Tényleg még mindig jobb egy akár harmadfokú gátrepedès
mint a császár?
Figyelt kérdés
Egyik anyuka írta a csoportban, hogy nagyon sajnál,hogy császárom lesz, mert neki volt az is, és hüvelyi is, és igaz hogy 3 hétig nem tudott ülni és sokaig volt katètere, de jobb volt mint a császár. Már nem tudom mire készüljek, mennyire lesz rossz.
20. Na megérkezett a férfi és megmondja a nőknek, hogy kell szülni. Megengeded a nőknek azt, hogy eldönthessék, hogy melyik fáj jobban, vagy mindenképpen kompetensnek érzed magad, hogy kioktass olyanokat, akiknek tudod van méhük? :)
2022. febr. 9. 22:17
22/43 anonim válasza:
Én a saját feleségem tapasztalatát írtam le. Ha nem tudsz szöveget értelmezni, azzal nem tudok mit kezdeni.
2022. febr. 9. 22:20
23/43 anonim válasza:
“Maximum annak aki imád szenvedni. Ennyit arról, amikor anyukák nekiállnak hülyíteni egymást.”
Nem apukám te ítélkeztél egy olyan témáról amiről fingod sincs. Azzal, hogy a feleséged így szült te egyből kompetensnek érzed magad, hogy kioktass nőket a szülésről. Van ám önbizalom.
2022. febr. 9. 22:25
24/43 anonim válasza:
Mondjuk én szintén a szülés után cigánykereket hánytam tipus voltam,de eszembe nem jutna másokat lefikázni akik nehezebben élték meg.
Empátia - ismered ezt a szót "kedves" apuka? Ha esetleg a kedves feleséged fog egyszer szenvedni bármilyen beavatkozás után majd megmondod neki,hogy ne hülyítsen, a szomszád Marikának se fájt??
2022. febr. 10. 06:24
25/43 anonim válasza:
Hát én császár után 3 héttel mélyvénás trombózissal kerültem két hétre az intenzívre, már otthonról - apa meg babázhatott. És másfél év volt, mire meggyógyultam. Pedig 6 órával műtét után felállítottak, otthon is sétáltam minden nap, és hajlamom sincs. Szóval ez annyira egyéni, ki melyiket szívja meg vagy csak simán megy minden. Vannak akik nagyon sok gyereket "potyogtatnak" minden probléma nélkül, mások meg összes apróbetűs kockázatot összeszedik már elsőre.
2022. febr. 10. 06:54
26/43 anonim válasza:
"Megengeded a nőknek azt, hogy eldönthessék, hogy melyik fáj jobban"
és te megengeded, hogy mi, nők is elmondhassuk és leírhassuk, hogy a császárt választottuk és mindn rendben volt? Simán kihagyhatta volna, hogy ő az apuka, simán írhatta volna a felesége nevében, akkor is nekiesnétek, mert nem tudjátok felfogni, hogy igenis van, akinek a császár a jobb választás. Olyan nők szónokolnak a császár ellen, akiknek közük nem volt hozzá sosem. Szóval egy apuka, aki ott volt a felesége mellett és végigtapasztalta a császárt és az utána lévő időszakot, messze személyesebb tapasztalattal bír és kompetensebb, mint aki egyszer hallotta, hogy a szomszéd Mariskának császárja volt és jajj oxigénhiányos lett a gyerek (csak a Mariska azt nem meséli el, hogy nem a császártól volt, hanem mert ragaszkodott a természetes szüléshez és elhúzódott, de megszülni nem tudta)
2022. febr. 10. 09:20
27/43 anonim válasza:
26. Neked beteg az agyad már ne is haragudj. Vagy te vagy az asszonyka aki gyorsan megvédi a szent urát? Ki mondta, hogy a császár jobb vagy rosszabb? Ki mondta, hogy nők ne válasszák? Ki szónokolt ellene? Én azt mondtam, talán az ne kotyogjon bele, hogy melyik jobb akinek még méhe sincs. Ebben hol látod, hogy nekem bármi bajom van a császárral? Ne rajtam töltsd ki a komplexusaidat, főleg ha ennyi eszed van.
2022. febr. 10. 10:54
28/43 anonim válasza:
Ahogy előre nem tudhatod, hogy a természetes szülés hogy sikerül, úgy a császárnál sem tudhatod. Mindegyiknek megvannak a kockázatai. A császár kockázatosabb az anyára nézve - mármint orvosi szempontból, azaz életveszélyesebb, ha komplikáció akad. De hát nem lehet egy összenövést összehasonítani egy inkontinenciával. És akkor egyik sem biztos, hogy lesz. A nők többsége azért hál Istennek megússza olyasmivel, amiből viszonylag hamar fel tud épülni. De sajnos bármelyiknél lehet olyan, ami miatt majd hibáztatod a dokidat vagy magadat, hogy miért nem inkább a másikat választotta(d). Teljesen nyom nélkül meg azért egyik sem jár, ezt be kell vállalni, ha gyereket akarsz, ahogy a kockázatokat is és hogy nem tudsz előre tervezni. Mivel azonban a császár jóval többe kerül a kórháznak, hát érthető a mostani szabályozás... Én azért azt látom (császárosként), hogy sokan azért akarják, mert tervezhetőbbnek tűnik és akkor más csinálja helyettük, ezért más felelőssége, akivel úgy vannak, hogy csak jobban is ért hozzá, mint ők (főleg első gyereknél). De akárhogy is, akkor is a szülés egy természeti esemény marad, és annyi minden közbeszólhat a terveknek - jobb így készülni lelkiekben: bízni a jó forgatókönyvben, de elfogadni, hogy nem lehet mindent irányítani.
2022. febr. 10. 11:20
29/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tanulságos válaszokat kaptam. Egy hét múlva már kiderül hogy viseltem. Még annyit hogy (szerintem) a trombózis nem függ össze a császárral. Barátnőmnek terhesség alatt végig figyelve volt, kezelték is, nem emiatt de sürgősségi csm lett. De emiatt is lehetett volna, úgy tudom ez is egy indikacio. Szóval szerintem akinek ki akar jönni a trombózis szülés után, az mindegy hogy szül, ki fog sajnos.( Neki azóta nem jött de már élete végéig figyelnie kell hajlam miatt)
2022. febr. 10. 12:37
30/43 anonim válasza:
Írtam, hogy nincs hajlamom, ezt vizsgálták elég alaposan utána (bár most már ugye van, mert a vénám örökre kriplibb marad). És persze összefügg, mert minden műtét hajlamosít rá (majd aláíratnak veled egy beleegyezőt, amin ha jól tudom, szerepel, mint kockázat), csak ritka. Akinek van hajlama, annak csak ez alapján pont jobban ajánlott a természetes szülés - második gyereknél ennek is eléggé utánajártam több haematológusnál. Merthogy totál halálfélelemben, de bevállaltam még egyet és akkor rendben ment minden :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!