Miért NEM szülnél otthon?
Ti mit válaszolnátok az állandó győzködésre,miszerint mindenki szempontjából így a legideálisabb...?
Közeli családtagról van szó,sűrűn találkozunk,próbáltam szépen kérni,hogy ejtsük a témát,egész más véleményen vagyunk,de ha egy ideig szóban nem is hozza fel,küldi az írásokat,videókat róla.
Tudom nem kéne foglalkoznom vele,csak már úgy érzem magam,mintha tényleg én lennék a hülye,amiért fel sem merült nálunk az otthonszülés lehetősége.
Azt is mondhatod, hogy frissen szülés után semmi kedved nincs a dzsuvát takarítani. Én is mindig ezzel vicceltem el a kérdést, amikor felmerült a szülésem előtt a téma, mondván, hogy "tudod, ki fogja azt utána mind összetakarítani". És valóban, a kórházban minden kényelmesen alám volt helyezve, se a matrac, se a semmi nem károsodott attól, mert én mindent összevéreztem és később a kitolásnál ki tudja, mi minden jött ki még ott a babán kívül is, ugye.
Az meg, hogy a kádban szülj, hát nos... Jó az meg minden, de egy kád közel sem olyan kényelmes, puha, hívogató, mint egy kanapé vagy akár csak a kórházi szülőszék. És utána a kádból is ki kell szedni a dzsuvát, placentát, ilyesmit. Én ezeket az érveket mondanám, ha a korábbiakat nem érti meg.
Mindhatnád, hogy szüljön ő otthon, neked nem ideális, mert nem éreznéd biztonságban magad.
Aztán küldj neki válaszul rosszul elsült otthonszülésekről cikkeket vagy tiltsd le.
Szuper dolognak tartom, hogy van erre legális és hivatalos lehetőség, de én nem szeretnék itthon szülni. Egyrészt panelban lakunk :D
Másrészt pedig kórházban éreztem magam biztonságban. A szülésznőm támogatta a háborítatlan szülést, kádban vajúdást, de végül a körülmények máshogy intézték, a babám annyira betekeredett a köldökzsinórba, hogy nem tudott volna megszületni. Császár lett.
Ha bárki próbálna rábeszélni, erőltetné, a témát, miután elmondtam, hogy miért nem szeretném, egyszerűen megszakítanék vele minden kapcsolatot, míg fel nem fogja.
Minden ilyen cikkre küldenék vissza egyet egy otthonszüléses tragédiáról.
Valamint megkérdezném tőle, hogy ha rábeszél az otthonszülésre és baja lesz a babádnak megy börtönbe mint bűnös?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!