Van itt olyan anyuka, aki 38-40 évesen (vagy idősebben) szülte első gyermekét gátmetszés nélkül, ám tudatosan nem készült rá, nem is akarta?
Légyszi tapasztalatokat írjatok,és lehetőleg olyanok,akikre ez mind igaz!
Köszi! :)
Szinte minden kórházban kötelező gátmetszés van az első gyereknél. Nincs gátvédelemre idő és pénz. Menj magánkórházba, vagy szülj otthon, ott talán el tudod kerülni. De a korod miatt ne is reménykedj benne.
Én Tatabányán szültem, kiröhögöt a fogadott orvosom, amikor gátvédelmet említettem neki!
4 hónapja szültem
Én Kecskeméti vagyok-itt vágnak még az 5.gyereknél is... ez a protokol. Nem törekednek a gátvédelemre.
Kétszer szültem, de Pesten a Szent Imrében- itt kapásból, mondás nélkül így indultunk a szüléseknek, az elsőnél megtett mindent a szülésznő, de kellett vágni kicsit- kicsit nagy feje volt a babának, másodjára viszont gátvédelemmel szültem- akkor már sikerült.
HOgy a kérdésedre is válaszoljak, amikor a második babám született, még csak 33éves voltam, de a szobatárasam egy 39éves hölgy volt, aki első gyerekét szülte, teljesen problémamentes volt a terhessége, totál jó eredményekkel, nem kellett amnióra sem mennie, és gátvédelemmel, egy öltésnyi belső varrattal megúszta a 4órás szülését. Szóval minden jól alakult nála, a terhesség a szülés, nagyon ügyes volt.
utolsó előtti vagyok:
én nem a gátmetszés ellen vagyok, csak a felesleges gátmetszés nem tetszik, és azért esetleg meg lehet próbálni szülés közben a gátvédelmet, nem? Nálam is próbálták első szülésnél, de nem ment, a szülésznő el tudja dönteni hogy kell-e vágni, vagy nem.
Nekem csak ez a hozzáállás nem tetszik, hogy alapból meg sem próbálják. Természtes, hogy jobb, ha vágnak, mintha reped az ember.
Mivel az első szülésemnél volt gátmetszés a másodiknál nem volt, így van összehasonlítási alapom, hogy milyen volt a két szülés, és főleg utána a felépülés. Szerintem nem is kell leírnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!