Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nem fordul be a babátok,...

Ha nem fordul be a babátok, vállalnátok?

Figyelt kérdés
Megpróbálkoznátok a külső fordítással, vagy beletörődnétek a császárba?
2022. márc. 3. 20:45
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
56%
Mennék császárra, nem kérdés. Én nem csinálnék ebből ügyet egyrészt nem látok a szülésben semmi "misztikusat", hogy márpedig kell, hogy érezzem a hüvelyi szülést. Másrészt számomra a császár nem több egy ugyanolyan műtétnél, amihez hasonló jó eséllyel így vagy úgy még úgyis lesz életünk során.
2022. márc. 4. 13:46
 32/45 anonim ***** válasza:
46%
Forditgatás veszélyes is tud lenni, Amerikában sok forditás van terheség alatt. Magyarországon ritka dolog ez. Nem
2022. márc. 4. 14:00
 33/45 anonim ***** válasza:
59%
Oka van,hogyha nem fordul be a gyerek, legtöbbször túl rövid köldökzsinór.Soha nem vállalnám a fordítást.
2022. márc. 5. 09:06
 34/45 anonim ***** válasza:
Engem farfekvés miatt császároztak és nagyon örültem neki, kegyetlen dolog a vajúdás, nem bírtam volna végigcsinálni.
2022. márc. 6. 04:13
 35/45 anonim ***** válasza:
69%

Azért eléggé meglepett, hogy a válaszolók 90 %-a mennyire ellenzi ezt...

Kicsit el vannak tévedve ebben a témában szerintem. Ha a 36. Hétig nem fordul be a baba akkor a 37. héten szokták ezt megcsinálni. És előtte 30perc nst van majd egy nagyon alapos ultrahang és két ember végzi a fordítást miközben folyamatosan nézik a baba szívét és azt is hogyan helyezkedik el. És ha bárki komplikáció lenne akkor pedig alapból fel vannak készülve a beavatkozásra.. a fordítás után pedig több órás megfigyelés van. Én ilyen körülmények mellett, ha arról lenne szó simán bevállalnám. Régen amikor még nem volt ennyire fejlett az orvostudomány, akkor is simán meg szokták fordítani a babákat. De ma már mindenki a teljes biztonságra megy ..de kérdem én a fenti eset miért nem biztonságos?

És igen van olyan ember aki mindent megtesz azért mert nem akar császárral szülni, ebben sincsen semmi rossz. Más pedig a természetes szülésről nem akar hallani. Mindenkinek joga van dönteni. Én ha a 2. Babám nem akarna befordulni biztosan megpróbálnám.

2022. márc. 6. 18:51
 36/45 flora08 ***** válasza:
13-as vagyok. Kedves utolsó válaszoló. Ne haragudj, általánosságban nem tudok neked választ adni, csak és kizárólag a saját tapasztalataimra építek. Nem tudom elképzelni, hogy a külső fordítás kivitelezhető legyen a kórházban, ahol született a kisfiam. Délelőtt 9-től délután kettőig, tehát öt óra hosszát feküdtem a CTG-n, vártam hogy sorra kerüljek, pedig már előző nap bent feküdtem a kórházban, és rajtam kívül egy kismamánál végzett az orvos császármetszést. A többi nőgyógyászati műtét volt, reggeltől, folyamatosan. A másik orvos és az egy, az egyetlen egy szülésznő a szülőszobán rohangált fel-alá, mert egyszerre legalább négy kismama vajúdott. Közben többször telefonáltak a terhesgondozóból, hogy várják a kismamák az orvost, aki épp a műtőbe száguldott egy kismamával, sürgősségi császárra. Egyszerűen nem volna kapacitás arra, hogy egy orvos a fordítást végezze, legyen legalább egy segítője, és álljon készen egy csapat a műtőben, ha neadjisten valami baj van. Biztosan van kórház, ahol megoldják, de a mi városunkban biztosan nem. Fel sem merült a lehetősége, mikor kiderült, hogy farfekvéses a babám. Őszintén szólva, szerintem az orvos inkább elvéhez egy (számára) rutin beavatkozást, biztos ami biztos alapon, mint hogy vállalja a kockázatot. Ja, és ebben a kórházban több olyan orvos is van, akiknek korábban műhiba pere volt. Szívből örülök, hogy a kisfiam és én is jól vagyunk, eszembe sem jutott szomorkodni amiatt, hogy nem természetes úton született.
2022. márc. 6. 19:57
 37/45 A kérdező kommentje:
Pedig magánkórházban vállalnak ilyet (az országban 1-2 helyen) és nagyon jól leírta 35 a metodikát. Ez az a forma, amiért én is gondolkozom. Máshogy nem mennék bele.
2022. márc. 6. 20:00
 38/45 flora08 ***** válasza:
Ez az, magán kórházban... Úgy látom, nem vagyok egyedül a véleményemmel, hogy egy állami fenntartású kórházban erre semmiképp sincs kapacitás.
2022. márc. 6. 20:04
 39/45 A kérdező kommentje:
Nincs, ezt nem is állította senki.
2022. márc. 6. 20:08
 40/45 anonim ***** válasza:
72%

Nem.

Nem vagyok ősanya akinek nem a gyereke a fontosabb,hanem a természetes szülés..

2022. márc. 6. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!