Örültek a császárnak?
A szívem mélyén én is örültem, mikor közölték, hogy faros, úgyhogy császár. Semmi bajom nem volt az egésszel. Aztán szülés után szembesültem vele, hogy a csapból is az folyik, hogy de rossz, ha valaki császárral szül, megkérdőjelezik a kötődést, egyesek odáig mennek, hogy azt is megmagyarázzák, hogy a gyerek lesz tutyimutyi emiatt, és mekkora hátrány neki. Aztán ott az ember jóindulatú környezete, akik megjegyzik, hogy ja, akkor neked sima ügy volt, legyintenek, hogy ja, akkor te nem tudod, mi a fájdalom stb. Szépen lassan kialakult bennem az az érzés, mintha valamiből kimaradtam volna, vagy mintha puskázással mentem volna át a vizsgán.
A második gyereket aztán mindenképp hüvelyi úton szerettem volna szülni, komplikációk miatt nem lehetett (magas vérnyomás, méhen belüli retardáció, kritikusan kevés magzatvíz miatt 38 hetesen azt mondta a dokim, császározna inkább, mielőtt gond lesz, természetesen belementem). Ez van, örülök, hogy egészségesek a gyerekeim, sajnálom, hogy fogalmam sincs, milyen szülni, de elengedtem már ezt. A második babám pár erős jóslóval megörvendeztetett 36 hetesen egy éjjel, így legalább tudom, milyen érzés a fájás, az is valami :)
18-as nem tudom mit pattogsz, látom nagyon frusztrált vagy. Leírtam, hogy én miért, milyen tapasztalatok miatt nem vágytam császárra, nem tudom ez miért fáj neked.
Továbbá ezt is írtam:
"Ennek is annak is megvan a maga veszélye. A sima szülésnek a szülés közben, a császárnak meg utána, és a következő terhességnél."
Szóval még kórházban sem kell dolgoznom ahhoz, hogy leírjam azt amit te, csak nem olyan arrogánsan ahogy te tetted.
2x is császárom lett,nem bántam.Hol érdekelt engem,hogy honnan jönnek ki,csak kijöjjenek egészségesen és épen.
Nem is olyan nagy cucc mint ahogy hiszik sokan.3 nap kb ameddig tényleg nagyon fáj minden,de gátmetszessel is vannak fájdalmaid.
Valaki már másnap rohan,valaki egy hét után is kicsit lassúcska még.A varratot kb haza menetel előtt kiszedik,ha nem akkor is 10 nap után ki szokták venni.
Szóval szerintem jó lenne,ha mindenki eldönthetné,hogy neki melyik fájdalom és hol elviselhetőbb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!