Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros szülés utáni bűntudat?

Császáros szülés utáni bűntudat?

Figyelt kérdés

8 napja született császárral a kisfiam,sajnos hiába volt minden adott,hiába segítettek az orvosok valamiért az én kisfiam nem akart elindulni kifele

Eddig nem zavart,de most bűntudatot érzek "még erre se voltam képes hogy megszüljem természetesen úton"

Elmaradt így az aranyóra is

Szavakba nehéz foglalni de csalódottságot érzek magammal szembe hogy nemsikerült 😥

Aztis sajnálom hogy nem tudtam így átérezni milyen az amikor kibújik

2021. júl. 4. 12:58
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
57%
Mi a kérdés?
2021. júl. 4. 13:01
 2/28 anonim ***** válasza:
87%
Ha egészségesen született, ne legyen bűntudatod. Inkább örülj, hogy sikerült épen megszületnie.
2021. júl. 4. 13:01
 3/28 anonim ***** válasza:
76%

Sokan érzünk így. De idővel elmúlik. Annyi lesz a közös élmény, emlék, hogy rá fogsz jönni, hogy kicsit sem számít.

Eleinte nekem is volt bűntudatom, ráadásul nekem bőven terminus előtt kellett. Szóval nem voltam képes sem kihordani, sem megszűlni, és aztán még tejem sem nagyon volt. Szóval szétmart belülről a bűntudat, hogy semmi nem ment. Aztán teltek a hónapok, a hormongőzös agyam visszarendeződött és kezdtem máshogy látni. Most 3 évvel később már egyik sem érdekel, csak az, hogy itt van és egészséges és sokkal fontosabbak a most megélt dolgok, minthogy melyik úton jött ki, vagy hogy anyatejet kapott vagy tápszert.

Nyugodtan éld meg ezt az érzést, az érzéseid validak, szabad, hogy bántson de idővel te is ráfogsz jönni, hogy mennyire nem ez számít.

Biztos szuper dolog az aranyóra és biztosan van jelentőssége de nem dől el ott semmi sem és nem befolyásolja a kapcsolatotakat egy életre.

2021. júl. 4. 13:05
 4/28 anonim ***** válasza:
97%

Kérlek ne nézd le a császárosokat akik ,,nem képesek rá,természetes úton".

Ne agyalj ezen. Született egy egészséges gyermeked.

2021. júl. 4. 13:05
 5/28 anonim ***** válasza:
88%
A lőtéri papírkutyát nem érdekli, hogy milyen lyukon jött ki a gyerek, lényeg, hogy mindenki él és egészséges, nem?
2021. júl. 4. 13:06
 6/28 anonim ***** válasza:
80%
Akkor most döntsd el, hogy siránkozol-e még valamin amin már úgysem tudsz változtatni, vagy hagyod a fenébe és elkezdesz örülni annak, hogy egészségesek vagytok, meg van egy szép babád. Semmivel semvagy kevesebb vagy rosszabb attól, hogy császárral szültél.
2021. júl. 4. 13:06
 7/28 anonim ***** válasza:
92%

Engem is megviselt, nekem sürgősségi császár lett. Felkészülni sem volt időm.

Nagy álmom volt a természetes szülés. De amikor hallottam az "álomszülés" árnyoldalát, rájöttem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy én is azok közé tartoznék, akiknek tényleg álom szülésük volt.

Oxigénhiány, eltört kulcscsont, inkontinencia, szülő szobai erőszak stb. Ezeket sem könnyű feldolgozni, nem csak a császárt.

Persze vannak olyan ismerőseim, akik pár óra alatt megszültek gátvédelemmel, a második babával már a kórházba sem értek be, otthon megszülte stb.

2021. júl. 4. 13:14
 8/28 anonim ***** válasza:
83%
Császárral szültem,soha nem éreztem miatta bűntudatot.Az orvos úgy döntött a babának és nekem is így lesz jó,én meg elfogadtam,mert ő ért hozzá és nekem is fontos volt, hogy a babám egészséges legyen.Volt oka a császárnak gondolom nálatok is.A baba a lényeg+ te nem az hogy hogyan jött a világra.
2021. júl. 4. 13:21
 9/28 anonim ***** válasza:
28%
Rossz helyre jöttél. Itt látod csak leszólni tudnak meg azzal jönni hogy ugyan már hiszen egészséges a gyerek. Ez a leg ártóbb mondat annak aki traumaként élte meg a császárt vagy igazából bármit a szülés alatt. Fiam lassan 2 éves és még nekem is vannak pillanatok amikor elszomorodok. Pl tegnap láttam egy videót ahogy császár után az anya fejéhez tették a kicsit és puszilgatta. Sírtam mert fáj hogy nekem ez sem adatott meg. Keresd fb a Császárvonal csoportot. Ha beszélgetni szeretnél név és arc nélkül akkor írj nekem privát.
2021. júl. 4. 13:37
 10/28 anonim ***** válasza:
82%

9

Speciel nem leszóltam,de igen sokkal fontosabb hogy a baba és anyuka egészséges, minthogy probléma esetén valamelyiküknek maradandó sérülése legyen vagy meghaljon.

Nekem mindegy volt hogy jött ki, rendben volt ő is én is.És igen szarul érezte magát az ember lemeztelenitve,kiszolgáltatottabb, bénán fent a mutoasztalon, viszont élünk mindketten.8 voltam.

2021. júl. 4. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!