Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki császárral szült, az nem...

Aki császárral szült, az nem is szült?

Figyelt kérdés
A véleményetekre vagyok kíváncsi. Nyáron szültem a kisfiamat, sajnos császárral. Elment a magzatvíz, de hosszú vajúdás után sem tágultam eléggé, ezért alakult így. Most terhes az egyik jó ismerősöm, hamarosan szülni fog, én vagyok a legfrissebb anyuka a környezetében, de gyakorlatilag semmibe nem von bele (egyébként nagyon jóban vagyunk), nem fogadja el a véleményemet (nem okoskodok, de amikor pl. kiderült, hogy azt sem tudja, hogyan indul meg a szülés, vagy mire jó az NST, azt megpróbáltam elmondani neki), mondván, hogy én nem is szültem, hiszen nekem "csak" császár volt. Mikor a kórházba pakolandó holmikról esett szó, még akkor is csak legyintett, hogy én biztosan nem tudom, milyen betét kell, mivel nem hüvelyen át szültem, ergo nem is véreztem, szerinte... Ez csak azóta van így, amióta nekem császárral lett meg a babám, előtte még azt akarta, hogy majd részletesen meséljek el neki mindent, utána meg csak elnézően mosolygott, és nem érdekelte, mi történt. Nagyon rosszul estek ezek a dolgok, és kíváncsi vagyok, hogy a császáros szülést más is így ítéli meg?
2008. dec. 12. 14:19
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
92%

Nem mindenki gondolja így! Én biztos nem! Hisz a császár legalább olyan nehéz lehet, csak az másképp. Egyiknek ez az előnye a másiknak az. Szerintnem a barátnőd egyszerűen túl büszke ahhoz,hoyg tanácsot fogadjon el tőled! Biztosan helyre jön majd és ezt most csak a terhesség teszi vele. (hormonok)Ne is törődj vele!!!!! Te is ugyanúgy szültésl mint bárki más, sőőőőt.....

Minden jót és ne is vedd fel az ilyesmit!

32.hetes

2008. dec. 12. 14:23
 2/26 anonim ***** válasza:
80%

szia!

Amennyiben valaki válassza a császárt,mert neki ugy könnyebb stb.az elítélem,de nálad nem erről volt szó,hanem a baba és a te életed forgott kockán,amikor természetes,h azonnal császár. És szerintem az is szülés,és bocsi,de naon okos az ismid....helyedbe bizti pofán vágtam volna..persze a császáros nem vérzik!! hihi,esze annyi amennyi látszik...szerintem Te mindent megtetél h természetes szülj, és a császár is szülés,csak más módon mint a hüvelyi.

2008. dec. 12. 14:25
 3/26 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Bennem is felmerült ez a kérdés.

Főleg azért mert én nem is vajúdtam előtte (programozott császár volt egy meglévő betegségem miatt).

Szerintem ne foglalkozz vele,pláne,hogy duplán megszenvedtél.

Szerintem örülj a picinek és az legyen a lényeg,hogy egészségesen felneveld.

Sokan lenézik a császárosokat de a végeredmény a lényeg.

2008. dec. 12. 14:26
 4/26 anonim ***** válasza:
92%
Szia!Én is császárral szültem!Tudod mit mondok erre?Remélem a jó ismerősöd is azzal hozza világra a babáját.Majd akkor meg tudja mi is az,heteken át felállni,járni,felülni fájdalmak közepette,és dölbelöled a vér a babádat akkor is elkel látnod..De mi hiába regélünk erről addig úgy sem tudja az mi a császár aki nem élte át!!Nekem még segítségem sem volt!Ne törődj az ismidel mit mond,majd meg fogja tudni!7 hetes babóca mamája
2008. dec. 12. 14:26
 5/26 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Sajnálattal olvastam a veled történteket. Nem értem miért kell lenézni a császárt. Én egészségi problémámból adódóan "csak" császárral szülhetek. Első Babánk nyáron született. Szerintem nem az számít hogy hány órán keresztül vajúdtál, milyen kinokon mentél keresztül, hanem hogy hogyan gondozod a Babádat milyen Anya vagy illetve leszel. Ne haradugj de szerintem ez az ismerősöd nagyon buta, ne is törödj vele!
2008. dec. 12. 14:27
 6/26 anonim ***** válasza:
93%
Én természetesen szültem, de egyáltalán nem nézem le azt, aki császárral szült. (Kivéve azt, aki maga választja a császárt.) Úgy gondolom, hogy arról senki sem tehet, hogy vannak olyan nők, akik nem tudják természetes úton megszülni a babájukat. Aki természetesen szül, az a szülést szenvedi meg, aki pedig császárral, az az utána következő napokban éli át a kínokat.
2008. dec. 12. 14:34
 7/26 anonim ***** válasza:
36%

