Örültek a császárnak?
Kulfoldon szultem, itt lehet valasztani, egyertelmuen a csaszart valasztottam.
Meg szazat bevallalnek. Masnapra konkretan semmi bajom nem volt (itt lehet is menni haza csaszar utani napon).
Én azért imádkoztam, hogy ne legyen császár. Barátnőm első szülése császár volt, a második baba lepénye a hegen tapadt meg, majd onnan szakadt le. Sem a baba, sem az ő méhe nem élte túl az incidenst. Másik barátnőm csak szimplán tüdőembóliát kapott császár után pár héttel. (A többi császáros ismerősömnek semmi baja, hála az égnek.) Ezek engem valahogy jobban elborzasztottak mint néhány óra vajúdás (1 nap lett 😂) gondolata, bár attól is rettegtem. (Meg heget sem akartam a hasamra.)
Szóval kinek melyik jön be. Ennek is annak is megvan a maga veszélye. A sima szülésnek a szülés közben, a császárnak meg utána, és a következő terhességnél.
"legyszi ne jöjjön senki azzal,hogy Svájcba is ügyeletesnél szülsz,nyilván összehasonlíthatatlan"
Így van. Jó lenne hasonló rendszer nálunk is. Svájcot ugyan nem ismerem, de Németországban is ügyeletesnél szülsz, viszont választható a császár is. Meg ott nincsenek ekkora különbségek kórházak és kórházi protokollok között, mint nálunk. Azért itthon nagyon nem mindegy, hogy valami kis vidéki kórházban szülsz és bekerülsz 4 kisebbséggel egy szobába, vagy valami újonnan felújított, jól felszerelt kórházban.
Na mindegy, elkanyarodtam.
Még nem vagyok terhes, de eleve császárra készülök és ha kell, inkább megyek magánba. A magán kiszámíthatóbb, ez biztonságot ad.
15 -os, teljesen felesleges az ismerosod ismeroseinek a nagynenyjenek a sztorijait irogatni.
En is irhatnek mint korhazi dolgozo, hogy mennyi, a szules alatt serult-, es lett orokre fogyatekos gyereket lattam palyafutasom alatt.
Erthetoen mind a ketto kockazatos, nem az volt a kerdes.
Természetes úton szültem, de örültem volna a császárnak.
A vajúdás nekem iszonyú elmény volt, a kitolás már ahhoz képest semmi :D
Ráadásul nem jött ki teljesen a lepényt, szerencsére még a kórházban kiderült, de nagyon fájt és vérzett. Hamar helyre jöttem, de azért ezek után lehet, hogy a császárt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!