Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért NEM szülnél otthon?

Miért NEM szülnél otthon?

Figyelt kérdés

Ti mit válaszolnátok az állandó győzködésre,miszerint mindenki szempontjából így a legideálisabb...?

Közeli családtagról van szó,sűrűn találkozunk,próbáltam szépen kérni,hogy ejtsük a témát,egész más véleményen vagyunk,de ha egy ideig szóban nem is hozza fel,küldi az írásokat,videókat róla.

Tudom nem kéne foglalkoznom vele,csak már úgy érzem magam,mintha tényleg én lennék a hülye,amiért fel sem merült nálunk az otthonszülés lehetősége.

2022. ápr. 8. 07:17
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
84%

Azt is mondhatod, hogy frissen szülés után semmi kedved nincs a dzsuvát takarítani. Én is mindig ezzel vicceltem el a kérdést, amikor felmerült a szülésem előtt a téma, mondván, hogy "tudod, ki fogja azt utána mind összetakarítani". És valóban, a kórházban minden kényelmesen alám volt helyezve, se a matrac, se a semmi nem károsodott attól, mert én mindent összevéreztem és később a kitolásnál ki tudja, mi minden jött ki még ott a babán kívül is, ugye.

Az meg, hogy a kádban szülj, hát nos... Jó az meg minden, de egy kád közel sem olyan kényelmes, puha, hívogató, mint egy kanapé vagy akár csak a kórházi szülőszék. És utána a kádból is ki kell szedni a dzsuvát, placentát, ilyesmit. Én ezeket az érveket mondanám, ha a korábbiakat nem érti meg.

2022. ápr. 8. 10:55
 32/55 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyerekem gondtalan terhességből született, 10/10 apgarral! Minden rendben volt az első 3 órában, aztán hírtelen összeomlott a légzése (tudom, ez pár naposan otthon is történhetett volna). Senkinek sem kívánom azt az érzést, az élet azon múlott, hogy azonnal orvosi segítséget kapott, átkellett szállítani egy pic osztályra, intenzíven volt napokig lélegeztetve. Nálunk életet mentett szó szerint. Ezután fel sem merült, hogy otthon szüljek, mert akár mi történhet azután, hogy megszületik látszólag rendben van.
2022. ápr. 8. 11:30
 33/55 anonim ***** válasza:
68%
Mert otthon nincs fájdalomcsillapítás.
2022. ápr. 8. 11:41
 34/55 anonim ***** válasza:
66%

Mindhatnád, hogy szüljön ő otthon, neked nem ideális, mert nem éreznéd biztonságban magad.

Aztán küldj neki válaszul rosszul elsült otthonszülésekről cikkeket vagy tiltsd le.

2022. ápr. 8. 12:11
 35/55 anonim ***** válasza:
89%
Én iszonyú parás ember vagyok. Szeretek felkészülni a legrosszabbra és ahhoz kórház kell. A kislányom full komplikáció nélkül született, hála az égnek, de nem bántam meg, hogy kórházban szültem. Én így éreztem magam biztonságban. Megértem, ha valaki otthon érzi magát biztonságban, ő dolga, de nem örülnék, ha a meggyőzésem érdekében ilyen-olyan cikkekkel, videókkal bombázna az illető.
2022. ápr. 8. 12:25
 36/55 anonim ***** válasza:
77%
Tök egyszerű. Ugyan a szülés egy természetes folyamat, de a nagy agytérfogatnak és a felegyenesedésnek sajnos volt egy nagyon komoly ára: az emlősök között az ember az egyetlen, akinek a szülés potenciálisan letális az anya és a gyerek számára is. Csakis a modern orvostudománynak köszönhető, hogy az anyák és a babák döntő többsége túléli mitöbb, nem kell komolyabb szövődményekkel számolni. Nem gondolom, hogy általában szükséges az orvos jelenléte egy szüléshez, de kell elérhető segítség, mert gyakran néhány percen múlik a baba/mama épsége, néhány perc alatt pedig egy mentő kihívása is alig történik meg, nemhogy az kiérjen, bevigye az embert, ott megvizsgálják stb.
2022. ápr. 8. 12:52
 37/55 anonim ***** válasza:
71%
Kìváncsi lennék, hogy arra mit válaszolna, ha megkérdeznéd tőle azt, hogy ha bármi probléma adòdna akkor ő vállaja e a felelősséget érte? Ha oxigén hiány miatt a gyerek na adja isten fogyatékos lesz, felneveli e helyetted?
2022. ápr. 8. 13:23
 38/55 anonim ***** válasza:
76%

Szuper dolognak tartom, hogy van erre legális és hivatalos lehetőség, de én nem szeretnék itthon szülni. Egyrészt panelban lakunk :D

Másrészt pedig kórházban éreztem magam biztonságban. A szülésznőm támogatta a háborítatlan szülést, kádban vajúdást, de végül a körülmények máshogy intézték, a babám annyira betekeredett a köldökzsinórba, hogy nem tudott volna megszületni. Császár lett.

Ha bárki próbálna rábeszélni, erőltetné, a témát, miután elmondtam, hogy miért nem szeretném, egyszerűen megszakítanék vele minden kapcsolatot, míg fel nem fogja.

2022. ápr. 8. 15:18
 39/55 anonim ***** válasza:
66%

Minden ilyen cikkre küldenék vissza egyet egy otthonszüléses tragédiáról.

Valamint megkérdezném tőle, hogy ha rábeszél az otthonszülésre és baja lesz a babádnak megy börtönbe mint bűnös?

2022. ápr. 8. 15:29
 40/55 anonim válasza:
15%
Elég rossz hozzáállás szándékosan nem meghallgatni az otthonszülés melletti érveket, főleg úgy, ha kifejezetten neked címzik. Ez a téma sokkal összetettebb, mint ahogy azt a legtöbben gondolják, homályos elképzeléseikre támaszkodva, tárgyi tudás hiányában, statisztikák ismerete nélkül... Az itt válaszolók közül senki nem hivatkozott egyetlen statisztikára vagy konkrét adatra. Az otthonszülés alapvetően ugyanolyan biztonságos, mint a kórházi szülés, és a kórházi szülés is lehet felelőtlenség, ha nem ismerjük a különböző beavatkozások kockázatait (oxi, EDA, folyamatos ctg monitorozás következményei, gátmetszés, császármetszés hosszútávú káros következményei, stb). Érdemes tájékozódni, legalább tapasztalatokról olvasgatni: pl. a jobbulast.info oldalon kórházi szülések tapasztalatait lehet olvasni (vigyázat, esetenként felkavaró). Az "ablak a világra" oldalon pedig az egyes szülészetekről statisztikákat lehet nézni, ami hozzáértők számára szintén felkavaró lehet (ha csak azzal tisztában vagyunk, hogy a gátmetszés az esetek cca 97%-ában egy egyértelműen káros rutin beavatkozás, és mégis kb. 40-50%-ban elvégzik mindenütt (otthonszülésnél ez az arány 1-3%) és akkor még a baba egészségéről nem is esett szó - pl. a köldökzsinór hirtelen elvágásával a csecsemőt megfosztják vérének 1/3-ától, ami még méhlepényből átmenne a babába. Ha felelősen gondolkodsz, mindenképp tájékozódj, ha kórházban szülsz, annál inkább készülj fel arra, hogy el tudj utasítani egy-egy felesleges rutinbeavatkozást, és kompetensen dönthess pl. a fájdalomcsillapítás szükségességéről, ismerve annak előnyeit és hátrányait egyaránt. A zavartalan aranyórához legalább mindenképpen érdemes ragaszkodni.
2022. ápr. 8. 16:33
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!