Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig illik teljesen ki...

Meddig illik teljesen ki kímélni a kismamát szülés után, ha császárral szült?

Figyelt kérdés
Egy hónaposak, de még a reggelit,ebédet, mosást, vasalást és minden mást a mama csinál.Nem tudom, hogy mi a szokás. Nem szeretnék sem tolakodó sem figyelmetlen lenni.
2011. szept. 24. 23:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%
Ah,a freudi elszólás!Nem hozzászülni,hanem hozzászólni!
2011. szept. 25. 15:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem addig illik kímélni, amíg neki szüksége van rá.

De azt hozzá teszem, hogy nekem mikor édesanyám jött segíteni én sem szerettem ha gyerek közelébe ment, az az én dolgom!

Az egyéb háztartási segítséget szivesen fogadtam, de egy idő után már teherré vált "kerülgetni" egymást, és akkor megköszöntem az addigi segítséget és mondtam,hoyg pihenjen mostmár ő is.

2011. szept. 25. 15:27
 13/21 anonim ***** válasza:

"én sem szerettem ha gyerek közelébe ment, az az én dolgom!

Az egyéb háztartási segítséget szivesen fogadtam..."

nem kötekedni akarok, de inkább a te dolgod a háztartás mint a nagymamáé... a nagymama feladata, hogy kényeztesse az unokát, nem pedig, hogy a menyére cselédeskedjen :)

bocs az offért csak szúrta a szemem :)

2011. szept. 25. 15:55
 14/21 anonim ***** válasza:
48%
A 15.20-as vagyok.Már bocsánat,kedves 15.55-ös,de egy pár napos ÚJSZÜLÖTTNEK már miért a Nagymamájára lenne szüksége?!A gyermekágy pont arról szól,hogy a segítők a kismama körüli teendőket(a háztartás ellátása,bevásárlás,a nagyobb gyerek ellátása, stb.) végzik,hogy az anyuka CSAK a babára figyelhessen,és pihenjen.
2011. szept. 25. 16:04
 15/21 anonim ***** válasza:

nem pár napos, hanem egy hónapos.

és nincs több köze a babához a nagymamának mint az anyukának, de a háztartáshoz se. kár ezen vitázni, csak megjegyeztem, nekem fura, hogy a baba csak az én feladatom, a koszos bugyimat meg mossa anyós :)

2011. szept. 25. 18:04
 16/21 anonim ***** válasza:
Én nem vitáztam,csak szintén leírtam a véleményemet...a pár napost arra értettem,hogy a Nagyi akkortól járt át,amikor hazamentek.De a véleményemet tartom:a segítség régen és most is arra irányult,hogy a frissen szült anyukáról levegye a háztartás terheit,nem arra,hogy helyette lássák el a picit.
2011. szept. 25. 20:34
 17/21 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök a sokféle hozzászólásnak.Ami igazából bosszant, még pedig az, hogy féltékeny rám, amiért látja rajtam, hogy mennyire szeretem. Neveltem fel gyermeket nem is egyet, nekem pl. öröm volt, ha nagyszülő,testvér is szerette,mert biztos voltam benne, ha bármikor ugy alakulna, hogy más vigyázzon rá /volt rá példa/ nem vert ki az ideg, hogy eszemet-lábamat elhagytam volna,mert a világ összedől, ha nem én vagyok otthon. A gyermeket a jóval több a harmindnál,de a kütelék még mindig olyan szoros mint régen.Arra gondolok, fél, hogy jobban szeret mást, mint az édesanyját!?
2011. szept. 25. 21:01
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Értem a szempontjaidat, de hidd el, ilyenkor még játszanak a hormonok. Ha az rendeződik, akkor minden rendben lesz.

Én emlékszem saját magamra - amellett, hogy nekem anyósom nagyon durván beleszólt a baba körüli dolgokba, és igazából már nem volt szükség a segítségére -, hogy mennyire görcsösen fogtam fel mindent a kisfiam körül.

Ő a baba édesanyja, ha ilyen jó a viszonyotok, és tényleg szívesen segítesz neki, akkor ne most haragudj meg rá. Ilyenkor nem tud racionálisan mérlegelni a kismama.

2011. szept. 25. 21:56
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A nagymama legyen nagymama.

Biztosan nem féltékeny, hanem arról van szó,hogy az egy hónapos babájával van otthon, próbálnak ők is öszeszokni.

És valóban, elsősorban az anyai kényeztetésre és gondoskodásra van a babának is szüksége.

Teljesen megértem,ha az anya nem akarja hoyg más sürögjön forogjon Rendszeresen és/vagy folyamatosan a baba körül.

Anyuka-apuka és a baba most egy új család lettek - kedves anyós ezt igen is el kell fogadni.

2011. szept. 25. 23:55
 20/21 anonim ***** válasza:

a kommentjeidre reagálva én is anyatigris voltam, ha anyósom hamarabb megnyugtatta vagy elaltatta a kicsit, mint én. Ettől nem szeretem őt kevésbé, csak ő már babázott a férjemmel, én meg még senkivel sem és alig vártam, hogy meglegyen a babám, hogy dédelgethessem. Ezt ki lehet nőni idővel:)

A kérdésedre válaszolva császár után 3 héttel tüzifát hordtam és minimális segítséggel végigtakarítottam a házat. A menyednek ideje a saját lábára állnia, bár azt nem tudom, hogyan tudhatnád te az értésére hozni, azt nem mondhatod, hogy holnaptól nem mész, mert már nincs rád szüksége... A fiadat meg megint nem érdemes ellene bujtani, hogy szóljon rá.

Mostmár csak akkor hívom segíteni anyósomat pár órára, ha nekem valami dolgom van (befőzök, nagytakarítok, stb), és akkor én csinálom a piszkos munkát, ő meg unokázik. Az anyós tényleg nem cseléd.

1 gyerekes, 27 hetes km

UI: most is csak azért hívom, mert terhes vagyok, ha nem lennék, simán meg tudnám csinálni egyedül is a nagyobb dolgokat.

2011. szept. 26. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!