Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fel lehet valahogy készülni a...

Fel lehet valahogy készülni a szülésre?

Figyelt kérdés
Főleg lelkileg gondolom, ha lenne valami hasznos tanácsotok, ne tartsátok magatokban :)
2021. jún. 20. 14:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tehetsz, hogy ne tervezz meg fejben mindent. Egy ismerősöm járt így, ő az a tervezgetős fajta. Már a pozitív tesztnél eltervezte, hogy milyen lesz a babaszoba, szín, bútor minden. Ez megdőlt mert mindenáron lányra készült és akkorát koppant mikor a genetikain kiderült, hogy kisfiú. Szoptatni fog, milyen technikával és, hogy hogy fog szülni. Mármint, hogy majd elfolyik a magzatvíz, szép komótosan jönnek a fájások és néhány óra múlva kint is van a baba. Ez szintén megdőlt, mert a 41.hét után indították, aztán végül császár lett. Mivel ez nem volt benne a tervben ő akkora traumának élte meg, hogy jó pár hét kellett, hogy felfogja. Aztán a kigondolt szoptatási technikát ugye nem beszélte meg előre a babával így azzal is szenvedett egy sort. Most talán kezd leszokni a tervezgetésről, de még mindig van, hogy kétségbe esik, mert a gyerek nem csinálja x hónapos korát betöltve már másnap azt a mozgást amit "kellene".

Szóval a lényeg, hogy hagyd magad sodortatni az árral és nem lesz trauma a szülés.

2021. jún. 21. 08:06
 12/18 anonim ***** válasza:
10-esnek nincs teljesen igaza. Nálunk a kórházban nem éheztették a babát. Mindenki kapott pótlást, aki kért. Rooming-in volt, de ha nem volt teje az anyának, akkor kérhetett pótlást. Illetve vihetsz be mellszívót, hátha hamarabb beindul a tej.
2021. jún. 21. 08:12
 13/18 anonim ***** válasza:
Hat nekem nem adtak,hagytak besargukni,es tobb ismerosomnek is. 3 korhazrol legalabb tudom. Sot,hallottam olyat is,hogy egy elsoszulo anya 4,5 kilos babat szult csaszarral, nem volt neki sme teje, tobbedik napra majdnem fel kilot fogyott a kicsi,hisz SEMMIT nem kapott,es pszichologust hivtak az anyanak,pedig konyorgott potlasert... Elhiszem,hogy nem mindenhol van ez igy,de lehet a korhaz,ahol o szul,pont egy ilyen. "Majd eszik,ha ehes lesz" es tarsaival pedig kitorlhettem a s**gem. En legalabbis.
2021. jún. 21. 09:54
 14/18 anonim ***** válasza:
52%
Vinni kell tapszert. En vittem. Előre elhatároztam a remsztorik miatt, hogy velem ezt meg nem csinálják. Az a baj az első babásokat még hülyére veszik. Rooming in-ben amúgy is le se sz.nak kb egész nap, pont azt csinálsz amit akarsz. Szoptatni nem kötelező, mindenkinek önrendelkezési joga van a teste felett, szóval ahhoz sincs közük, ha meg se próbálod. Nincs ilyen, hogy könyörögni kell a tapszerért. Viszel vagy vitetsz ha kell. Mégis mit csinálnak?! Elveszik? Nem fogjak. Ha mégis, hozatsz megint és panaszt teszel a betegjogi képviselőnèl és mindenhol is.
2021. jún. 21. 18:00
 15/18 anonim ***** válasza:
Én is csak megerősíteni tudom azt, amit itt már írtak...lazulj el ha jön a fájás, ne görcsölj be, képzeld hogy tágul a méhszáj és jön kifelé a baba...és ha már a medencédben, egész lent érzed a fájást, akkor jön a tolófájás, amit én inkább tolóingernek hívnék, mert az nem fáj, viszont egy baromi erős, nehezen kontrollalható inger hogy nyomj lefelé. A légzéstechnika sokat segít, illetve nagyon figyelj arra, mit mond a szülésznő, mikor nyomhatsz és mikor "sóhajtsd át" az ingert. Könnyű szülést :)
2021. jún. 26. 22:16
 16/18 anonim ***** válasza:
Elöző vagyok..ja és nekem sokat segített hogy amikor jött a méhösszehúzódás, akkor a nedves törölközőbe tudtam bugyolálni az arcomat..nem tudom miért pont ez, de ez esett jól. Picit átázott emiatt a lepedő, férjem azt mondta, elviszi a nedves törcsiket. Mondom, el ne vidd már, enélkül nem tudok megszülni xD
2021. jún. 26. 22:17
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is borogatom a homlokom, az valamiért nagyon jól esett.. A helyes légzés is rengeteget segített..de találtam egy pozíciót, ami talán egy picit könnyített. Furcsán hangzik, de a földre terdeltem, közben öleltem egy széket, erősen szorítottam. Csodát semmi sem fog tenni, a lényeg, hogy ne pánikolj. Én egy adott ponton azt hittem, hogy nem bírom tovább.. De újra és újra erőt merít az ember, ki van ez találva. Utólag pedig annyira de annyira büszke leszel magadra! Könnyű szülést!
2021. jún. 27. 22:39
 18/18 anonim ***** válasza:
*borogattam #17
2021. jún. 27. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!