Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki császárral szült, az nem...

Aki császárral szült, az nem is szült?

Figyelt kérdés
A véleményetekre vagyok kíváncsi. Nyáron szültem a kisfiamat, sajnos császárral. Elment a magzatvíz, de hosszú vajúdás után sem tágultam eléggé, ezért alakult így. Most terhes az egyik jó ismerősöm, hamarosan szülni fog, én vagyok a legfrissebb anyuka a környezetében, de gyakorlatilag semmibe nem von bele (egyébként nagyon jóban vagyunk), nem fogadja el a véleményemet (nem okoskodok, de amikor pl. kiderült, hogy azt sem tudja, hogyan indul meg a szülés, vagy mire jó az NST, azt megpróbáltam elmondani neki), mondván, hogy én nem is szültem, hiszen nekem "csak" császár volt. Mikor a kórházba pakolandó holmikról esett szó, még akkor is csak legyintett, hogy én biztosan nem tudom, milyen betét kell, mivel nem hüvelyen át szültem, ergo nem is véreztem, szerinte... Ez csak azóta van így, amióta nekem császárral lett meg a babám, előtte még azt akarta, hogy majd részletesen meséljek el neki mindent, utána meg csak elnézően mosolygott, és nem érdekelte, mi történt. Nagyon rosszul estek ezek a dolgok, és kíváncsi vagyok, hogy a császáros szülést más is így ítéli meg?
2008. dec. 12. 14:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%
Viccelsz???Sztem nektek sokkal rosszabb,mert ha menet közben derül ki,akkor még a vajúdást is megszenveditek,és utána a sebről nem is beszélve...én 2 babát szültem hüvelyi úton,és nem cserélnék egy császárossal sem.Ne foglalkozz a "lesajnáló" megjegyzésekkel,esetleg annyit mondj ilyenkor,h azt kívánod,ő ne élje át ugyanezt.Talán akkor kicsit magába száll!!!
2008. dec. 12. 14:44
 12/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ! Bennem is maradt egy kis csalódás, vagy hiányérzet a császár miatt, valószínűleg ezért fáj ez a dolog ilyen nagyon. Viszont van egy gyönyörű, egészséges kisfiam, aki mindent megér. Boldog babázást kívánok nektek is!
2008. dec. 12. 14:46
 13/26 anonim ***** válasza:
87%

Engem 24 órányi vajúdás után császároztak meg. Lehet, hogy nem éltem át a természetes szülést, de előtte dupla annyit szenvedtem, mint mások. Egyébként meg a kórházban azt láttam, hogy akik természetesen szültek, pár nap múlva csak úgy szlatgáltak, a császáros anyukák meg felülni sem tudtak...Én például amikor először keltem fel, úgy éreztem kiesik az összes belső szervem.Szerintem nem attól függ, hogy ki mennyit szenved, hanem attól hogy éli meg ezt az egész szülés és anyaság dolgot.

Egyébként én is mekaptam az egyik rokontól, hogy nem is tudhatom milyen az igazi fájgdalom, mert csak kivették belőlem a gyereket...

2008. dec. 12. 14:49
 14/26 anonim ***** válasza:
88%

Szia.

En nem is ertem miert olyan nagy dolog ez? Aki csaszarral szult nem jo anya?Nem latja el a gyermeket? Kevesbe szereti azt? Vagy epp nem hordta 9 honapig a szive alatt??

SZerintem teljesen mindegy h. hogyan szultel, a lenyeg h. te es a kisbabad is egeszseges!!!

Azokat sem tudom elitelni akik valasztott csaszarral szulnek, mert ok is ugyanugy szenvednek, csak nem szules kozben hanem utanna. Sztem. teljesen mindegy. En annak a hive vagyok h. mindegy h. hogy szulsz csak neked maradjon szep elmeny, de ha esetleg megcsaszaroznak, akkor is boldognak kell lenni,mert maskulonben lehet te v. a babad nem is elnetek.

En 20 hetes vagyok, termeszetes uton indulok neki, de ha csaszar lesz akkor sem fogom magam kevesbe anyanak erezni!

2008. dec. 12. 15:01
 15/26 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Nincs két egyforma szülés. Senki nincs a világon, akinek joga van azt mondani, hogy az egyik könnyebb, mint a másik. Ez vonatkozik a császáros és nemcsászáros anyukákra egyaránt!

Nem lehet általánosítani: amikor én szültem, akkor volt olyan császáros, aki két nap után szaladgált, és volt olyan, aki nem. Volt olyan nemcsászáros, aki még a negyedik nap végén is úgy járt, mint aki (bocsánat) besz@art, és tömte magába a fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt, mert gennyes lett a gátsebe. És sorolhatnám. Nem ettől függ a megítélése valakinek.

