Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajon kaptam oxitocint?

Vajon kaptam oxitocint?

Figyelt kérdés
Légy szíves ne nézzen senki teljesen hülyének a tudatlanságomért! A fájásokra azt hittem, hogy csak jóslók,mivel előző nap is hasonlóak voltak, csak ez végül nem múlt el, és sűrűsödött,kb 5percesek voltak. Majd bementünk a kórházba, ugyanez folytatódott, ket ujjnyira voltam tág. Kaptam infúziót is, abba valamit kicsit később,majd az orvos valamikor megrepesztette a burkot. És valamikor ezt követően kezdődtek a brutális fájások, olyan, hogy ordítottam. Majd a végén az orvos kinyomta belőlem a hasamra támaszkodva a gyereket, volt gátmetszés is, de a hüvelyem azért szétszakadt rendesen. A kórházba érkezestől mindez három óra leforgása alatt történt, első gyerek. És a kérdés tehát az, hogy kaphattam-e oxitocint, vagy ennek ez a normális menete? A szülésznő azt mondta nem kaptam. Viszont olyan furcsa, hogy semmilyen átmenetre nem emlékszem a fájások között, jóslószerű két napig, majd a toló, amitől azt hittem meghalok.

2021. dec. 3. 21:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%
Mintha en irtam volna. 2 ujjnyival mentem be,total rendszertelen viszont erosodo fajasokkal. Kb hulyenek neztek,mivel a hirtelen stressztol a ctg nem mutatott fajast mig felvettek osztalyra. Lekuldtek,hogy mahd menjek,ha igazan beindul. Hat 1 ora mulva kb mentem is. Ekkor meg elviselheto volt siman a fajdalom,olyan 10/5-6. Aztan kaptam infuziot mert pozitiv volt a strepptom. Burokrepesztes utan kepszakadas,marmint annyira fajt,hogy eltunt az idoerzekem is. Konyokles nalam is volt. Nem eltem meg traumakent,csak piciket zavar,mert egy nyomast sem hagytak,hogy anelkul nyomjak,hogy lassak,mehy e magamtol,egybol konyokolt. Pedig biztos vagyok benne,hogy sikerult volna. En sem kaptam oxit csak nospat, a repesztes erositette fel nalad os a fajasokat.
2021. dec. 3. 23:28
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Nekem majdnem ugyanez volt. Bementem 3 ujjnyira tág voltam már, nem voltak erős fájásaim. Kaptam oxit, aztán jött a burokrepesztés, beindultak a fájások, de én nem éltem meg ennyire fájdalmasnak szerencsére. 2 óra alatt meg is lett a baba, ja és nálam is volt könyöklés, gátmetszés.
2021. dec. 4. 00:06
 13/16 anonim ***** válasza:
11%

Könyöklés akkor van, ha nagyon fent van a baba és magától nem megy lentebb(de a beavatkozásra szivhang nem romlik)

Szülészeti erőszak... ez a csúnya internet... míg nem volt senki nem élte meg ezt sérelemkent, csak örült,hogy van egy egészséges gyereke.

Hajam égnek áll hogy ilyen hulyesegeket találnak ki emberek

Persze nyilván egy sectio, fogó vagy vákuum sokkal jobban hangzik es biztonságosabb...

És azért eroszakolnakeg szülés közben, mert nem érnek rá , nevetségesek vagytok...

2021. dec. 4. 07:59
 14/16 A kérdező kommentje:

Kedves 13as!

Én semmit nem állítottam. Kérdeztem, méghozzá azt, hogy kaptam-e vajon oxitocint. Fentebb kifejtettem miért.

Egyébként tekintve, hogy szanaszét szakadt a hüvelyem és az orvos számonkérte az uh hiányát a 38.hétről rajtam (amit nem csináltak, mert csak), felmerült bennem az orvosi mulasztás gondolata. De elfogadtam, ami történt, mert igen, a szülés járhat sérüléssel, tisztában vagyok vele. Mindenesetre szexuális életet azóta nem éltem és néha nehéz a székletet tartanom. A záróm az egy összehányt nagy semmi, abszolút nem informatív. Igen, tudom rengeteg a fölösleges papírmunkájuk, blabla. Meg legyek hálás, hogy nem lett komolyabb problémám (ilyenről is tudok hasonló esetet követően), meg hogy a gyerekemnek sem lett baja.

Az a baj kedves 13as,hogy nagyon sokszor ez csak a szerencsén múlik és nem a személyzeten. Az egészségügyben dolgozók képtelenek objektíven megítélni a saját helyzetüket és tevékenységüket. Nem tudok velük szimpatizálni sajnos, mert láttam belülről sok mindent, és most a saját bőrömön meg is tapasztaltam.

2021. dec. 4. 13:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Le tudod írni esetleg (akár privátban, akár itt) hogy hol szültél? Nagyon kiváncsi lennék (13-as: nem (csak) a könyöklés miatt, hanem a tájékoztatás hiánya, illetve a baba nélkül töltött éjszaka miatt)
2021. dec. 4. 18:04
 16/16 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj h ezt írom de borzalmas volt olvasni is amit írtál....

Hányok az ilyen orvosoktol, akik indokolatlanul gyorsítják a szülés menetét hasbakönyökléssel oxitocinnal stb...

Sajnos naivan voltam és az első gyermekem hasonlóan született, a másodiknál haboritatlan szülésem volt, most a harmadiknál én még a kanült sem igazán szeretném 😐

Más az ha komplikáció van, de ahogy olvastam nem volt semmi ok a siettetésre...

2021. dec. 4. 21:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!