Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 40 évesen vállalnátok 2. babát?

40 évesen vállalnátok 2. babát?

Figyelt kérdés
2017. aug. 9. 09:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
23%

Vállalni vállalhatsz, csak egyrészt a teherbeesés is nehezebb, másrészt sokkal nagyobb az esély beteg babára genetikailag - persze ezek nagy részét szűrik, de fel kell rá készülni.

Plusz neked is tisztában kell lenned, hogy nem kísérheted úgy végig az életét, mint egy fiatalabb szülő.

2017. aug. 9. 09:17
 2/22 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon sok mindentől függ. 20 évesen szültem az elsőt, nagyon megviselt a terhesség és a szülés is (majdnem bele is haltam), szóval így azt mondom, hogy nem. De ez nagyon egyéni, mert lehet hogy te könnyen viseled a terhességet is. Bár én azért nem szívesen kezdenék el megint pelenkát cserélni, éjszakázni stb 40 felett.
2017. aug. 9. 09:20
 3/22 anonim ***** válasza:
70%

Simán! Anyukám 38 évesen szült engem. Imádjuk egymást, egyáltalán nem érzem hogy "öreg" lenne.

Bátyámnak van már gyereke, mi most próbálkozunk és szuper lesz, hogy tud segíteni mert már nyugdíjas. Fiatalosan is tartja magát, mindig azt mondta én fiatalítottam meg. :)

2017. aug. 9. 09:21
 4/22 anonim ***** válasza:
64%
35 vagyok. Most azt gondolom, olyan 42-45 éves koromig belefér, utána már feladom.
2017. aug. 9. 09:39
 5/22 anonim ***** válasza:
53%
Én már nem.
2017. aug. 9. 09:57
 6/22 anonim ***** válasza:
53%
Én nem vállalnék.
2017. aug. 9. 10:03
 7/22 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon sok ilyen kérdés volt már, érdemes rákeresned, ha több válasz érdekel.

Egyre többen vállalnak első babát is 40 körül, többediket meg pláne, így csodabogár nem lennél. A kockázata persze nagyobb babára és anyára nézve is.

Én tervezni nem tervezném "ekkora koromra", de ha úgy alakulna az életem, hogy ez minden vágyam/vágyunk és belefér a lehetőségeinkbe, egészségünkbe is, akkor igen. Ha nem fér bele, lemondanék róla és a meglévőre koncentrálnék. De ha "becsúszott", akkor a korom miatt nem vetetném el.

2017. aug. 9. 10:04
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen. 36 évesen szültem a másodikat, szerintem a 40 nem gond, de sok körülménytől függ. De ha abból indulsz ki, hogy sokan az elsőt szülik 38-40 évesen, akkor főleg.
2017. aug. 9. 10:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
35 evesen szultem az elsot, boven belefer 45 eves korig a madodik.
2017. aug. 9. 10:23
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

43 évesen szültem a negyediket. Minden oké velünk, nagyon boldogok vagyunk, és egészségesek 😀

Persze nem hallgatom el, nem volt könnyű a terhesség, a teherbeesésre másfél év kellett.

Most viszont minden nagyon kerek 🙂

2017. aug. 9. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!