Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fel lehet készülni a szülésre?

Fel lehet készülni a szülésre?

Figyelt kérdés
Lassan itt az idő, de rettegek a szüléstől, a kórházban töltött napoktól vagyis sinte mindentől. Ti is ennyire féltetek?
2021. febr. 10. 21:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne is mondd, nekem is lassan itt az idő (április eleje). Világ életemben ettől féltem a legjobban. Még arra sem tudom rávenni magam, hogy a kórházi táskába lassan pakoljak be. (Több ismerősömnél is korábban jött, sose lehet tudni.)
2021. febr. 10. 21:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A szüléstől nem féltem, a kórházi napoktól nagyon. Mindkettő jó volt, a szülés hatalmas élmény, a benti napok pedig csupa pozitív csalódás. 😊
2021. febr. 10. 21:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is lassan itt az idő :) nem, én nem izgulok. Úgy fogom fel, hogy egy természetes folyamatról van szó, szakemberekkel leszek körülvéve, akiknek segítségével nagyon minimális az esélye a komplikációknak. Így is úgy is túl kell lenni rajta, felesleges előre olyan forgatókönyveken izgulni, amelyeket végül úgy sem én fogok irányítani (pl császár). Próbálom kerülni a szüléstörténeteket, pont azért, mert ott nyilván lesz olyan is, amit én nem szeretnék (ki igen?) átélni, de persze néha nem bírok magammal és csak-csak belekukucskálok néhányba. Ugyanakkor mindamellett, hogy persze elszörnyülködök, arra is jó egy-egy “rémtörténet”, hogy át tudom állítani az agyamat és tudom, hogy igen, akár ez is lehet, ezt el kell fogadni. Illetve az is ott van előttem, hogy történjék bármi, túl leszek rajta, lesz vége. Nem egy kilátástalan helyzet, még ha semmi sem úgy alakul, ahogy itthon elképzeltem, akkor sem hiszem, hogy különösebben hatással lesz a hétköznapjaimra egy “traumatikus” élmény.
2021. febr. 10. 21:44
 4/13 anonim válasza:
72%

Szerintem nem lehet felkészülni.

Nekem viszonylag könnyű szülésem volt. Igaz szakadtam.. az borzasztó volt .. 2 hónapig nem tudtam ülni rendesen..

De az idő megszépít mindent. Ne félj nem lesz baj. kórházi napok nekem azért voltak rosszak mert nagyon gyenge voltam, rengeteg vért veszítettem.. de a szoszobatarsak, nővérek.. mindenki kedves volt. Hamar eltelik az a pár nap. Inkább kérj segítséget az első 3 hétben. Ha a párod nem tud otthon maradni akkor anyukád költözzön oda :)

2021. febr. 10. 22:08
 5/13 anonim ***** válasza:

Én próbáltam fel készülni, meditálás, légzés gyakorlat, szülés fel készítő, videó, hang anyag.

Mikor hogyan vegyem a levegőt és mit tegyek és a párom mit tegyen.

Nos a nagy napon a nevemet is elfelejtettem és gyorsan se tudtam lélegezni nem hogy lassan pontosan ki be 🤔😂 azt éreztem minden mindegy csak legyen vége. És hogy ha valaki mondta volna hogy szó szerint teljes erőből nekem kell ki nyomni.... Nyilván tudtam, de hogy ekkora erővel azt nem. Azt hittem ez valami folyamat lesz ami jön magától.

2021. febr. 10. 22:08
 6/13 anonim ***** válasza:
Ja és arra se tudtam fel készülni hogy a végén a szekelesi inger olyan erős is lehet hogy tényleg nem tudod kontrollálni, hiába a beöntés. Éreztem h vagy ott vagy a másik helyen de valahol nyomni kell és nem bírtam nem nyomni, hát ciki nem ciki jött is minden.. De akkora már az sem érdekelt.
2021. febr. 10. 22:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Én nem féltem, nyugodt voltam és pozitív, mégis komplikációl adódtak, sajnos :( Felkészülni sajnos nem lehet, én azt hittem, ha túlélem a vajúdási szakaszt, a kitolás gyerekjáték lesz, sokfelől hallottam, hogy egy nagy szorulásos kaki nyomás az egész, nem nagy ügy.. A kitolási szakaszig ment minden szuperül oxi nélkül, aztán a fiam beszorult, könyökölés és vákum lett, nem részletezem, de szörnyű volt, hogy veszélybe kerültünk, az egész család ki volt idegileg. Mindenkinek zökkenőmentes szülést kívánok!
2021. febr. 10. 22:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Csak attól féltem, hogy nem lesz szabad vip szoba.

A szülésre szerintem nem lehet felkészülni

2021. febr. 10. 23:08
 9/13 anonim ***** válasza:
63%
Erre nem lehet felkészülni!!! Át kell élni!
2021. febr. 10. 23:22
 10/13 anonim ***** válasza:

Fel lehet, terv is lehet, csak nem biztos hogy úgy is lesz.

Én nem féltem, nem aggódtam, végül rettegés lett az egész és totál máshogy volt minden, probléma mentes terhesség, végül rengeteg komplikáció lépett fel a szülés alatt.

2021. febr. 10. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!