úgy csinálják a császármetszést, mint ezelőtt 30 éve..
"a rémtörténetek 95%-a egy befuccsolt hüvelyi után jön, mikor anyuka retteg a császártól mert az mindneki szerint ördögtől való."
Igen, plusz akinek sürgősségi császár lett, mert komoly komplikáció lépett fel, persze hogy rosszul éli meg az egészet. Előtte egy napot szenvedett, teljesen kimerült, nyilván a regeneráció is lassabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!