Légy szíves ne nézzen senki teljesen hülyének a tudatlanságomért! A fájásokra azt hittem, hogy csak jóslók,mivel előző nap is hasonlóak voltak, csak ez végül nem múlt el, és sűrűsödött,kb 5percesek voltak. Majd bementünk a kórházba, ugyanez folytatódott, ket ujjnyira voltam tág. Kaptam infúziót is, abba valamit kicsit később,majd az orvos valamikor megrepesztette a burkot. És valamikor ezt követően kezdődtek a brutális fájások, olyan, hogy ordítottam. Majd a végén az orvos kinyomta belőlem a hasamra támaszkodva a gyereket, volt gátmetszés is, de a hüvelyem azért szétszakadt rendesen. A kórházba érkezestől mindez három óra leforgása alatt történt, első gyerek. És a kérdés tehát az, hogy kaphattam-e oxitocint, vagy ennek ez a normális menete? A szülésznő azt mondta nem kaptam. Viszont olyan furcsa, hogy semmilyen átmenetre nem emlékszem a fájások között, jóslószerű két napig, majd a toló, amitől azt hittem meghalok.
Én nem kaptam oxit, mert szépen és gyorsan tágultam de burokrepesztés után nekem is nagyon hamar, nagyon erős fájásaim lettek.
2021. dec. 3. 21:42
2/16 anonim válasza:
Nem tudom, hogy élted meg a szülést, de amit leírtál az nekem szülészeti erőszaknak hangzik. Legalábbis engem nagyon megviselne egy ilyen szülés. Én nagyon sajnálom, azt amin átmentél. (Még ha ez nem is válasz a kérdésedre)
2021. dec. 3. 21:46
3/16 anonim válasza:
Úgy rémlik, a zárójelentésen rajta van, ha kaptál. De miért hazudott volna a szülésznő?
2021. dec. 3. 21:50
4/16 anonim válasza:
Csatlakozom az első válaszolóhoz, a burokrepesztés után nekem is elég hamar durvultak a fájásaim, pedig addig is szépen haladtak a dolgok.
Nem biztos, hogy kaptál oxit, viszont tényleg elég durvának hangzik a szülésed, sajnálom, hogy ezt kellett átélned. De remélem mindketten jól vagytok már, és ez a lényeg.
2021. dec. 3. 21:51
5/16 anonim válasza:
Ha kaptál, akkor annak a zárójelentésen rajta kell lennie. Engem ez a könyöklős dolog jobban aggaszt a sztoriban, arra miért volt szükség? Megindokolták neked, vagy csak baromállat módra megcsinálta a doki minden előzmény nélkül? Sajnállak amiért egy ilyen hentes karmai közé kerültél (mert orvosnak nem nevezném az ilyet)
2021. dec. 3. 22:01
6/16 A kérdező kommentje:
Könyökökkel nyomta... Mástól is hallottam már ilyet, gondolom bevett gyakorlat bizonyos esetekben. Nekem senki semmit nem mondott... A zárón nincs rajta, h kaptam volna. Akkor ezek szerint nem kaptam. Azért gondoltam, h kaptam, mert állítólag az oxis fájások sokkal rosszabbak. Nem tudom hova lehetne ezt akkor még fokozni...
Ez amúgy már egy fél éves történet... Köszönöm mindenkinek az együttérzést! Nagy trauma volt, még most is néha eszembe jut. A legszörnyűbb az egészben, hogy utána egy órán keresztül varrtak, ami brutálisabb volt, mint maga a szülés,sok vért vesztettem, ezért amíg laboreredményeket várták ott kellett maradnom, aztán pedig már ágy nem volt, úgyhogy a szülőszobán éjszakáztam, de a gyermekem nélkül. Az egészből ezt sajnálom a legjobban. Bár nem voltam olyan állapotban, hogy szegénykével bármit tudtam volna kezdeni, de akkor is. Elborzaszt a gondolat, h azoknak a csecsemős nővéreknek a felügyelete mellett volt... De ez megérne egy másik kérdést.
2021. dec. 3. 22:30
7/16 anonim válasza:
A burokrepesztés után felerősödnek a fájások. Lejjebb kerül a baba, jobban myomja a méhszájat.
Nekem végül császár lett, mert mekóniumos volt a víz, de a burokrepesztés és a műtőbe kerülés között határozottan erősebbek voltak a görcsök.
2021. dec. 3. 22:31
8/16 A kérdező kommentje:
Front volt, és sokan szültek aznap, siettek egy császárhoz is.. Ezért gondoltam, hogy esetleg meggyorsították a dolgot.
2021. dec. 3. 22:32
9/16 A kérdező kommentje:
Igen,a védőnőm mondta, h utána erősödnek. De nekem a különbség egyszerűen felfoghatatlan. Szúnyogcsípés vs. élve boncolnak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!