Császár, mert már nem volt magzatvíz? Ilyen létezik?
Off lesz egy kicsit, mert a konkrét kérdésedhez nem tudok hozzászólni.
A császárról csak annyit, hogy egyre inkább azt látom, hogy az orvosok nem szívesen kockáztatnak. A császárnál sokkal kevesebb a rizikó (őszintén szólva inkább azt mondanám, hogy egy műtétnél egészen más jellegű problémák merülhetnek fel, mint a sima szülésnél), mint a sima szülésnél, főleg a babára nézve. Ez lehet az oka annak, hogy alig hallani már sima szülésekről sajnos. :(
A fogadott dokim a terhespatológia osztvezetője, itt nem engedik 12 óránál tovább a vajúdást, ha az nem halad, mert veszélyes a babára. Nem beszélve a felszálló fertőzésekről, mert nincs, ami védi a babát, ha a burok megrepedt. A magzatvíz pedig kell a szüléshez, mert az biztosítja a szülőút síkosságát, ha nincs akkor lelassul a szülés, és sérülések súlyosabbak a hüvelyben.
Én szültem császárral, ha lesz tesó nem kívánnék ennél szebb szülést: fájásom nem volt és nem tágultam, a vajúdás alatt rengeteget röhögtünk és jól éreztük magunkat,a műtét alatt tök jó kedvünk volt, hamar felépültem, gyermekágyi vérzésem alig volt. A fiam boldog és egészséges és szoptatni is tudtam. Lehet, hogy más indok is volt, nem csak a víz, de ha az régen elfolyt és nem indult be a szülés, akkor elég indok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!