Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nem fordul be a babátok,...

Ha nem fordul be a babátok, vállalnátok?

Figyelt kérdés
Megpróbálkoznátok a külső fordítással, vagy beletörődnétek a császárba?
2022. márc. 3. 20:45
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
38%
#20: bocsi, mi az az SDG?
2022. márc. 3. 23:05
 22/45 anonim ***** válasza:
55%

Árulja el valaki, hogy van-e valami orvosi indoka a befordításnak?

Az nem lehet orvosi indok, hogy hüvelyi szülés legyen, mert a csm is kellően biztonságos.

Ha pedig nincs orvosi indok, akkor milyen alapon csinálják ezt a beavatkozást? Olyan beavatkozást, aminek kockázata van, de orvosi értelemben haszna nincs, soha sehol nem szabadna engedni.

2022. márc. 4. 00:31
 23/45 anonim ***** válasza:
64%
Ezerszer inkabb a csaszar mint aztan esetleges fogyatekos gyereket nevelni, nem ?
2022. márc. 4. 01:30
 24/45 anonim ***** válasza:
68%
Sógornőm decemberben szülte meg első babáját lábbal előre felé, mert a dokinak nem volt kedve a császárhoz.. Mákja volt, hogy picike volt a baba.
2022. márc. 4. 06:53
 25/45 anonim ***** válasza:
83%

Örömmel mennék csaszarra.

Amugy láttam egy ilyen videót,és azt mondták biztonságos,végig monitorozták a babát,nézték a köldökzsinórt,de én tuti nem vállalnám. Kétszer szültem természetes úton,és nem ér annyit.

2022. márc. 4. 07:01
 26/45 A kérdező kommentje:

Nem igazán értem a rosszindulatú egy-két választ. Szerintem ez egy fórum jellegű oldal, ami azért van, hogy megkérdezhesse az ember adott témákban mások véleményét, esetleg segítséget kérjen olyanban, amire nem talál máshol választ. Én KÍVÁNCSI vagyok mások véleményére függetlenül attól, hogy nyilván nem erre fogom 100%-ban alapozni a döntésemet. Azért tettem fel a kérdést, hogy lássam mások hogy viszonyulnak ehhez és igen, a + - listán ez is szerepelni fog, amikor majd ott tartunk, hogy lassan el kéne dönteni mi legyen.

Sokan jobban félnek a természetes szüléstől, mint a császártól, így még örülnek is. Ez itt is kiderül. Én jobban félek a császártól, mint a természetes szüléstől (nem, nem vagyok mindenáron természetes párti ősanya, egyszerűen csak félek tőle), ezért igyekszem minden lehetőséget számba venni. Szerintem ez így van rendben. Külföldön sok helyen rutin beavatkozás a külső fordítás, itthon is sokáig az volt, de már csak 1-2 helyen csinálják szigorú kontroll alatt adott terhességi héten, szabad műtővel a szomszédban. A Magyarországozás ilyen formán nem igen állja meg a helyét szerintem... Még nem döntöttem.

Mivel azt kérdeztem TI hogyan vélekedtek, részemről nincs rossz válasz. Elfogadom, ha valaki nem megy bele, meg azt is, ha valaki megpróbálja. Nagyon köszönöm azoknak, akik kifejtették értelmes formában a véleményüket, legyen az bármilyen irányú is!

2022. márc. 4. 08:06
 27/45 anonim ***** válasza:
0%

16

Első babával én sem!

Írtam is, hogy 3. Gyerek..

Emiatt én megpróbálnám.

Kicsit más azért.

Egyrészt a méhszáj állapota màs, és van tapsztalat is

Plusz nàlunk van faros szülés a kórházban, emiatt nem érzem akkora dolognak.

A 2. Babámnàl villámszülésnèl amúgy zsinór volt a nyakàn, semmit nem befolyàsolt.

Hol tartasz?

Mind2 baba a 32. Hèt után fordult be nekem.

Az egyik sokáig haránt volt.

Nekem a dokim azt javasolta, hogy teggel, amikor lazàk az izületek ringatózzak nègykèzláb az egyik ilyennél fordult be az első.

Nagyobb a hely, a gravitáció segít még nagyobb helyet csinàlni.

Külső fordításba csak tapsztalt szakemberrel állnék bele, amikor már nem gond, ha pattan a burok..

14.

2022. márc. 4. 08:19
 28/45 anonim ***** válasza:
35%

* reggel

Azért fejtettem ki, hogy hogy àllnék bele, mert vannak, akik simán egy kontár bàbàval meg otthon youtube videóval stb kontàrkodnak ( no comment😞)

Orvosi indok:

Elkerülni egy műtétet.

Mellsőfali lepény rossz helyen ( elsővel nekem pont a császàrvonalban tapadt)

Egyéb betegségek, amikor egy műtét kockázatos.

Kis korkülönbséggel tervez kővetkező gyermeket.

Ezek ismeretèben orvosi indok a fordîtás is, ami mèg mindig lehet császàr.

2022. márc. 4. 08:26
 29/45 A kérdező kommentje:

34. héten járok, a négykézlábas ringatózás mindennap megvan! :) Még azért bízom benne, hogy magától megfordul, bár a dokim szerint erre egyre kevesebb lesz az esély.

Külső fordítást a 37. héten végeznek, előtte nincs értelme, utána meg már hely nincs rá, hogy átúsztassák a babát. Babamozin és a legutóbbi genetikai uh-n is megkérdeztem direkt a köldökzsinór helyzetét, hogy nem emiatt kényelmes-e neki esetleg az ücsörgés, de nem. Mindkettőn maga előtt volt a zsinór jó része, ölelgette és a lepénybe fúrja a fejét, ami felül tapad. A nyakán nem hurkolódik.

Arra is gondoltam már egyébként, hogy lehet azért akarja így a sors, mert nálam okozna gondot a természetes szülés. Van olyan a családban, akinek a csípő táji csontjai nem húzódtak, rendeződtek vissza úgy, ahogy kellett volna, így a szülés óta biceg gyakorlatilag (30+ éve) és fájdalmai vannak a laza ízületek miatt.

A baba miatt nem igazán aggódom (meg lehet kövezni). Olyan szigorú felügyelet mellett történik az egész, hogy legrosszabb esetben ott helyben kell megcsászározni azonnal, nem program császár lesz. Nyilván valami sarlatánnál, aki az otthonában fogad, eszembe sem jutna... Más szempontokat igyekszem A-tól Z-ig végigvenni és kb. két héten belül dönteni, hogy megpróbáljuk, vagy program császár időpontot kérünk.

2022. márc. 4. 08:38
 30/45 anonim ***** válasza:
86%

Nálam a 38. hétig faros volt. Doki mondta, hogy császár, mert nem vállal faros szülést, hiába 2.baba, el is mondta hosszan, hogy miért. Meggyőzött a faros szülés kockázatairól.

Néztem sokat ezt a külső fordítást, gondolkoztam is rajta, mert nálam kevés ember retteg jobban a császártól (függetlenül attól, hogy indokoltan, vagy indokolatlan a félelmem, vállalom, hogy rettegek tőle).

Mégis, nem mertem, mert egyrészt olyan sok helyen olvastam, hallottam, hogy ha nem fordul be, annak oka van. Alapból volt már egy kockázati tényező nálunk, nem mertem még másban is kockáztatni.

A másik, hogy a szülésznőm biztatott végig, hogy még befordulhat, és bíztam a dologban - szerencsésen.

2022. márc. 4. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!