Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik, hogy valaki jól élte...

Létezik, hogy valaki jól élte meg a császárt vagy jobban, mint amire gondolt?

Figyelt kérdés
Nem is gondoltam soha életemben a császárra, de mikor közölték a 35 héten, hogy farfekvéses még mindig a babám. Jelenleg is, jövő héten császároznak. Ahogy közeledik az időpont, rettegek komolyan mondom, nem alszok nem is akarom ezt az egészet már meg nem vagyok jól lelkileg mindig az van az eszembe mi lesz utána. A műtét után.
2022. ápr. 11. 16:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon féltem. Sőt, rettegtem. Úgy mentem be mint a vágóhídra hajtott állat.

Epi után elég homályosak az emlékek, úgy igazán négy-öt órával később tértem eszemhez, persze akkor már kezdtem érezni a fájdalmat is. Az első felállás borzalmas volt, ki kellett menni nyolc óra után zuhanyozni, előtte pár óráig próbálkozni kellett a jobbra és balra fordulással.

Nem akarok neked hazudni, nagyon fájt. Aztán másnap már átsétáltam az őrzőből a szobámba, nehéz volt, de sokkal kevésbé mint előző nap.

Aztán szépen kb óráról órára egyre jobb lett, tyúklépésenként.

Ezt is mondták, erőltessem a mozgást és az segít. Tényleg így volt!

Kb két hét volt, amíg fájt, nem tudtam oldalt aludni, nehezen lépcsőztem, nehezen zuhanyoztam, vécéztem.

De két hét után már csak rossz emléknek tűnt az egész.

Összességében nekem sokkal kevésbé volt borzalmas, mint amire készültem. Varratszedést kb nem is éreztem, akkor még a járás volt nehéz, de lassan döcögtem mindenhová, működött.

Természetes hogy félsz, szerintem aki azt mondja, nem, az hazudik.

De sokkal hamarabb jól leszel, mint most gondolod.

Minden jót kívánok neked!

2022. ápr. 11. 22:15
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Jelen. Farfekvés miatt lett császár, de előtte vajúdtam is. Na az sokkal jobban fájt. Tizenkét óra múlva állítottak fel, nem volt leányálom de rosszabbra számítottam. Utána minden nap jobb lett. Én erőltettem a járkálást ahogy mondták és tényleg segít, minden felkeléssel jobb. Nekem a remegés ahogy megy ki az érzéstelenítő volt a legrosszabb utána.
2022. ápr. 12. 06:53
 23/30 anonim ***** válasza:
86%
Nekem is pozitív élmény volt, én mondjuk nem is szerettem volna természetes úton szülni. Szinte semmi fájdalmam nem volt, másnap már sétálgattam a folyosón. Pár nap intenzív pihenés és olyan leszel, mint új korodban.
2022. ápr. 12. 08:23
 24/30 anonim ***** válasza:
28%
Szörnyű volt, 3.5 év után is szörnyű élményként emlékszem rá.
2022. ápr. 12. 09:31
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Én jól éltem meg. Arra is készültem, minden rendben volt. Nem nagyon fájt közvetlenül utána, másnap meg már lementem a büfébe. Ha egy dolgot kéne mondanom, akkor nagyon unalmas volt: előtte órákat várni infúzióval, utána meg 12 órát az őrzőben feküdni. Maradandó bajom se lett, a fiam egészséges, a hegem simán begyógyult, már alig látszik. Ha újra szülnék, megint császárt szeretnék.
2022. ápr. 12. 09:51
 26/30 anonim ***** válasza:
84%

én kértem a császárt.

Mi kell annál jobb és biztonságosabb, hogy TUDOD mi fog történni? Hüvelyinél soha nem tudhatod, hogy mi történik a következő pillanatban.

a rémtörténetek 95%-a egy befuccsolt hüvelyi után jön, mikor anyuka retteg a császártól mert az mindneki szerint ördögtől való. Sokkal kisebb az esély a komplikációra, hisz ott egy orvoscsoport körülötted, tervezetten történik minden, nyugiban.

2022. ápr. 12. 10:28
 27/30 anonim ***** válasza:
19%
Mégis 4* nagyobb az anyai halálozás esélye császár esetén mint hüvelyi szülésnél..Nem természetes dolog, még ha sokan annak is akarják beállítani
2022. ápr. 12. 10:32
 28/30 anonim ***** válasza:
91%
Gratulálok, utolsó, pont ilyet kell írni egy szülés előtt álló nőnek...
2022. ápr. 12. 12:24
 29/30 anonim ***** válasza:
88%

"Mégis 4* nagyobb az anyai halálozás esélye császár esetén mint hüvelyi szülésnél.."

De a baba biztonságban van. Kinek mi a fontosabb.

SOS császár megint más kategória. Ott sietnek és eleve baj van, mégis beleszámolják. Olyan, mint a covid statisztika. Ha elüt az autó covidosan akkor is covidban haltál meg.

2022. ápr. 12. 14:59
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a császáros ismerőseim túlnyomó többsége pozitívnak élte meg. Sőt, van köztük több, akinek volt hüvelyi is, és van összehasonlítási alapja.

Azt sem szokták hangsúlyozni, hogy ma már - felkészült orvosi csapat és normális kórház esetén - nem úgy csinálják a császármetszést, mint ezelőtt 30 éve..

"a rémtörténetek 95%-a egy befuccsolt hüvelyi után jön, mikor anyuka retteg a császártól mert az mindneki szerint ördögtől való."

Igen, plusz akinek sürgősségi császár lett, mert komoly komplikáció lépett fel, persze hogy rosszul éli meg az egészet. Előtte egy napot szenvedett, teljesen kimerült, nyilván a regeneráció is lassabb.

2022. ápr. 12. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!