Ti mit válaszolnátok az állandó győzködésre,miszerint mindenki szempontjából így a legideálisabb...?
Közeli családtagról van szó,sűrűn találkozunk,próbáltam szépen kérni,hogy ejtsük a témát,egész más véleményen vagyunk,de ha egy ideig szóban nem is hozza fel,küldi az írásokat,videókat róla.
Tudom nem kéne foglalkoznom vele,csak már úgy érzem magam,mintha tényleg én lennék a hülye,amiért fel sem merült nálunk az otthonszülés lehetősége.
Szerintem hagyd, az ilyet úgysem lehet meggyőzni. Ha nagyon idegesít, kezdj el mindig látványosan valami teljesen másról beszélni. Ha küld egy cikket, vagy nem válaszolsz, vagy küldj vissza egy tortareceptet és kérdezd meg, szerinte milyen lisztet vegyél hozzá.
2022. ápr. 8. 08:07
12/55 anonim válasza:
Mert iszonyú felelőtlenségnek tartom. Bármi baj történhet
2022. ápr. 8. 08:17
13/55 anonim válasza:
Sajnos egyszer véletlenül láttam YouTubeon egy tragédiával végződő otthonszülést (külföldi youtuber szülésvideóját neztem, arra dobta fel és hát rákattintottam...)
Biztos nem csak egy van, én küldenék neki egy párat, hogy nézegesse. Lehet neki is elmegy a kedve az otthonszüléstől ha látja hogy rohan kifelé a bába a kisbaba élettelen testével, miközben anyuka a fürdőkádban kB fel se fogja mi történik...
2022. ápr. 8. 08:20
14/55 anonim válasza:
Én korházban érzem biztonságban magam. Ott ha perceken múlik az életünk van esély.
2022. ápr. 8. 08:30
15/55 anonim válasza:
Én konkrétan szülőszobán voltam már és vajúdgattam, amikor szülésznőm eltűnt mellőlem és azt vettem észre, hogy az ajtón túl emberek rohannak, eléggé kapkodva. Akkor nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hisz vajúdtam, de később megtudtam, hogy egy otthonszülés balul sült el, behozták az anyukát, de a babát már nem sikerült megmenteni. Akkor megfogadtam, hogy sosem szülnék otthon, “háborítatlan” és “nyugodt” körülmények között, aha, persze, hogy lehet nyugodtnak lenni úgy, hogy bármi komplikáció felléphet és nem vagyunk orvos-közelben?! Én felelőtlenségnek tartom, oké, hogy az esetek nagyrészében rendben lezajlik a szüléd otthon is, de elég, ha én vagyok az a minimális %, akiknél valami gond adódik… én nem kockáztatnám a babám egészségét, az fix.
2022. ápr. 8. 08:47
16/55 anonim válasza:
Egyszer végighallgattam, ahogy egy férfi ismerősöm biztatta otthon szülésre a lányát. Az indokoktól egyszerűen rosszul voltam. A dolog végül mégis kórházban végződött az ő legnagyobb felháborodására. Egyébként könnyű szülés volt, se vágás, se repedés, gyors felépülés.
2022. ápr. 8. 08:48
17/55 anonim válasza:
“Köszi Kati az érveket, ez mégis az én döntésem. Kérlek tartsd tiszteletben!”
Nem kellenek érvek. Ez a te tested, a te gyereked, nem kell megindokolni. Ha nem érti meg, kicsit le kell építeni.
2022. ápr. 8. 08:51
18/55 anonim válasza:
De nem értem, miért reagálsz? Küldd egy videót, ne nézd meg, ne válaszolj és kész
2022. ápr. 8. 08:53
19/55 anonim válasza:
Társasházban lakunk, nem akartam volna műsort a lépcsőhàznak :D
Persze, viccet félre téve, tudom, hogy sokan úgy oldjàk meg, hogy elmennek máshova, ahol van a közelben kórház, stb, de akkor meg megint ott vagyok, hogy nem otthon.
2022. ápr. 8. 09:02
20/55 anonim válasza:
Az emberek, akik ezt választják azért szülnek otthon, mert ott érzik magukat kényelmesen, biztonságban. Mond el, hogy te ugyanezt csak a kórházban éreznéd és kész. Én ha ennyiből sem fogja fel többet nem is beszélnék vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!