Én abszolút nem nézem le a császárosokat, nekik is meg van a saját bajuk, ők is szenvedtek a babáért. A nővérem is 4 gyereket szült császárral, úgyhogy tudom...

Viszont a császárosokról alkotott ilyesfajta véleményekről, mint amit a kérdező írt, ti is tehettek:

"szerintem ne foglalkozz vele,pláne,hogy duplán megszenvedtél.""Te is ugyanúgy szültésl mint bárki más, sőőőőt....."

Épp itt írjátok, hogy a császárosok sokkal, de sokkal jobban megszenvedtek a babáért, mint aki símán szül.

És még ti vagytok felháborodva, hogy az, aki símán szült, az megpróbál visszavágni?

Hát ilyen hozzáállással nem kell csodálkozni.

Az a baj, hogy sok császáron átesett kismamának kisebbségi komplexusa van, és megpróbálja felerősíteni, hogy ő mennyire szenvedett, a símán szült kismamákat pedig a porba tapossátok. Inkább le kellene nyelni, és elfogadni a dolgokat, úgy ahogy történtek.

2008. dec. 12. 14:35
 8/26 anonim ***** válasza:
90%
Én is császárral szültem, és az én környezetemben is akadnak olyanok, akik szerint ez "megúszós" szülés. Hát...lehet, hogy a több órán át tartó vajúdást megúsztam (2 óra vajúdás után döntött úgy az orvos, hogy császározni kell), de ami utána jött...Az, hogy alig bírsz felállni is utána 1-2 hétig, és ezt egy 4 kilós gyerekkel a kezedben kell megtenni szoptatás után, és amikor felsír a gyerek, akkor 2 perc alatt "ugrassz" ki az ágyból. Erről csak mi tudunk. Nem kellene ezt a szülési formát lenézni. És egyébként a barátnőd mitől olyan biztos benne, hogy neki nem császár lesz? Én még a szülés beindulásakor is meg voltam győződve, hogy természetes úton szülök, és hát mégsem az lett.
2008. dec. 12. 14:36
 9/26 anonim ***** válasza:
90%
Szia, én simán szültem de a császáros is SZÜLT!!Már hogyne szült volna, főleg ha nem is úgy készült rá hanem rajta kívül álló okokból szült úgy, gondolom meg ismerek is akit iszonyatosan megvisel ez lelkileg, úgyhogy legyél büszke magadra...a barátnőddel meg ne foglalkozz, mellesleg amikor én is terhes voltam én kérdeztem töviről hegyire két császáros barinőmet is h az milyen stb meg hogy zajlik nehogy meglepetés érjen , jobban tenné barinőd ha felkészülne inkább ő is erre az eshetőségre is.
2008. dec. 12. 14:38
 10/26 anonim ***** válasza:
81%
Amikor elment a babám irígy(sajna tényleg az voltam) a terhes anyákra.Tavaly sima szülésre készültem,de nem az lett.Sokáig ha olvastam vagy hallottam mástól a sima szülésről újra elfogott az irígység.Fájt,hogy én nem élhetem át azt a katarzist,nem éreztem igazi anyának magam,hiszen még megszülni sem voltam képest a babám.Most már kicsit jobb,de még most is az vallom,hogy én nem szültem.Amikor ez eszembe jut mindíg vigasztalom magam,hogy így viszont él és egészséges a babám.
2008. dec. 12. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!