Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért NEM szülnél otthon?

Miért NEM szülnél otthon?

Figyelt kérdés

Ti mit válaszolnátok az állandó győzködésre,miszerint mindenki szempontjából így a legideálisabb...?

Közeli családtagról van szó,sűrűn találkozunk,próbáltam szépen kérni,hogy ejtsük a témát,egész más véleményen vagyunk,de ha egy ideig szóban nem is hozza fel,küldi az írásokat,videókat róla.

Tudom nem kéne foglalkoznom vele,csak már úgy érzem magam,mintha tényleg én lennék a hülye,amiért fel sem merült nálunk az otthonszülés lehetősége.

2022. ápr. 8. 07:17
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
82%

Èn csak azèrt nem szültem otthon, mert nem tàgultam elèg gyorsan, ès otthonszülèsből kòrhazba mentem.

Mindenkinek a sajàt döntèse, sajàt felelőssege, hogy hol szül. Nem kell a tolakodòkkal èrvelni, egyszerûen àllìtsad le őket avval, hogy ez a te döntèsed, ès ne szoljanak bele. Időben le kell őket szerelni, nehogy szüles utàn is azt higyjèk mindenbe lehet beleszólàsuk.

2022. ápr. 8. 09:26
 22/55 anonim ***** válasza:
83%
Nézesd meg vele Mudruczó filmjét!
2022. ápr. 8. 09:38
 23/55 anonim ***** válasza:
86%

Nézd, én úgy vagyok ezzel a témával, hogy nyilván kényelmesebb az embernek az otthoni közeg, mint a rideg egészségügyi intézmény és mindenki háborítatlan, természetes szülést szeretne. DE!

Én ezt a cukormázas idillt bármikor képes vagyok feláldozni a babám biztonságáért. És az én véleményem szerint a babám akkor van biztonságban, ha bármi probléma adódna, akkor AZONNAL közbe tudnak avatkozni. És ez csak kórházi körülmények között lehetséges.

Mindezek mellett tisztában vagyok azzal is, hogy kórházban is történhet tragédia és otthon is mehet minden teljesen rendben. Viszont én soha nem helyezném a saját kényelmem a babám biztonságának útjába.

2022. ápr. 8. 09:51
 24/55 anonim ***** válasza:
25%
23. Igen, de akik otthon szülnek pont a baba biztonsága érdekében választják az otthon szülést. A legtöbb életmentő beavatkozás pont amiatt történik, hogy nem hagyják békén a szülő nőt. Én is kórházban szültem, ott éreztem magam biztonságban, de nem gondolom azt, hogy aki otthon szül azért szül otthon mert kényelmes csak és kockáztatja a babája életét.
2022. ápr. 8. 10:24
 25/55 anonim ***** válasza:
85%
23-as vagyok. Nem tudom, rajtam a kórházban sem végeztek semmilyen felesleges beavatkozást. Ctg-t raktak rám illetve gátmetszésem volt, de mindkettő csak számomra volt rossz, a baba ettől függetlenül a maga útján érkezett.
2022. ápr. 8. 10:32
 26/55 anonim ***** válasza:
92%
Illetve még lemaradt az előzőből, nem mondtam, hogy minden otthon szülőnek az a célja, hogy kockáztassa a gyerekét. Nyilván nem. Mindenki másképp látja jónak. Egyéni vélemény, hogy biztonságban kórházi körülmények között éreztem jól magam.
2022. ápr. 8. 10:39
 27/55 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom miért pontoztál le, te is elmondtad a véleményed én is. De mindegy is. Az, hogy rajtad nem az ok, de mások is vannak rajtad kívül. És én most a felesleges oxira gondoltam, hasbakönyöklésre és társaira. Amikor siettetik a babát. Sokan ezért választják az otthon szülést, nem a kényelem miatt. Én abszolút a választás híve vagyok. Én jól éreztem magam a kórházban, de tudom, hogy más nem. Viszont én erre a mondatodra reagáltam: “Viszont én soha nem helyezném a saját kényelmem a babám biztonságának útjába.” Ez elég ítélkezősen hangzott.
2022. ápr. 8. 10:47
 28/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem pontoztalak le, én csak a válaszokat írtam.
2022. ápr. 8. 10:49
 29/55 anonim ***** válasza:
100%

Igazából az sem ítélkezés akart lenni, maximum rosszul jött ki.

Arra akartam utalni, hogy azért, hogy pl. elkerüljem azt, hogy bolygassanak a kórházban, nem választanám az otthon szülést. De tényleg csak magamra értettem, nem akartam senkit megbántani vele.

2022. ápr. 8. 10:52
 30/55 anonim ***** válasza:
19%
29. Én sem szeretnék vitatkozni véletlenül sem. Ezzel amit most írtál teljesen egyet tudok érteni. :)
2022. ápr. 8. 10:55
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!