Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2. (többedik) szülésre fel...

2. (többedik) szülésre fel lehet készülni?

Figyelt kérdés

28 hetes vagyok 2. babával.Már nagyon várjuk, megint fiú lesz, 2 év korkülönbség, minden rendben, első szülésem bár piszkosul fájt,elejétől végéig kb 8 óra volt,szóval nem sok.

De most nem is merek a szülésre gondolni, nem félek tőle, csak áááá, valahogy nem érzem magam felkészülve megint a fájdalomra...úgy vagyok vele, hogy mikor itt lesz az ideje essünk gyorsan túl rajta...

több gyerekesek ti hogy vagytok ezzel?

2012. szept. 27. 23:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ugyanezt éreztem mint te, amikor mentünk be a szülőszobára még akkor is azt mondtam magamnak hogy basszus én ezt nem tudom megint végigcsinálni. Az a baj hogy a másodiknál tudod hogy mi vár rád, tudod milyen az a fájdalom. Mert azt elképzelni sem lehet amíg át nem éli az ember.

Viszont a második sokkal hamarabb meglett, és utána is sokkal hamarabb felépültem. Az első 9 óra volt, a második meg 3..

2012. szept. 27. 23:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Én a másodikra nem készültem pont azért, mert emlékeztem, hogy fáj fáj, de kibírható. Aztán jöttek a fájások, vele együtt a meglepi, hogy sokkal fájdalmasabb, mint az első!!
2012. szept. 27. 23:21
 3/12 A kérdező kommentje:

huh ez jól hangzik, remélem nekem is rövid lesz:)

Amúgy meg igen,pont ez, hogy az elsőnél még nem tudtam mire számítsak, de most a 2.nál már tudom...ezért sem gondolok nagyon bele:)

2012. szept. 27. 23:21
 4/12 A kérdező kommentje:
oké,az első válaszolóra írtam,hogy jól hangzik:D
2012. szept. 27. 23:22
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanúgy volt az első mint neked és nekem is két fiam van. Csak én olyan sokágig rettegtem a szüléstől hogy 5 évig vártam vele:)) aztán rájöttem, hogy akármi lesz ha akarok még gyerkőcöt végig kell csinálni. Az volt a külömbség, hogy míg az elsőnél vígan plázáztam a szülés napján is, a másodiknal alig mertem megmozdulni, nehogy beinduljon a szülés pedig tudtam hogy valamikor itt lesz az idő. Aztán ráhúztam 4 napot indítani kellett össz masfél óra volt oxival brutális rossz majdnem repedtem mert jöttek a tolók de még nem tűnt el a méhszáj. Szóval így utólag ha muszály lenne akkor inkább az első8 órást csinálnám végig újra.persze nem akarlak ijesztegetni, de lehet nekem a tudatalattim is okozta afájásgyengeséget annnyira el akartam kerülni a szülést.
2012. szept. 27. 23:39
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem 1,5 év van a két gyerek között, az elsőnél semmi pánik nem volt, nagy magabiztosan vonultam be szülni. 5 órát üvöltöttem mint az állat, a "meghalok, jaj meghalok"-at egyszer dobtam fel egy "én többet nem akarok szülni"-vel. Nem is gondoltam volna, hogy 18 hónap múlva egy szobával arrébb leszek.

A második terhesség amint kiderült pánikba estem, hogy én ezt nem fogom kibírni. Az elsőnél még voltak olyan gondolataim, hogy nem kérek beöntést, lehet, hogy kipróbálnám a labdát vagy a kádat, kéne valami zenét vinni.... A másodiknál betojva mentem szülni és csak azt akartam, hogy mielőbb szedjék ki belőlem a gyereket.

Állítólag könnyű szülésem volt (hehe), már "csak" egy órát üvöltöttem.

2012. szept. 27. 23:44
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem is 2 év van a lurkók között, és a második terhesség elején rámjött a para a szüléstől. Aztán valamikor a harmadik harmadban hirtelen tök természetes lett, és a végén már nagyon vártam a szülés napját :) Végül 9 napot ráhúztunk, nulláról indítottak, de így is rövidebb ideig tartott (5 óra), mint az első (6,5 óra).

Nálam az elfogadási folyamatot az is segítette, hogy az első szülés fejbekólintás-szerűen ért. Oké, tudjuk, hogy fájni fog, de olyan típusú fájdalommal találkozik a nő a szülőágyon, amivel sem azelőtt, sem azután soha. Na a másodiknál már tudtam, hogy mire számíthatok. Sokkal jobban is tűrtem :)

2012. szept. 28. 00:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Nekem is jobban fájt a második, igaz kicsit nagyobb volt mint az első. Bár nem tudom hogy csak azért érzem e ezt mert az elsőre nem emlékszem már olyan jól, a második meg friss élmény, 2 hetes a kislányom.

Nálunk 20 hónap van a gyerekek között, azt mondta végig a szülésznő hogy azért ilyen gyors mert a testem emlékszik a szülésre.

2012. szept. 28. 04:24
 9/12 anonim ***** válasza:

Ki van ez találva, nyugi. Én is pont így voltam, az elsővel iszonyat kínokat éltem át, nagyon hosszú ideig tartott, a végén a doki kézzel tépte szét a méhszájamat mert semmit sem tágultam stb....1,5 év van a gyerekek között, a kicsi most 1 hónapos. Már a terhességi tesztnél kivert a víz, hogy megint szülni kell. Ahogy viszont haladt a terhesség előre, a végén már olyan nagy hasam volt és olyan nehéz volt a "nagyot" ellátni, hogy azt vártam, hogy bármi áron csak szabaduljak ettől az állapottól. Végül magától indult és olyan gyorsan jött mint a rakéta, alig értünk be a kórházba. Ami már olyan "káromkodós" része volt a szülésnek, az mondjuk 1 óra, de úgy istenigazából az utolsó 2 fájás fájt nagyon, aztán kb 1 perc alatt kitoltam a babát (ez viszont üvöltősre sikerült, a kitolás jobban fájt mint az elsőnél, dehát 1 percet azért kibír az ember.:))

Ami nekem sokat segített, a mamami fórumon van egy topic, félelem a szüléstől vagy szüléstől való félelem a címe, ezt végigolvastam a szülés előtt, van pár elszállt hozzászóló, de nekem nagyon sokat segített.

2012. szept. 28. 08:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a 3. babát várom és mit ne mondjak be vagyok én is tojva... A két fiam között 2 év 2 hónap van most viszont a pocakbaba és a kissebbik fiam között majd' 4 év. Félek, hogy nagyon nehéz lesz. Azt mondják, hogy minél több idő telik el 2 szülés között annál nehezebb... Hát remélem nem így van és hamar túl leszünk a szülés napján. ÉS mint előttem is írták, már tudnom milyen fájdalomra készüljek... A férjem benn lesz velem szülésnél ez mondjuk nekem nagyon sokat jelent.
2012. szept. 28. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!