A barátnőd(?)-ről: aki így ítél meg egy nagy hasi műtétet, az korlátolt, buta (csak ilyen szalonképes jelzők jutottak eszembe). Megérdemelné, hogy végignézzen egy császáros műtétet (nem kívánom neki a császárt, mert az feltételezné azt, hogy valami komplikáció lenne a bébijével vagy vele).

Elhiszem, hogy rosszul esnek az ilyen dolgok, de nem szabad abból kiindulni, hogy minden ember ilyen. Mert szerencsére a többség nem ilyen.

És még valami: szerintem nagyon kevés az olyan nő, aki azt mondja, hogy nem volt semmilyen "hiány érzése" a szüléssel kapcsolatban: te azt hiányoltad, hogy természetesen szüljél, más azt, hogy végül érzéstelenítést kért, hogy nem kádban szült... én azt, hogy még úgy, maszatosan egyből odaadják (sajnos SOS elvitte a gyerekorvos). Szerintem ez normális.

ÜDv.

2008. dec. 12. 15:12
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
teljesen kiakadtam azon,amit írtál! a hideg is kirázott... egyetértek mindenkivel,nem tehet senki arról,ha császárral szül és nem irigylem őket a sebgyógyulás miatt. A barátnőd meg nagyon el lehet szállva magától. Az a baj,hogy nem lehet sokszor előre kiszámolni,hogyan fog végződni a szülés,könnyen lehet,hogy ő is császárral fog szülni..
2008. dec. 12. 15:48
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Hmm... mindent leírtak az előttem szólók, amit írni szerettem volna.

Én 18 órás vajúdás után lettem császáros, a műtét után 6 órával fel kellett kelnem, segítség nélkül kellett megmosakodnom, hetekig fájt, ... és még sorolhatnám. Az biztos, h a szülés nagyon fájdalmas dolog, és az is biztos, h olyan szempontból duplán megszenvedtünk, h vajúdtunk is, meg hasi műtétünk is lett, amivel küzdeni kell hetekig.

Nem a mikéntje a lényeg, hanem az, h igenis képesek vagyunk rá, összejött a baba, 9 hónapig hordtuk, megszenvedtünk érte, és (remélhetőleg) úgy neveljük fel, ahogyan kell. Az egész egy csoda! Hiányérzete meg biztosan mkinek van (nekem is a császár miatt, ráadásul szoptatni sem tudom a babámat már 1 hete).

Az ismerősöd meg egy idióta, ne foglalkozz vele! Én sem kívánok neki császárt (mi is majdnem meghaltunk a babámmal, így ilyet nem kívánok), de remélem, h idővel rájön, h mi itt a lényeg és mennyire igazságtalan volt. A legszebb dolog anyának lenni. Mindegy, h hogyan sikerül a szülés, vagy a teherbeesés. (Akiknek lombikkal sikerül, azok sem azon keseregnek, h miért nem megy másképp, hanem örülnek, h összejött végre! Nem?)

Annak örüljünk, h gyönyörű, okos, egészséges, ügyes, ... gyerekünk van.

Aki hülye, azzal meg nem kell foglalkozni! Nem ér annyit, h ezen idegeskedj!

2008. dec. 12. 16:03
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

SZIA!

Egy kicsit nekem is kompleksusom volt a császár miatt.De mára már elmúlt.Ugy vagyok vele h magasról le sz.rom hogy ki mit mond.Nekem az a lényeg hogy egészséges a kisbabám.Nem az hogy mit mond a barátnő-kit érdekel......

2008. dec. 12. 16:20
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva még egyikkel sem szültem,de szerintem mindkettő fájdalmas és megterhelő lehet..egyébként meg engem egyátllaán nem érdekel,hogy fog világrajönni a gyerekem,hiszen az orvosok biztosan jobban tudják mint én,és ha császár kell akkor az kell!a baba a legfontosabb nem a szülés ezt hajlamosak sokan elfelejteni.
2008. dec. 12. 16:51
 20/26 anonim ***** válasza:
38%
Aki programozott császárral hozatta világra a gyermekét, az mitől szült volna? Nem voltak fájásai, nem vajúdott, egy orvosi műtétet hajtottak rajta végre. Szerintem nem kellene ezen vérig sértődni, főleg annak, aki maga választja ezt a megoldást. Igen nem szült, az egy élettani folyamat, jól körülhatárolható szakaszokkal. Legjobb esetben világra segítették a gyermekét.
2008. dec. 13. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!