Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár, mert már nem volt...

Császár, mert már nem volt magzatvíz? Ilyen létezik?

Figyelt kérdés
Nem értem,valakinek a magzatvíz már az elején elfolyik.Szükséges a magzatvíz a szüléshez?Ilyet még nem hallottam,és az egyik ismerősömet állítólag ezért császározták meg.Van ilyen?
2013. nov. 21. 09:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy akkor nincs elegendő magzatvíz, amikor még a szülés nem indul meg. Tehát ha egy szimpla ultrahangos vizsgálat alkalmával, amikor is még nincs ott a szülés ideje és úgy állapítják meg, hogy nincs elegendő magzatvíz, akkor az nem jó. Hisz a babának a pociban kellő magzatvízre van szüksége. Ha nincs kellő magzatvíz, akkor a baba odabent nincs jó helyen. Nem lehet, hogy ezért történt a beavatkozás?
2013. nov. 21. 09:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, van. 3 hétig feküdtem kórházban szülés elött más problémával és volt ott olyan kismama nem is egy akinek kevés volt a magzatvize és egyrészt fenn állt hogy korábban kell szülnie és lehet hogy császárral. Ha nincs magzatviz vagy vészesen kevés az rossz a babának és nem kockáztatnak az orvosok, a császár biztosabb.
2013. nov. 21. 09:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem is korán elfolyt a magzatvíz. Fájás meg sehol. Úgy magyarázták a szülőszobán, hogy a baba max. 72 óráig maradhat már bent károsodás nélkül, utáná muszáj megszülni valahogy, ha másképp nem, akkor császárral. Simán szültem, tehát nem kellett a magzatvíz.
2013. nov. 21. 09:16
 4/6 A kérdező kommentje:
A kiírt után 2 nappal szült,nem kellett indítani,magától indult be a szülés,a részleteket nem tudom.Telefonon beszéltünk vele,és azt mondta megcsászározták,mert már nem volt magzatvíz.Csak olyan fura,,hogy a környezetemben lassan nem tudok olyat mondani aki természetesen szült.Olyan gyakori már a császár,és én annyira nem akarom,hogy császározzanak.16hkm
2013. nov. 21. 09:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Off lesz egy kicsit, mert a konkrét kérdésedhez nem tudok hozzászólni.

A császárról csak annyit, hogy egyre inkább azt látom, hogy az orvosok nem szívesen kockáztatnak. A császárnál sokkal kevesebb a rizikó (őszintén szólva inkább azt mondanám, hogy egy műtétnél egészen más jellegű problémák merülhetnek fel, mint a sima szülésnél), mint a sima szülésnél, főleg a babára nézve. Ez lehet az oka annak, hogy alig hallani már sima szülésekről sajnos. :(

2013. nov. 21. 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:

A fogadott dokim a terhespatológia osztvezetője, itt nem engedik 12 óránál tovább a vajúdást, ha az nem halad, mert veszélyes a babára. Nem beszélve a felszálló fertőzésekről, mert nincs, ami védi a babát, ha a burok megrepedt. A magzatvíz pedig kell a szüléshez, mert az biztosítja a szülőút síkosságát, ha nincs akkor lelassul a szülés, és sérülések súlyosabbak a hüvelyben.

Én szültem császárral, ha lesz tesó nem kívánnék ennél szebb szülést: fájásom nem volt és nem tágultam, a vajúdás alatt rengeteget röhögtünk és jól éreztük magunkat,a műtét alatt tök jó kedvünk volt, hamar felépültem, gyermekágyi vérzésem alig volt. A fiam boldog és egészséges és szoptatni is tudtam. Lehet, hogy más indok is volt, nem csak a víz, de ha az régen elfolyt és nem indult be a szülés, akkor elég indok.

2013. nov. 21. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!