Császáros szülés utáni bűntudat?
8 napja született császárral a kisfiam,sajnos hiába volt minden adott,hiába segítettek az orvosok valamiért az én kisfiam nem akart elindulni kifele
Eddig nem zavart,de most bűntudatot érzek "még erre se voltam képes hogy megszüljem természetesen úton"
Elmaradt így az aranyóra is
Szavakba nehéz foglalni de csalódottságot érzek magammal szembe hogy nemsikerült 😥
Aztis sajnálom hogy nem tudtam így átérezni milyen az amikor kibújik
Császárral szültem.
Idő előtt, mert beteg voltam.
Nem tudtam szoptatni.
És egyik sem érdekelt, jól van ő is, én is valamennyire. Miért kellene azon gondolkodnom, hogy milyen a hüvelyi szülés?
2 császáros gyerek után írom le a tapasztalatomat. Engem alapból nem zavart volna, hogy nem kellett szenvednem a kitolással (program császár eü okból), de mások rendesen keltették bennem a bűntudatot. Hetekbe telt, mire a napi rutin közben észrevettem, hogy érzelmi kötődés is kialakult az esetlen baba iránt, addig sokszor csak elláttam az igényeit. Lehet szépíteni meg elhallgatni, de a szülés kimaradásával ez az érzelmi katarzis elmaradt. Utána viszont mindkét esetben éreztem, hogy megdolgozom a kapcsolatunkért, csak én a szülés után. A heg gyógyulása hátráltatott sok dologban, de csináltam értük.
Most már a kicsi is 1 éves múlt és ragaszkodó, egészséges, vidám gyerekek. Már tudom, hogy a szülés pár órája összehasonlíthatatlanul pici idő ahhoz képest, ami ránk vár még. Ezekre fog emlékezni a tiéd is, élvezd te a szeme csillogását és fogd a kis kezét, amikor bűntudatod támad. Ő boldog veled, bárhogy is érkezett a karodba.
Sajnálom, hogy így érzel. Nehéz tudom.
Nekem az első fiam természetes úton jött világra, közel 24 órás vajúdás+szülés után naaaagyon nehezen. A második ugyanígy volt, nem akart előre mozdulni, nem történt sokáig semmi, tágulni se tágultam, de ő még fekvésében is rosszul állt és kakilt is a vízbe, ő császáros lett. Ezek után rájöttem, hogy az én testem nem tudja kezelni a szülést, egyszerűen nincs összhangban a feladattal.
Én is csalódott vagyok a császár miatt és a testem miatt is. De ahogy telik az idő, már nem a szülés lesz a fontos hanem a közös élet. Legalábbis szerintem sok esetben így van. Hátha te is túl tudsz majd lendülni ezen és megszűnik a szorongás. Elcsépelt, de a gyermek minden esetben kárpótolja az ilyen fájdalmakat.
Èn örülök, hogy nem veszed félvállról, hiszen egy kérdést is kiîrtàl a témában.
Fb
Császárvonal csoport
Vagy egy szülésfeldolgozó csoport ( személyes találkozós) segîthetne szerintem.
Baràtnőmnek sokat segített, mire eljutottak a műtétig a klasszikus szülès közbeni erőszak és sokszoros verbàlis bántalmazás elszenvedője volt.
Nekem is voltak dolgok, bàr nem lett császàr, de tolófájás közepette elbeszéltek a fejem felett, majd flegmák voltak, amikor nem engedtem a protokoll gàtmetszésbek, megkérdőjelezték az előző kórházválasztásomat.
Flegmák voltak.
Beszóltak, amiért szerintük későn indultunk.
Hirtelen ennyi jut eszembe 2 év távlatából.
Neked legalább az orvosok melletted àlltak mindenben.
Oka volt, amièrt nrm indult kifele.
Lehet izomtónud, amit most nem tudszvagy egyèb oka, amit nem mondtak, mondjuk rövid köldökzsinór, vagy jobban a nyakàn volt (baj nélkül lehet vele szülni egyébként)
1002 oka lehet ami hüvelyi úton akàr maradó nyomokat hagyott volna.
Örülj, hogy egészséges, a többitől pedig beszélgess a megfelelő helyeken, vagy szakemberrel.
Gratulálok a picihez
Ezt rohadt gyorsan felejtsd el. 40+3-ra szültem a fiamat. Szent természetes úton. En majdnem elvereztem ő meg aPIC-re került legzessegitore. Akkor most en is érezzek bűntudatot? Engedd el. A szules tipikusan egy olyan dolog, aminek a kimenetele kevéssé múlik rajtunk. Ez nem
Olyan, hogy hüvelyi szules=jó és fasza ügyesek vagyunk csaszar=rossz és bénák vagyunk. Ezt rohadt gyorsan felejtsd el. Az aranyorat is. Nem így alakult nálatok de a lényeg az egészség. Tudom ezt nehéz így feldolgozni de hidd el ha te láttad volna a gyereked 8 drottal és lelegeztetve neked se az lenne a gondod, hogy sikerült e megszülni huvelyen vagy nem. Tudom hogy mindenkinek a saját traumaja a legnagyobb és nem akarom leszolni a tiedet, csak tedd mérlegre mit nyertel és vesztettel. Márpedig ha a te gyereked nem akart kijönni, semmi jóra nem vezetett volna, ha erőltetik. Nálam erőltettek a természetes szülést, mert a kórházi vezetés s.fej és fontosabb a statisztika, mint bármi más. Meg is lett az eredménye. En örültem volna egy császárnak. Hidd el nálad így kellett lennie. Legközelebb simán sikerülhet egy hüvelyi szülés, ha erre vágysz. A lényeg hogy komplikáció mentes legyen.
Nekem az első császár volt. Bűntudatot ugyan nem éreztem, de az egész eseményt meg a felépülést is nagyon rosszul éltem meg. De azt is tudtam, hogy ha nem így döntött volna az orvos, akkor baj lett volna. A második babámnál nagyon izgultam, hogy minden rendben menjen. Úgy is lett, hüvelyi úton született. Most várom a harmadikat, és nem szeretnék császárt, de a baba élete mindennél fontosabb.
Ne legyen bűntudatod, ez nem a te hibád! Nem te kérted, de a baba érdeke volt. Ezúton lehet melletted lehet egy egészséges csöppség. Ugyan az aranyóra elmaradt, de most épségben nevelgetheted évekig. Nem történt baj, ez mindennél többet ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!