Tényleg még mindig jobb egy akár harmadfokú gátrepedès mint a császár?
Ismerősömnek volt harmadfokúja, 1,5 éve! nincsen normális szexuális élete, mert olyan fájdalmai vannak még mindig, ezen kívül inkontinens is szerencsétlen.
De ő még mindig bizonygatja, hogy megérte, mert legalább "szült". Ja, az nem gáz, hogy tönkretette magát, meg a házasságát is.
Kedves utolsó, annyira szomorú hogy ilyen van. Gyógyszertárban dolgoztam, egyik gyógyszerész akkor szült. Csinos, életvidám fiatal csaj, szülési tervvel. Igyekeztem volna tőle infókat gyűjteni, hogy milyen volt a szülés. Mondták a többiek hogy inkább ne, mert iszonyat fájdalmai vannak, őt kateterrel engedtèk haza, annyira szètment. Legjobban azt fájlalta, hogy ez a része még mindig tabu a nők között, neki senki nem mondta hogy ennyire rossz is lehet, illetve Anyukájával sem tudta megbeszélni, mert mindenki azt mondta neki hogy ezt a fájdalmat át kell élni. Utólag azt mondta hogy ha lesz is második, amit akkor nem akart, tuti Császár.
Persze, tudom hogy nem mindenkinek ennyire xar, de a tabu valahogy megvan. Nehezen beszélnek róla, főleg az utána lévő nehéz időszaktól....
“De ő még mindig bizonygatja, hogy megérte, mert legalább "szült". Ja, az nem gáz, hogy tönkretette magát, meg a házasságát is.”
Nem tudom szültél-e már, de nem úgy történik, hogy előre tájékoztatnak, hogy milyen sérülésed lesz és ennek tudatában dönthetsz akarsz-e császárt. Mit tett tönkre ő? Miért ő a felelős? Vagy csak menő szidni a nőket?
Az egyik kommentedben azt hiányolod, hogy nem beszélünk őszintén a témáról, a másikban az a problémád, hogy valaki a komoly sérülései mellett is pozitívan áll a szüléshez. Miért ne állhatna? Neki ezt dobta a gép, ebből kellett felépülnie, nem volt más választása, másnak meg másból kell. Valaki könnyen megússza, valaki nem. Nem tudsz előre válogatni a 10-es skálán, hogy mennyire úszd meg könnyen akár természetes szülésed lesz, akár császár. Tegyél fel itt egy olyan kérdést, hogy kinek milyen volt a szülés élménye. Aki leírja, hogy neki negatív, sokáig tartott felépülni, depressziós lett, stb. az hisztizik, nulla százalék. Aki leírja, hogy jobban élte meg, mint gondolta, az hazudik, nulla százalék.
Nem arról van szó, hogy nem beszélne a szülésélményéről bárki is (kismillió ilyen videót is találni youtube-on) szívesen, hanem hogy anyukák egymás között rendkívül gonoszak egymással és nem képesek elfogadni, hogy nincs két egyforma szülés. Empátia nulla ezen az oldalon pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!