Érdekelne, hogy ki hány évesen lett anyuka.. most várom a 2. babámat, 24 éves vagyok, mégis némelyik orvos olyan furán tud nézni rám, mikor kiderül, hogy már van egy kisfiam. (Egyáltalán nem látszik rajtam egyébként :D )
Mindig is szerettem volna fiatalon anyuka lenni, mégsem értem, hogy miért olyan fura hogy még csak 24 éves vagyok..
Talán azért, mert nagyon sok nő továbbtanul, dolgozik pár évet, és csak utána vállal gyereket. Én is 23 évesen diplomáztam, és nem akartam egyből szülni, mert utána már nehezebb munkatapasztalatot szerezni. Én a 70-es években születtem, akkor még jóval kevesebben mentek egyetemre, így a nők általában 18-19 évesen elkezdtek dolgozni, és 20-as éveik elején szültek. Meg sokan szeretnének egy kicsit élni a családalapítás előtt, amivel szintén nincs semmi gond. Én pl. pár évet külföldön töltöttem, 3 országban, mielőtt gyereket szültem. Más meg érettségi után egyből babázni szeretne, amivel szintén nincs gond, ha van hozzá megfelelő partner, meg anyagiak.
2021. júl. 25. 22:25
2/17 anonim válasza:
Mostanában sokan csak 30 felett vállalnak gyereket mert 20-on évesen még tanulnak és kibulizzák magukat. 30-as éveikre találják meg az ehhez megfelelő (vagy sokszor mégsem) párjukat és eddigre lesz meg az anyagi biztonságuk, lakásuk amire tudnak gyereket vállalni. De szerintem azzal sincs semmi gond ha valaki fiatalon lesz anyuka ha tervezve van a gyerek és megvannak mögötte az anyagi dolgok is hozzá.
2021. júl. 25. 22:26
3/17 anonim válasza:
20, de így is terveztem. Csak levelezőn volt, akkor tanulni akartam, kellett két év szakmai gyakorlat előtte, és a munkahelyem nem nagyon engedett senkit tanulni. Úgyhogy tudatosan így oldottam meg.
2021. júl. 25. 22:27
4/17 A kérdező kommentje:
Nyilván ez a része is érthető.. Én személy szerint megcsináltam az érettségit (az utolsó másfél évben már dolgoztam is mellette). Úgy éreztem, bőven 'kiéltem' magam 16-17 éves koromban, sokat jártunk el a barátnőimmel, így ezzel sincs részemről gond.. Tudom, hogy ahány ember, annyi felfogás, de szerintem ez sem 'elítélendő' , vagy meglepő, ha valaki már ilyenkor családot szeretne. Pláne, ha adottak a körülmények is :)
2021. júl. 25. 22:29
5/17 anonim válasza:
Én is dolgoztam suli mellett, nem sokat, de nyáron és hétvégén segédápolóként, de rendes köalkalmazotti jogviszony volt.
Mondjuk pont mindegy volt, mennyit dolgoztam, mert Bokros-csomag, ugye... Nem volt gyed, csak fél év tgyás, majd gyes. (3 voltam)
2021. júl. 25. 22:33
6/17 anonim válasza:
1-es vagyok, nekem a kiélni magam azt jelentette, hogy járok egy kicsit a világban, tanultam külföldi egyetemen, dolgoztam még másik 2 országban, megtanultam több nyelvet magas szinten, megismertem más kultúrákat, városokat, embereket, nem az, hogy elmentem a tinidiszkóba a barátnőimmel. Másrészt a biztos lakhatás is szempont volt, amit nem lehet 2-3 év munkával összehozni, és mivel 20 évesen még nem volt semmi önálló tőkém, ezért nem szültem. Tehát nekem nem voltak adottak a körülmények.
2021. júl. 25. 22:36
7/17 anonim válasza:
Nekem 20 évesen 2 volt😁 tervezetten, senki nem nézett még akkor furán huszon éve, és most sem mikor 39 évesen szültem a 3.at.
Szerettem én is fiatal anyuja lenni sokszor azt hitték, hogy tesók vagyunk, most nem fogják😂 Most nagyon élvezem, hogy van megint egy kis 2 éves a házban maga a csoda.
2021. júl. 25. 22:40
8/17 anonim válasza:
Hát, ha csak az érettségi a cél,akkor persze, lehet szülni 20 évesen.
Ha valaki szeretne messzebb jutni a Sparnál, akkor ahhoz tanulni kell, még min. 5 évet, és utána dolgozni 5-t, hogy legyen egy nagyobb fizetése és stabil háttere. Mindenkinek más a célja. Én 30 alatt el sem gondolkodtam.
2021. júl. 25. 22:42
9/17 anonim válasza:
KSH szerint 27,5 évesen szülnek első gyereket a magyar nők (már akik szülnek persze).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!