Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig illik teljesen ki...

Meddig illik teljesen ki kímélni a kismamát szülés után, ha császárral szült?

Figyelt kérdés
Egy hónaposak, de még a reggelit,ebédet, mosást, vasalást és minden mást a mama csinál.Nem tudom, hogy mi a szokás. Nem szeretnék sem tolakodó sem figyelmetlen lenni.
2011. szept. 24. 23:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Te ki vagy?
2011. szept. 25. 00:03
 2/21 A kérdező kommentje:
Az anyósa vagyok a kismamának.Annak ellenére teszem mind azt, amit felsoroltam, hogy nem szereti, ha a babának még a közelébe is megyünk!Borzalmasan rossz érzés. Pedig mindig megkérdezem, mit, mikor csináljak és hogyan.
2011. szept. 25. 00:07
 3/21 anonim ***** válasza:
Nekem 3 császárom volt, mindig jól esett az anyósom segítsége. Szerintem kérdezd meg. Ha nem vagytok olyan viszonyban, akkor beszélj a fiaddal. Ha a menyednek valami baja van, azt a férjének úgyis elpanaszolta. :D
2011. szept. 25. 00:23
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

jajj de irigylem a menyedet, nagyon jó anyós lehetsz :)))

mikor hozzánk jött anyósom segíteni akkor én csináltam a háztartást, ő meg babázott addig.

szerintem is beszélj velük, nagyon jó, hogy segítesz de Te nagymama vagy és nem házvezetőnő ;)

2011. szept. 25. 00:35
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kedves töled hogy így besegitesz de ha terhesnek érzed fokozatosan hagy el pár dolgot, készitsd ki a vasalni valót és nyugottan mond meg hogy most el kell mened ezt most fejeze be ő, ajáld fel hogy fogod a picit amig ő vacsit csinál... ne veszetek össze ha nem teszik neki csak sétálj el, ő is rájön ha kicsit leteszi a babát azzal nem árt neki.
2011. szept. 25. 00:44
 6/21 anonim ***** válasza:
67%

Most azt mondod,hogy az anyuka 1 hónapja nem csinál semmit,mert császárral szült??? :O :(((

1 hetes volt a babám ,és már mindent csináltam,anyukám meg anyósom vigyázott a babámra.

Nem szereti ha közelébe mentek?Rossz a viszonyotok vagy miért nem???

2011. szept. 25. 08:14
 7/21 anonim ***** válasza:

Amit nekem segített anyósom: Ő fürdette a nagyobb gyerkőcöket, hogy ne kelljen emelnem, főzött ránk, és ha valahova kellett menni akkor vigyázott a gyerekekre, vagy csak az egyikre, attól függ melyiket hova kellett vinni.

Nekem ez iszonyat nagy segítség volt, főleg úgy, hogy ez volt a 3. császárom.

2011. szept. 25. 10:51
 8/21 A kérdező kommentje:
Egyik hozzászóláshoz írom: egyáltalán nem teher, szívesen és boldogan teszem, amit teszek.Hiszen ő a kis unokánk anyukája, a fiunk párja.Már nincs köztünk az édesanyja, nincs kire számítania! Talán, amit kiemelnék az fáj, hogy félti tőlem a kisbabát./Miért alszik el nálam hamarébb vagy miért nyugszik meg nálam gyorsabban, ha mégis ideadja, hogy fogjam meg picit./ Tudom, lesz idő, amikor jól jönne még a segítség!De annyira vártuk a babát mi is,ha nem igy viselkednénk akkor az lenne a baj?
2011. szept. 25. 11:16
 9/21 anonim ***** válasza:
Elég trehány lehet ez a kismama!!! Emlékszem nekem is volt rengeteg segítségem de én ragaszkodtam hogy a házimunka nagyját én végezzem el.Én, ha kérdezték tőlem hogy mit segítsenek mindig a főzést engedtem át meg a bébire való vigyázást. De így is olyan kellemetlenül éreztem magam! :) Én a helyedben nem beszélnék vele hanem szépen fokozatosan elhanyagolnám a házimunkát, egyszer csak észreveszi magát a kismama hogy hoppá ez az ő háza és lassan illene valamit csinálnia! Főleg hogy már egy hónap telt el a császár óta!!! Egyébként irígylem a kismamit én is!!! :D Nem mindennapi az ilyen anyós!!! :D
2011. szept. 25. 12:31
 10/21 anonim ***** válasza:
Én csak ahhoz szeretnék hozzászülni,hogy félti a kisbabát.Szerintem ezzel minden (pláne első babás)kismama így van(nekem 2 gyerekem van).Azt viszont nem szabad neki mondani,vagy éreztetni vele,hogy Önnél gyorsabban megnyugszik,elalszik.Ettől függetlenül Ő az édesanyja,össze kell szokniuk,rá kell hangolódniuk egymásra.Különben nekem már a gyerekek születése előtt meghalt az anyósom,Anyukám nagyon aranyos,de lövése sincs a pici babákhoz(hiába szült 2 gyereket,Apa fürdetett,altatott,nyugtatgatott bennünket kicsi korunkban),csak a már beszélni tudó,pár évesekhez(onnantól viszont nagyon rendben van,mint Nagymama).Ebből az következik,hogy mindent magam csináltam/csinálok(főzés,mosás,vasalás,takarítás,)de én nem bánom(igazából nehezen is viselném ha valaki-még ha segítő szándékkal is-állandóan(vagy naponta órákat)-ott lenne.A férjem mindenben mellettem áll,és segít is(ha kell,de őt sem igazán vonom ebbe bele).
2011. szept. 25. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!