Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 40 évesen vállalnátok 2. babát?

40 évesen vállalnátok 2. babát?

Figyelt kérdés
2017. aug. 9. 09:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%
39 évesen vállaltam. Nálam a 40 éves kor a vízválasztó. Tudatosan már nem vállalok többet.
2017. aug. 9. 11:32
 12/22 anonim ***** válasza:
26%
35 fölött már nem szülnék.
2017. aug. 9. 12:46
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Igen.
2017. aug. 9. 14:18
 14/22 anonim ***** válasza:
86%
persze.
2017. aug. 9. 23:22
 15/22 anonim ***** válasza:
Én is negyven vagyok, többedik gyerek, épp a szülinapomon-vagy akörül fogant. Én az életkoron kívül még amin sokkal jobban elgondolkodnék, hogy vajon milyen az egészségi állapotom. Mert mindenki ezen lovagol, hogy jajj, 40, meg 43 évesen szülni. Nem az a gond szerintem, hanem sokkal inkább az, hogy pl ha valaki csak 30 éves, vajon milyen betegségei vannak? Ha bármi lenne, lett volna, inkább amiatt agyaltam volna már akár 30 évesen is, nem az életkoromon! Igen, 40 vagyok, de köszönöm, kutya bajom! Nem vagyok beteg, nem szedek semmiféle gyógyszert! Hány 30 éves mondhatja ezt el? Biztosan sok. De ez vajon mennyire kérdés a gyerekvállalásnál? Mert én mindig csak az életkor miatt látom a dilemmát. Ezt most általánosságban írom. Csak egy észrevétel. Vicces volt tegnap a védőnőnél, nem azt kérdezte, hogy szedek-e gyógyszert, hanem hogy milyen gyógyszereket szedek! Hát köszönöm, semmilyet!
2017. aug. 11. 07:21
 16/22 anonim ***** válasza:
Ja! És azt elfelejtettem, hogy azonnal megfogant.
2017. aug. 11. 07:22
 17/22 anonim ***** válasza:

15-16, ilyen esetekben nem a szülő, inkább a leendő gyerek egészségéért aggódnak sokan. Egy átlag 40 éves a mai világban még fiatalnak számít, azonban a bioritmusodat ez nem érdekli. Tudományosan bizonyított tény, hogy a genetikai problémákra hatványozott esély van.

Persze, rengeteg kései egészséges gyerek születik, szóval ez nem kell, hogy kizáró ok legyen. :) Meg hát ezeket szűrik is. De a kockázatokkal tisztában kell lenned, nem csak magad miatt.

2017. aug. 11. 07:56
 18/22 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de sokan azzal érvelnek, hogy azért nem, mert ő már 40 akárhány éves. Nem az, hogy a gyerek beteg lehet. Ezekre értem, hogy ha már a korát nézi valaki, előbb azt nézze, milyen eü gondja van. S utána gondolja végig. Ugye a baba, ha beteg, kideríthető időben, aki úgy gondolja, hogy mégsem tartja meg.
2017. aug. 11. 16:14
 19/22 anonim ***** válasza:
Sok mindentől függne. Van egy fiam de vele gyermekágyi depressziom volt, az ellenségeimnek se kívánom azt az első 1 évet. A terhesség is nehéz volt, koraszülött is lett és baromi hasfajos. Ezek után be fogok vállalni egy 2. gyereket, ha könnyebb lesz vele minden akkor szó lehet harmadikrol. Főleg ha a 2. is fiú. Akár 40 felett is. Ellenkező esetben nem. Tehát összegezve nem a koromon múlna. Ugyanakkor nem biztos h 40 évesen újra akarnám kezdeni az egesz herce hurcat. De ha ez első gyerek és mindenképp anya akarsz lenni akkor vállald be.
2017. aug. 12. 10:46
 20/22 anonim ***** válasza:
Utolsótól megkérdezhetem hogy nem félsz hogy megint depressziós leszel? Én nem voltam az viszont a kimerültség és fàradtsàg hát kb olyan tüneteket produkàlt. Pedig màsodik gyerekem utàn volt. Erőm alig volt a gyerekekhez 😕 Most màr minden ok de kb 4hónapom olyan volt a fàradtsàgtól amit senkinek sem kívànok. Ez tart vissza a harmadikról..
2017. aug. 13. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!