Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hüvelyi úton történő szülésre...

Hüvelyi úton történő szülésre vágyó császáros anyukák van kedvetek beszélgetni? :-)

Figyelt kérdés
Első babám 1 éve született császárral. Úgy tervezzük, hogy a kistesó jövő ilyenkorra már a pociban legyen. :-) Minden vágyam a természetes szülés. Rengeteget olvasok ebben a témában, informálódom. Szeretnék sorstársakra lelni és beszélgetni, biztatni egymást. Segítsünk így is egymásnak, hisz a gondolatnak teremtő ereje van. Biztassuk egymást!
2012. szept. 4. 15:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nos nekem 3 éves a nagy,és 2 hetes a pici.A nagy nagyon nehezen született.12 óra vajúdás után végre elkezdtem tágulni(oxitocin),majd jött a kitolás.Nyomtam,és már a végét éreztem,nagyon nehéz volt a vajúdás,a szülőágyról fel sem tudtam kelni,egyszer-kétszer üvöltöttem is.Na,szóval már mondta a dokim,hogy "még két nyomás és kint van",amikor besípolt minden gép.30-ra esett a szívhangja,és bár max fél óra és meglett volna,rohantak császározni.Rettenetes volt lelkileg feldolgozni.Nem éltem meg kudarcnak a császárt,de az a helyzet,ráadásul altattak.A másodiknál kerestem egy "köztes" dokit.Azt szerettem volna,ha a lehető legnagyobb biztonságban vagyunk,természetességpárti,de ha úgy áll a helyzet ne hagyjon szenvedni.Mert én 12 órán át egy ujjnyit nem tágultam,de erős fájásaim voltak.Megleltem álmaim dokiját,akivel szülés előtt mindent megbeszéltünk,átrágtunk.A második babám 4 óra alatt megvolt:))
2012. szept. 4. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is szeretnék még hüvelyi úton szülni, már dolgozunk a kistesón. 20 hónapos ikreim vannak, pre-eklampsia miatt császároztak, de amúgy is császár lett volna fekvési rendellenesség miatt.

Megkérdezhetem, hol olvasol és informálódsz?

2012. szept. 4. 15:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 16 hónapja született császárral. Nekem van egy betegségem, ami miatt elsőre rávágta a doki, hogy ebből császár lesz (amikor még csak várandós voltam). Sikerült legyőznöm ideiglenesen ezt a betegséget, így a doki legnagyobb meglepetésére a 9. hónap végére már úgy tűnt, hogy sikerülni fog a hüvelyi úton szülés. De sajnos mégsem így lett, nagyon sokat vajúdtam, 14 óra hosszat, aztán következett majdnem 2 órás kitolás, borzalmas volt, végül leesett a kislányom szívhangja úgyhogy már toltak is a műtőbe. Egyébként nem maradt bennem semmilyen negatív érzés csak annyi, hogy szeretném a másodikat "rendesen" megszülni :-)

Kedves első válaszoló, nagyon jó neked, irigykedem picit, priviben esetleg elküldenéd a dokid nevét? (már ha esetleg fővárosi vagy). Köszi!

2012. szept. 4. 23:27
 4/5 péntek judit nikolet ***** válasza:
100%

Szia!!

4éves a nagylányom 2008 decemberében született császármetszéssel!

Most 2012 augusztus 3án született a második kislányom aki 1 hónapos már rendesen természetes úton! Kérdezz nyugodtan amire kiváncsi vagy szívesen válaszolok bármire!

2012. szept. 5. 15:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó én kérdeznék, melyik volt a fájdalmasabb? Egyéves gyerkőc császáros anyukája.
2012. szept. 6. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!